Olvasunk a sorok között, hogy megtudjuk, mi lett ennyire elb@szva, amikor látszólag minden rendben van. Ritkán ugyan, de előfordul, hogy olyat vizionálunk, ami nincs is. Tegnap az egyik újságban láttam egy kis keretes hirdetést (helyi vállalkozók adták fel), a lényege, hogy ágytolltisztítást vállalnak, ami nekem első blikkre „agytól tisztítás”-nak tűnt, és rögtön a Fideszt juttatta eszembe, na meg a Palit. Talán ezért van az is, hogy a whiskybe, meg a rumba only kettő darab jégkockát szabad tenni, különben tönkrevágjuk az ízét… Az egyetlen rejtély már csak az, hogy miért akar király lenni egy lila kravátlis kﻕcsﻕg?

odaatok-20100107-technokol-rapid.jpg  Csodálkozva vettem észre, hogy az a vacak műsor, a „Benne leszek a tévében” még mindig műsoron van. A Hang meg a Csomag voltak a vendégek, és együttes erővel, bár kicsit külön utakon próbálták bizonygatni, hogy az elmúlt másfél év gazdaságpolitikája sikeres volt. A 16%-os személyi jövedelemadótól nem csak jobban élünk, de még a szaporodási kedvünk is megnőtt. Az már mellékes, hogy ezzel együtt nőtt a számlatartozók köre. A másik dolog, ha ennyire sikeres volt ez a gazdaságpolitika, akkor tessék mondani, miért sírunk IMF kölcsönért? Persze, a védőháló… Biztosra veszem, ha adnak, még aznap lehívjuk az első részletet. Magyarország megújul, bezárkózik, eladósodik, csődbe megy, csak Orbán Viktor állandó ebben a képletben. Természetesen vannak elégedett rétegek, akiknek az a munkájuk, hogy négyezer forintért sétáljanak egy jót „Szeretünk Viktor!” transzparensek árnyékában. Ők szeretik a gazdag politikusokat, akiknek nincsenek megélhetési gondjaik, és belesz@rnak a zemberek szájába, mert a válság, mert a sok ellenség, mert a kétharmad. Ebben az országban a politikus még az Avason is megél! A korrupció meg már valódi életformává vált. Mindig akad egy haver/rokon/barát, akinek lehet zsíros állást adni, még akkor is, ha nincs - esetleg plagizált -, a diplomája. Dávidka már gyerekkorában is tolta a kéket, csak akkor még Technokol Rapid volt ráírva, nem BKV…

evil-empire.jpg  Ha már ennyit emlegettük az Álamföt, akkor ne menjünk el a diplomáját vizsgáló titkos társaság mellett sem. Itt tisztán látszik, csak egy feladat van; bebizonyítani, hogy Pali kisdoktoriját másolta le a bolgár és a német kutató. Az öttagú bizottságban benne lehet a Pintér S. (mint jogértő), Schmitt P. (mint sportértő), Semjén Zs. (mint nyelvértő), valamint Lázár J. és Kósa L. (mint társadalomtudomány-értők). Nagy vizsgálódásra nem számítunk, hiszen ha az a doktori cím semmis, akkor az egész kormány lehúzhatja a rolót, vagyis hiába gyártották a törvényeket futószalagon, az összes érvénytelen. Egyetlen aláíráson bukik a nagy történet. Az, hogy ez nagyon kínos, az nem kérdés, az emberi része meg egy másik. Ugyanis nekik mindent szabad, hiszen olvassák a Bibliát, a szent mesekönyvet. H. Tünde Estés nyilatkozata után valószínűsíthetjük, hogy az igazságszolgáltatást az imádságszolgáltatás válthatja fel, tehát a későbbiekben, aki többet imádkozik, az nyeri a pert. Kár, hogy szerencsétlen védett madarakat már nem ilyen könnyű leimádkozni a fákról, de arra mindig ott van a puska meg a szentes mókus, aki a ravaszt meghúzza… Igaz, az erről szóló törvény jó részét elkaszálták, de részben célba talált…

finish_him_new.jpg  Aggodalomra azonban továbbra sincs semmi ok. Hiszen elkészültek az országmentő tervek. Az első számúért a Pénztárcanélküli már körbeutazta a világot, és úgy tűnik ez bejön, hiszen ki ne szeretne magának egy közép-európai országot, méghozzá potom áron. A második, az állampapírok reklámozása, ha már külföldön nem veszik, akkor majd megveszik az emberek, éppen ezért a reklámba bekerültek olyan emberek/karakterek, akiknek az IQ hányadosa erősen a negatív tartomány felé tendál. Mert: hülye, aki kimarad, bolond, aki beszáll! A harmadik pedig nem más, mint a Darányi Ignác Terv (DIT), vagyis, a külföldiek pénzén vásároljuk vissza a magyar földet, mert magyar embernek magyar földet, magyar kaját, és Koreában gyártott japán Suzukit! Azért az élelmiszerekről még ejtsünk néhány szót. Az már köztudott tény, hogy a Pick szalámikhoz külföldről hozzák a húst. Akkor ez most minek számít? Külföldi élelmiszerszemét, magyar árú, vagy a kettő valami különös egyvelege? Ebben a helyzetben melyik összetevőt vesszük ki a képletből, a magyar árút vagy a húst? Mégse lett volna akkora hülyeség a téesz, csak értelmes dolgokra kellett volna fordítani a rengeteg energiát, és nem a dunántúli gyapotövre… Paraszt van elég, így erőben sem szenvedünk hiányt, csak az a fránya ész, az hiányzik!

happy_new_year_04.jpg  Ha már ész, akkor iskolák. Az tisztán látszik, hogy ennek a kormánynak nem érdeke a szellemi fejlődés segítése, ellenkezőleg, a meglévő képességek rombolására játszanak. Felsőoktatási keretszámok, tankötelezettség korhatárának csökkentése, illetve az érettségik előtt az iskolaigazgatók menesztése, újrapályáztatása… Mert ennek a kormánynak, és fasiszta csatlósainak mindig vissza kell sírnia a múltat, ahelyett, hogy előre haladnánk, inkább teszünk jó néhány lépést hátra, mert a retkes könyv ezt mondja. Újra vármegyék vannak, jönnek a járások, leporolják a szolgabírókat, gondolom lesz várkapitány, ispán, meg a hozzájuk tartozó firlifranc is, mindez a spórolás jegyében. Megértem, hiszen nagy a család, valamiből meg kell élni, és ha majd focistának sem lesz jó, akkor lesz belőle valami vezető, a primitív nép meg majd állva tapsol és felteszi a kérdést magának: „Hát… Mostan én besz@rtam?”

practicaljoke_new1.jpg  Végezetül engedjék meg, hogy egy személyes beszélgetés összefoglalóját is megosszam. A minap beszélgettem politikáról egy kolumbiai ügyvéddel. Fő irányvonalakról dumáltunk, gazdasági döntésekről, stb.… A beszélgetésünk azon pontján, amikor a lány már kezdett képben lenne a magyar politikát illetően csak annyit kérdezett: „Miért nem lövi már le valaki a miniszterelnökötöket?”  Úgy látszik, Dél-Amerikában kicsit komolyabban védik a demokráciát, de én mégis inkább a mentalitásban keresném a különbséget. Mondjuk jó néhány hollywoodi produkcióban előjön a téma, hogy kormányokat nem szavazattal, hanem golyóval kell megbuktatni, és ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor belátjuk, hogy sok esetben Amerika (és a szövetségeseik) a mai napig így csinálják. Minek változtatni a jól bevált recepteken? Szerintem a magyar politika olyan, mint a hambi abban a mekiben, amelyet elégedetlen dolgozók tartanak fenn. Hogy az milyen? Hát, legyes-húgyos ízű.

  A kockázatok és ráb@szások elkerülése érdekében térdelje meg politikai képviselőjét, és olvassa el a retektájékoztatót: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr573874824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása