Nemzeti !diotizmus

2012.09.26. 22:15

  Egyre nehezebb úgy értékelni a Fidesz-kormány munkáját, hogy a történet szalonképes maradjon. Persze néhány ba..meggel fel lehet mindent dobni, csak az NMHH meg ne tudja. De legalább nem unatkozunk, hiszen a mi drága sz@ros kormányunk mindig ellát minket plusz feladatokkal. Sajnos ezek teljesítése nem fakultatív, hanem kötelezően választható.

work.jpg  Mit takar ez a plusz feladat? Hát egy kis NAV túrát. A múlt hét végén kaptam egy nem túl baráti hangvételű levelet az adó(vevő) hivataltól, melyben felszólítanak, adóbevallásom pótlására, mivel nem méltóztattam elkészíteni a múlt évit. Mellékesen megjegyzik, ha nem teljesítek, akkor 200 ezres bünti jön. Vázoltak egy telefonos elintézési lehetőséget is, egy (talán) zöld számmal. Ez eddig szépen hangzik, ámbár ne feledjük, ez Magyarország, tehát itt semmi sem az, mint aminek látszik. Szóval a telefonos elintézés első lépése; be kell fáradni a NAV bármely kirendeltségére, és kérni kell egy hivatkozási számot, hogy aztán telefonon letudhassuk az ügyet. Na már most, ha egyszer úgyis be kell mennem, akkor már eleve el fogom intézni, hiszen így is, úgy is ki kell várnom a sorom, míg egy ügyintézőhöz kerülök. Ez igen! Csak gratulálni tudok! A másik dolog pedig az, hogy akkor sem tudnék a tavalyi évemről nyilatkozni, ha akarnék, és ezt a NAV is nagyon jól tudja, hiszen nem kaptam levelet, melyben értesítenek, hogy adóbevallási kötelezettségem van. Az pedig már külön poén, hogy a tavalyi év folyamán náluk is feljelentettem volt munkaadómat, mivel nem jelentett be, mivel a felmondó levélhez nem csatolta a többi szükséges nyomtatványt, és még a fizetésem se kaptam meg. Szóval bementem, félfogadási időben – mert törvénytisztelő állampolgár vagyok –. A váróban unott arcok bámulták a monitort, hogy végre szólítsák őket. Már hosszú órák óta vártak, ami nem túl biztató jel. Az egyszerű földi halandóknak biztos nem. Aztán megérkeztem, és némi lincshangulat alakult ki, miután elvettem a sorszámom, majd a gép rögtön pittyent egyet és már mehettem is az ügyintézőhöz. Ami pedig az ügyintézőnél történt, az megdöbbentett. Miután közöltem a nővel, hogy mi a helyzet, kvázi elismerte, hogy ez egy elég durva eljárási hiba, de még így is nekem kellett kérvényt írni, hogy az adó(vevő) hivatal tekintsen el az adóbevallásomtól, és legyenek szívesek ne bírságoljanak meg. Jobb helyeken az ügymenet a következő: ügyfél bemegy, elmondja mi a helyzet, aztán a hivatal sűrű bocsánatkérések közepette próbálná rávenni az ügyfelét, hogy ne tegyen panaszt a lusta és dilettáns kolléga ellen. Mondjuk az én levelemet egy főosztályvezető szignózta, SK… Megannyi adatot tartanak nyilván az állampolgárokról, és mégis ekkora bakikra képesek? Ez már szánalmas. A privát megjegyzésem ehhez az ügyhöz csak annyi, hogy: Állampolgára vagyok Magyarországnak, nem a rabszolgája. Azonban, ha ez a két dolog egy és ugyanaz, akkor nem tartok igény a magyar állampolgárságomra és holnaptól beköltözöm valamelyik egzotikus ország nagykövetségére.

glenn_jones_31.jpg  Ha már rabszolgaság, akkor Orbán nyilatkozata is ide kívánkozik. „Magyarországon 80% felett volt a GDP-hez mért államadósság, ami egyenlő az adósrabszolgasággal…” Szerintem meg az új munka törvénykönyve és a hazánkban uralkodó törvénykezési vagdalkozás és a közmunkaprogram sokkal inkább jelent rabszolgaságot. Szóval, itt, ha sz@rul állnak a dolgok, akkor ez a kormány még rátesz egy lapáttal. Már nagyon várom azt a bejelentést, ahol a Matolcsy megmondja a frankót, vagyis, hogy a bankadót kivetik a vérbankokra is, mert ez jött ki az abakuszon, mert amit a héten használt, azon pirosak voltak a kis golyók. Mindeközben már csak két cég létezik; a Közgép és a Századvég. Olyan jó, hogy megígérték a korrupció elleni harcot, többek között. Azért itt megjegyezném, fejlett országokban, ahol a nép látja kormánya teljes tehetetlenségét, ott szétkergetik az ilyen dilettáns parasztokat és előrehozott választásokat tartanak. Itt mi van? Sok birka bámulja a parasztokat, amint azok az itatóba sz@rnak.

  Akit elért volna a szájhabzás, mert kormány kormány-love módban ragadt, az olvassa el ezt is: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr214805237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása