Pártoló

2012.01.31. 01:05

  Eljött az újratervezések ideje. Az évértékelő beszédig már csak párat kell aludni, de az ellenzéki oldalon is vannak újdonságok. Fejcserék, coming-outok, és még sok minden más. Az ország történetét írta a méltán világhírű Orsós… Orbán… Oláh!? Ez egy népmese!

nem jobb.jpg  A mi mesénk talán azzal kezdődött, hogy Gyurcsány beköltözött az Avasra, ezzel is bebizonyítva, hogy a hozzá hasonló politikusok nemcsak a jég hátán, hanem még a zűrös helyeken is megélnek. Különösebb haszna nem volt az akciónak, az egész a médiaszereplésről szólt. Azzal, hogy beköltözött egy átlag család lakásába, beköltözött mindannyiunkhoz, hiszen ott volt a tv-ben az újságok címlapján. A visszatérés után persze már tőle is jött az Orbánnak mennie kell, pedig a múltkor még marasztalta a nagyvezért. Nem tudom, talán Orbán népétől megerősítést kapott, hogy már nekik sem kell a Viktor, vagy a hoki meccsen betalált neki egy korong… Annyi biztos; Feri vissza akar ülni a székbe, amit most Viktor bitorol. Egy újabb populista fejezet a hazai politikában.

ganja.jpg  De azt kell mondjam, a Legitim a Majmok Pártja (LMP) is alkotott, volt némi tisztújítás. Schiffer érzett némi zavart és bizalmatlanságot, így Jávor vette át a helyét, aki továbbra sem egy szarvas, bár ezen a helyen ez nem lenne meglepő, sőt, valószínűleg egy állat is jobban el tudná irányítani ezt a pártot. Szóval, most szemtanúi lehettünk az új Orbán Viktor születésének. Semmit mondó nyilatkozat, populista, utcára vonulós magatartás. A jobbos beütés, a hazudozás már megvan, a többi szemétséget pedig még elkövethetik. A zöld politika még kicsit éretlen, itt a kérdés csak az, hogy később pirospozsgás lesz a történet, vagy ebből is narancs lesz. Hajlok ez utóbbira, hiszen az ellenzéki egyeztetések lemondása egyértelműen Orbánék malmára hajtja a vizet, amiért Viktor biztos nagyon hálás, csak el ne felejtsék kifizetni a számlát! Az MSZP-től való félelem ugyan jogos, de nem csak az az egy ellenzéki párt létezik, és vannak Parlamenten kívüli „erők” is, és itt nem a Magyar Gárdára gondolok…

024garda_vona.jpg  Ha már a számláknál tartunk, akkor máris itt a Jobbik, akik a Fidesz pénzén egész jól megélnek. Vona coming-outja elég szánalmas volt. Aki kihagyta volna; ők nem kommunisták, nem nemzeti szocialisták, de még demokratáknak sem vallják magukat! Na, tessék mondani, akkor mik maguk? Fizetett tapsolók? Senkik? Bérencek? Csicskák? Utolsó nyomoroncok? Identitás zavarral küzdők? Hormonzavaros óvodások? Feudalisták? Valószínűleg ez utóbbi a helyes válasz, a feudalizmust, vagyis a hűbéri rendszert istenítik. Szóval, nekik ez a benyalós cucc fekszik, meg az, hogy az emberek az utcára öntik ki a sz@rt, meg fáklyával világítanak. Éljen a középkor! Mert leülni, és sírni a múlt romjain sokkal egyszerűbb, mint felállni és megnézni, hogy mit kéne építeni. A lustaság és a butaság nagyszerű elegye ez, ahol mindig valakinek a nyakába kell varrni a bűnöket, és nem feltétlenül a valódi bűnöst kell megtalálni, sokkal inkább a vélt ellenséget, mert náluk a barkóba roppant egyszerű!
- Rákérdezhetek?
- Igen!
- Zsidó?
- Nem!
- Akkor cigány!

fidel és che.jpg  Az MSZP munkáját nem egyszerű értékelni. A gyurcsányi hagyaték és a súlyos agyhiány komoly problémákat okoz. A vezérkarban mindig ugyanazok az arcok tűnnek fel, még akkor is, ha látszólag a Mesterházy irányít, de az az ember is inkább hasonlít egy szélkakasra, mint felelős politikusra. A párton belüli hosszú élet titka valószínűleg a nejlonzacskóba való lélegzés. A kommunizmus mély nyomott hagyott a tagokban, de ez elmondható a Fideszről is, ott is vannak MSZMP-sek szép számmal, ahogy itt is.

  A kommunizmus mindenkin otthagyta a lenyomatát, szóval, akik abban a rendszerben kerültek előtérbe, nevelkedtek, azok ezt az ideológiát fogják továbbadni, szóval így nem igazán lehetnek legitimek. Az LMP és a Jobbik, mint újhullámos törekvés pedig igen nagy számban szívta fel a széthullott pártokból kihulló szemetet, így ők sem tudnak mit kezdeni magukkal. Szakértői kormányt, a többi meg fusson, amerre lát! Az árfolyamkockázatok és ráb@szások elkerülésének érdekében olvassa el ezt, vagy térdelje meg kedvenc politikusát: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr293991308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása