Recycling: Taplógáz

2010.11.15. 17:50

  A Forma1 az egyik legjobb biznisz a világon. Ecclestone nagymester gennyesre is keresi magát, és akárhogy is legyen, Ő csak jól járhat, mert minden érdekesség vagy új rekord után új piacok nyílnak meg. Míg évekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy színes bőrű pilóta egyáltalán induljon, addig mára ez már teljesen természetes, így azon sem csodálkozunk, hogy az oroszok már a boxutcában vannak.

  A 2010-es VB címet végül Sebastian Vettel nyerte meg és az utolsó futamon Abu-Dzabiban, ráadásul rendesen leiskolázta a mezőny. A biztonsági autós fázis után (Schumacher az első körben majdnem elvesztette a fejét) az újra rajtnál Hamiltont izzasztotta le és kergette le a pályáról, majd végig a kezében tartotta az irányítást. Az igazi profit onnan lehet felismerni, hogy a döntő pillanatban nem képes hibázni, míg a másik két címvárományosról ezt már nem lehet elmondani. Alonso és Webber egy megnyert VB címet bukott el. Alonso egy tehetségtelen nulla, Bernietől kapott két világbajnokságot, mert kellett a spanyol piac. A Santander most nem kevés pénzt öl a száguldó cirkuszba, és így mindenki boldog, de főként Ecclestone. Az F1 mindenható urának viszont már nem volt ennyire értékes az ausztrál piac, így Mark Webber nyafogása hiábavaló volt. Mark inkább maradt volna a kaptafánál, nem is értem, hogy egy férfi(prosti)modell miért akar autóversenyző lenni. Tehetsége nulla, követelőzni viszont tud. A kifutók világában lehet, hogy célravezető ez a magatartás, de ebben a műfajban nagyon kevés. A primadonna bebizonyította, hogy semmi keresnivalója a Forma1-ben, mert azzal a Red Bullal könnyedén kellett volna átlépdelnie az ellenfeleket, mert lássuk be, Massa a balesete óta nem olyan, mint régen, nem mintha régebben jobb lett volna, de most még a minimumot sem képes teljesíteni. Szóval a Mark előtt végzőket simán kellett volna vernie és csak a két McLaren szintjén lett volna elfogadható, ha egy-két kört autózik szélárnyékban, de nem így lett. Azt persze elvárta volna, hogy Vettel átadja az első helyét neki, de lássuk be, nincs az a hülye, aki Webbernek segíteni akarna, főleg a sajtóhadjárata után. Horner helyében én már a szezon elején megköszöntem volna neki a munkáját és kirúgtam volna, de legkésőbb a török incidens után.

  A másik elmebajosnak is akadtak problémái. Fernando Alonso nem volt képes megismételni azt, amit Kimi Raikkönen csinált. A finn klasszis az első ferraris évében világbajnok tudott lenni. Alonso az utolsó futamig vezette a tabellát és a holtbiztos elsőséget sikerült elbukni. Azért illett volna azt a sárga zsigulit lenyomni, pláne úgy, hogy azt a gyengébb Kelet-európai pilóta, az orosz Vitalij Petrov vezette. Petrov nem futott valami acélos szezont, és nem is tartozik az őstehetségek sorába, de a futam utáni keménykedésre nem szolgált rá. Jól vezetett, és Fernando saját magának köszönheti, hogy nem tudta megelőzni.

A Ferrari idén a tökéletlen erőt játszotta és a pletykák szerint Fernando Alonso is Kimi Raikkönen sorsára jut, vagyis mellette is megpróbálnak Massából világbajnokot faragni, ha másképp nem megy, akkor baltával. Így jövőre Alonsonak nem sok esélye lesz, hogy esetleg megszerezze 3. VB címét. Ha őszinték akarunk lenni, akkor nem is érdemli meg. A spanyol „klasszis” vezetni sem tud, a sportszerűséggel pedig még köszönő viszonyban sincs. Alonsónak csak úgy megy a győzelem, ha valaki falazik neki, és itt nem csupán a Nelsinho Piquet történetre kell gondolni.

  Azonban nem kell csüggedni, jövőre minden kezdődik elölről. Új szabályok, új autók és néhány új pilóta, és természetesen a tehetségek is maradnak. Ilyenkor még nem lehet megtippelni sem, hogy 2011-ben ki lesz a világbajnok, nekem azonban Kobajasi Kamui a favoritom, ha már Kimi Raikkönen még egy évet biztosan rallizik.  Jobbra vagy balra? Jobbra vagy balra? Tökmindegy, csak padlógáz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr922450584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása