A pártállamiság felé vezető úton, végre mondtak valami olyat, amit még értékelni is lehet. Lézer ugyanis azt találta mondani – a kis szemétdombján kapirgálva –, hogy aki svájci frankban adósodott el, az nem is ember. Azonban ne legyünk kishitűek, nem a megélhetési politikusokra gondolt – hiszen Ő is az –, és biztosan nincs egyedül ezzel a lekezelő véleményével a párton belül.

  Ezek után kezdhetünk gondolkodni, hogy milyen jelzőkkel is illessük ezt a derék honatyát, az audis Lézert. Szóval ez a csávó biztos karrierista, idealista, egoista, feketelista, tarlóspista, kommunista, de elképzelhető, hogy terrorista is. Még jó, hogy az ilyen emberek azért kapnak pénzt és hatalmat, hogy az olyan állampolgárokat (is) képviseljék, akik például svájci frank alapú hitelt vettek fel. Így jobban belegondolva, ez már a fasizmus felé vezető út első állomásai közé is beillik. Lézer ezek után már nyugodtan nyilatkozhat olyanokat, hogy: „Rajtam kívül mindenki rabszolga!” vagy „Én baromi okos vagyok, mert olvastam ám a Bibliát is, meg a Mein Kampf-ot is!”. Az meg már alap, hogy az új alkotmányról szóló kérdőívekről hazudoznak össze-vissza. Persze, itt mindenki mindennel egyetért, nincs ellenvélemény. Most éppen az emberek véleményét igazítják a saját politikájukhoz. A tv-ben meg a rádióban is csak azt lehet hallani, hogy Kicsiország megújul, jön a restauráció! Azt már mondtam párszor, hogy ez a szép új világ, csak a fiataloknak lesz új, csak a politikusoknak lesz szép, mert az idősebbek egyszerűen csak visszajátszásnak fogják hívni. De nem ez az egyetlen furcsaság.

  A versenyszférában és a fejlett országokban mindenhol, ha akad az önéletrajzodban egy fekete lyuk, akkor arról igyekeznek mindent megtudni. De nem úgy Kicsiországban, azon belül is az állami szektorban. Ha kétes a múltad, akkor gyere el te is politikusnak! Nem kell félni, az lehetsz, ami csak lenni akarsz: belügyminiszter, elszámoltatási kormánybiztos, államfő, miniszterelnök. S.P. szeniornak is van valami vaj a fején, ráadásul nem is kevés. Nem azzal van a baj, ha valaki seftel, vagy olyan dolgokba keveredik, amelyek nem éppen legálisak, de ezek után ne kerülhessenek vezető beosztásokba, és főként, ne legyenek politikusok! Igaz, az ebben a pártban nem lényeg, sőt mondhatni, a nem éppen makulátlan múlt alap követelmény. Ezek után már végképp illegitimmé váltak, már csak azért is, mert csak a politikai ellenfeleiket akarják börtönbe zárni, a saját embereiknek meg asszisztálnak a stiklijeikhez. Az egész annyi pozitívummal jár, hogy legalább egymáshoz lojálisak valamilyen szinten, ha már a szavazóikat és az országot rendszeresen cserbenhagyják.  Az élet egy kihívás, főleg ha az ember Magyarországon próbál megélni.

  Aki ezek után még mindig hinni szeretne a párt sikerében, annak csak tessék. Aki nyitott szemmel jár, az láthatta/láthatja a cenzúrázott Petőfi verset március idusán, a cenzúrázott híreket nap mint nap, a dilettáns politikát mellyel a sok lopást próbálják takargatni, a rekordáras cukrot és üzemanyagot, a hatósági áras távhőt és gázt (pont, mint az átkosban). Ne várjunk csodát, ez már csak rosszabb lehet, jobb meg csak nekik. „Az áldozati állatok másként gondolkodnak az áldozatról és áldozásról, mint a nézők: de kezdettől fogva nem hagyták szóhoz jutni őket.”/Friedrich Nietzsche/

  Záró gondolatként pedig csak ennyit: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr632763021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása