Gondold újra…

2011.05.16. 06:30

  Itt az új irány, mert eljött az idő, vagyis ma Magyarországon mindent, nagyon rövid idő alatt és ész nélkül átgondolnak/átszerveznek. Ha ez még nem lenne elég baj, hát egyből készülnek a remakek remakejei. Ez a műfaj nagyon vicces dolgokat képes produkálni, de úgy gondolom, hogy az a kétharmad nem a cirkuszba szeretett volna beszavazni. Most legalább van egyharmad, akik mondhatják, hogy Ők megmondták. Ezzel viszont csak a szar lesz több, javulni nem fognak a dolgok. Azt viszont már értem, hogy miért kell utcaseprővé konvertálni minden munkanélkülit.

  Pedig vannak gondok bőven. Miután a divattrendet már újragondoltatták, most a közlekedés lett a soros. A Műegyetem rakpart bicikliútján ott hagytak egy négysávos trafót keresztben. Ez már nemcsak egy poén, hanem kihívás is egyben. Egyrészt, hogy lehetett ezt ebben a formában kivitelezni? Azért a kivitelezés nem két napot vett igénybe, tehát érthetetlen, hogy miként nem vették észre az oda nem illő objektum. Gondolom készültek tervek, tehát már ott fel kellett volna tűnnie a trafóháznak, de a kivitelező munkások hozzáértését (illetve ennek hiányát) bizonyítja, hogy körbeépítették azt a szart. Igaz, elmondták, hogy még szükség van a trafóra, de ha kicsit fordítanak rajta, akkor lényegesen több hely marad a közlekedésre. Másrészt köztudott, hogy a fent említett objektum 2013-ig marad a jelenlegi helyén, tehát a terület véglegesnek mondható rendezése felesleges pénzkidobás, hiszen még egyszer legalább meg kell csinálni. Tudom, nem szép megoldás, de a célnak megfelelt volna, hogy kihúznak oda két aszfaltcsíkot, azt’ jó napot!

  Ha már említettem, akkor ejtsünk néhány szót a „Gombold újra” akcióról is. A fődíj nevetséges, ahogyan a kiválasztási rendszer is. Annyi biztos, hogy néhány fideszes gyerek jól járt, másrészt divat lesz az újfasiszta. Nem az a baj, ha visszahozzuk a divatba a tradicionális mintákat/formákat, csak ne rakjunk mindent egyszerre, egy ruhára, mert abból csak gusztustalan giccs lesz. Igaz, a verseny nem a tehetségkutatásra ment, hanem pofára. Lássuk be, ebből a szempontból tökéletesen sikerült. Valószínűleg a képviselőinkre ráfér a ráncfelvarrás, a fiatalokra meg pláne.

  Mostanra már a bulizás is bűn, tehát kell majd néhány új egyenruha a fiatalok ruhatárába, hogy legyen miben körbetáncolni az új alkotmányos emlékművet, az országzászlót. Egy ilyen mosogatórongy miatt kell bezárni két kulthelyet, a ZP-t és a Riót. A kocsma úgyis káros, a templomokban jobb helyen lesznek a gyerekek, a pap bácsinak meg úgyis kell néhány új szerető. A történet vége pedig az lesz, hogy amikor a fizetett tapsolóknak már hideg lesz, akkor majd a hajléktalanok odaszarnak. Az előnye az, hogy így keletkezik egy újabb tér, amit szintén át lehet nevezni. Javasolnám a Vitéz Horthy Miklós tér nevet. Nem tudom, hogy a nemzetnek hol érdeke a szórakozóhelyek bezárása, az utcák átnevezése és a bugyuta kérdőívek kitöltése? A kérdés költői, hiszen minden feladatra könnyen találnak egy rokont, vannak elegen. Amúgy meg nem lehet minden rokont alkalmazottá tenni, vannak, akiknek saját cégük van, nekik is meg kell élni valamiből.

  Hülye kérdőíveket mindenki tud készíteni, ehhez nem kell még ész se. Amikor felteszünk egy kérdést, és egyből adunk rá néhány válaszlehetőséget, akkor a saját véleményünket fogjuk viszontlátni, nem a megkérdezettét. Egyesekben valóban olyan érzést kelthet, mintha beleszólhatnának az ország dolgaiba, de amikor figyelmesen megnézzük a kérdésekre adott gyári válaszokat, akkor a következőt látjuk: 1. Igen, a Fideszre szavaztam, vérmagyar vagyok! 2. Igen, a Fideszre szavaztam, mert ostoba vagyok. 3. Az ellenzékre szavaztam. Valamint a 4. a segghülye vagyok opció. Ha valóban kíváncsiak lennének az emberek véleményére, akkor üres helyet hagynának, hogy mindenki megfogalmazhassa a saját gondolatait. Igaz, ezt nehezebb összesíteni, meg ebben az esetben el is kellene olvasni. Ide remek példa a korkedvezményes nyugdíj eltörlése. El kell ismerni, hogy ezt bizonyos körökben meg kell szüntetni, de akkor sem lehet a kérdést egyetlen tollvonással lerendezni. Orbán Viktor és bandája ebben a témakörben akkor lehetne legitim, ha kipróbálnák, milyen embereket menteni egy lángoló épületből. Viktor, Janika, Lalika meg Petike azonban nem hősök, csak pár szájfény, akik maximum egymást tudják megtolni, az ország szekerét nem. Ebből aligha lesz egymillió új munkahely. Igaz, hogy némi képi zavarban szenvednek, és a valós cél az egymillió új munkanélküli megteremtése.

  Összegzésnek elég, ha új szlogent keresünk a Nemzeti Ügyek Kormányának. Ezen, túl sokat nem is kell gondolkodni, a válasz kézenfekvő. Szóval a megoldás adja magát: „Gondold újra! Balfasz a magyar!”

  Legvégül a már megszokott dolgok: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr202907007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogiro 2011.05.19. 21:56:34

Figyu, miért élsz itt? Nekem se tetszik a magyar politika elmúlt 20 éve, meg az előtte levők sem, de ha neked "mosogatórongy" a zászlónk, húzz el a tarkafaszra.
Balfasz a magyar, tudjuk jól,

blogiro 2011.05.19. 21:58:48

...de ez van. Téged tárt karokkal vár Európa, ott minden szép és jó, s ha az angol zászlóba törlöd a segged a Buckingham palota előtt, kapsz egy nyalókát a rendőrtől.

R.T.Is.Rock · http://falszoveg.blog.hu/ 2011.05.20. 15:36:47

@blogiro: Ugye, aki nem tanult meg olvasni, humorérzéke meg annyi, mint egy csirkének. Azért mosogatórongy, mert az Orbán-kormány megveszi valamelyik rokontól a zászlót, ami két nap után szétfoszlik, de ki fognak fizetni érte jó pár milliót. Ennek az új alkotmánynak nem emlékmű kell, hanem egy kazán, ahol el lehet égetni. Amúgy sem az a legnagyobb hazafi, aki elsírja magát a nemzeti lobogó láttán.
süti beállítások módosítása