Választások jönnek

2010.02.01. 20:15

  Talán ma Magyarországon nem az a kérdés, hogy ki fogja nyerni a választások, és talán nem is az, hogy kétharmaddal, vagy csak egy jókora paraszthajszállal. Mert lássuk be, hogy egyik oldal sem jobb a másiknál, ha a nagypártok viszonylatában nézzük a dolgokat. Mert a kis pártok jóval szerényebb kívánságlistával vágnak neki a „csatának”.

  Az SZDSZ-MDF koalíció már önmagában is a vergődést hivatott reprezentálni. A két haldokló – egykoron szebb napokat élt – párt, most valós és vélt nézeteltéréseiket félretéve egymás nyakába borulva, öreg haverokként indulnak el egy hosszú úton. A felállás egyszerű, mondhatni követi a már megszokott sémát: a csődközelbe került SZDSZ a szokásos terrorista politikával próbálja túlélni a nehéz időkét, és igyekszik kizsarolni magának a jobb pozíciókat, és bíznak abban, hogy az Ő egy-két százalékuk összeadódik az MDF egy-két százalékával, és így meglesz a parlamenti küszöb, és lesz zsíros fizetés még négy évig. Ha pedig nem sikerül a nagy mutatvány, akkor még mindig lehet átülni egy másik pártba, bár akkor új segget kell nyalni, de a politikai-szélkakasoknak ez nem jelent gondot. Az igazi gond ezzel az egyesüléssel az, hogy nem tudják, hogy a szavazóik miként fognak reagálni a kétes döntésre. Viszont, ha olvasták Erdélyi Mónika könyvét (Mónika show), akkor van „B” tervük… meg „C” is.

  Még mindig a kispárt frontnál maradva, de egy egészen más kategóriát képviselve mutatkozik be a Jobbik. Ez az a politikai irányzat, amit nagyon nehéz valahova is sorolni. Nyalják azt a tőkés segget, amit kiirtani akarnak, nagymagyarságukra hivatkozva keverik a szezont a fazonnal. Tudom, hogy gyakran emlegetem, de ez a képi zavar írja le őket a legjobban: keresztény templomból sámán dobszóra gárdista ruhában kivonulni a térre. Igazi bohócok gyülekezete ez, akiknek saját gondolataik nincsenek, csak az átlagemberek haragját fokozva és kihasználva érvényesülnek, és teret hódítanak olyan abszurd megnyilvánulásokkal, mint a cigányság és a zsidók megsemmisítése, az „idegenszívűek” elüldözése. De legalább kimondják azt, amit Orbán Viktornak nem lehet, és nagy valószínűséggel nem csak bekerülnek a parlamentbe, hanem egyből kormánypárttá is lesznek a Fidesz-KDNP oldalán. Egykori kisegítő iskolásokból hamar összejött a jelenlegi 11-12% támogatottság, és az elegendő számú párttagság. A jelöltállításra se pazarolnak túl sok időt, hiszen a helyeknek ára van, és aki eleget tejel, valamint megfelel a magyarsági teszten, annak már helye is van közöttük. A rovásírás restaurációja sem fog váratni magára, és az amúgy sem egyszerű adóbevallásunk még érthetetlenebb lesz a sok irka-firkával. És ide kapcsolódik a sámán dobszó, vagyis a pogány hitvallás, és a kereszténység szembenállása, vagyis a Keresztény egyház „másságot” (mindenféle értelemben vett különbözőséget) elutasító magatartása, és a rengeteg harc, amit a hitetlenek ellen vívtak (pl.: keresztes háború). Ezek után, hogy nekik szavazóik vannak, az emberi butaság mintapéldája, és a lexikonok ezen irányú szócikkeihez a legjobb példa.

  Ugyan akadnak még kispártok, példának okáért itt van egyből az LMP (Lehet Más a Politika párt), de jelen tapasztalataim alapján ez csak valami vicc akar lenni, egy olcsó bohózat, ahol a báránybőrbe bújt farkasok igyekeznek széket szerezni a „Tisztelt Házban”, így folytassuk a sort a legnagyobbakkal. Egy atomtámadást csak a csótányok, meg az MSZP élné túl. Ezen örökkévalóság szellemében 75 ezer forinttal támogatnák a nyugdíjasok temetését, ami elég morbid, de hasznos is lehet, főleg ha egy jobb híján Mesterházy Attilával kell indulni Szent Orbán ellen. Mert lássuk be, ez az az arc, amire biztos nem bíznánk semmit megőrzésre… Mindenesetre próbálnak a fiatalságára alapozni. Nem lepne meg, ha az MSZP kampányban megjelenne az Orbán Viktor már egy vénember, adjunk teret a fiataloknak motívum valamilyen formában, esetleg visszatérnek a már jól bevált: „A buli színe” szlogenhez.

  A nyugdíjasokért folytatott harc másik szereplője, akiknek biztos szövetségesei vannak, a Fidesz, és az ő király-istenük, vagyis Orbán „Mindenható” Viktor. A párt programjáról ugyan csak annyit tudunk, hogy van, már jó pár évvel ezelőtt megírták, és most is csak kicsit renoválni kell (esetleg kiegészíteni), így ismét a szavazók elé lehet vetni ugyanazt a szart, és nem kell aggódni, újra le is nyomják majd a torkunkon. Mert a mai Magyarországon nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a szarban, hanem az, hogy lötyögtetik, nehogy kijuss belőle. De Orbán Viktor hatalomra jutása után, már nem kell majd a politikával foglalkoznunk, hiszen a határon túli magyarok állampolgárságot és itteni szavazati jogot kapnak, vagyis nekik minden-mindegy alapon megszavaznak mindent, amit a Fidesz akar. Bár ezzel megteremtődik egy újabb Hungarikum, mert ehhez hasonló idiotizmus sehol máshol nincs a világon. Nem kell aggódni, nem lesz semmi baj, hiszen a magyar választók eléggé dilettánsak ahhoz, hogy ez az apró tény ne érdekelje őket mindaddig, amíg már késő nem lesz, és már csak elszenvedjük az egészet. Mert a narancsos-forradalom által hirdetett új irány a szenvedés felé vezet, amelynek egylet célja, hogy Orbán király lehessen. Ehhez viszont nagy árat kell majd fizetni, hiszen eddig is csak a „nagyoknál” pitiztünk csontért, ezek után meg majd várjuk, hogy a „nagyok” pitizzenek nekünk, de mondanom se kell, hogy arra majd várhatunk. De amint az köztudott, Révész Máriusz óta Magyarországnak is van tömegpusztító fegyvere, és így máris minden lehetséges.

  A gondolkodás legális, és talán ezért nem élnek vele az átlagemberek. Ugranak első hangzatos ám semmitmondó mondatra. A jelenlegi társadalmunk már eléggé eltorzult, így talán valami teljesen újat kellene létrehozni, és nem a meglévőt javítgatni, foltozni. Az elmélet és a gyakorlat pedig nagyon messze áll egymástól, de nem ártana, ha néha a politikusok is elvégeznék a munkájukat, amire mandátumot kaptak/kapnak, és nem csak lopnának és mutyiznának, vonatkozik ez pártállástól függetlenül mindenkire, aki aktívan tevékenykedik a magyar politikában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr991720949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.03. 16:29:43

Az LMP nem vicc, mitől lenne az? Komoly emberek tettél fel rá az életüket. Az egyetlen valódi, demokratikus alternatíva a lejáratódott eddigi pártok helyett.

lehetmas.hu

R.T.Is.Rock · http://falszoveg.blog.hu/ 2010.02.03. 16:47:50

@iii: LMP párttag vagyok, szóval tudom, hogy a párton belül milyen viszonyok uralkodnak. Megyei és városi szervezet alapítótagjaként is ez a véleményem. Elég olyan ember keveredett LMP közelbe, akik a jelenlegi politikai hagyományokat tartják irányadónak, és itt nem feltétlenül azokra az tagokra gondolok, akik esetleges más pártnak voltak tagjai. Bár elgondolkodtató, hogy kérdés nélkül lehetett LMP tag néhány volt MIÉP szimpatizáns, akik megtertották rasszista magatartásukat, és gondolkodásmódjukat is!

2010.02.03. 17:46:18

Az elég vicces, hogy LMP-párttagként ilyen cikket írsz. Lehet, hogy vannak volt Miép-szimpatizánsok, de ezek hamar ki fognak kopni. Ha megnézed az LMP nyilatkozatait, nyoma sincs semmiféle rasszizmusnak és ez az ami számít.

R.T.Is.Rock · http://falszoveg.blog.hu/ 2010.02.03. 17:50:17

@iii: Sajnos ezek nemhogy nem kopnak, hanem egyre többen lesznek. Amúgy a Bokros Lajost bíráló LMP-nyilatkozat már elég vadra sikerült, annak ellenére, hogy az LMP elvileg nem kezd "sárdobálásba", vagyis nem támadnak senkit...
süti beállítások módosítása