Akkor kell a gáz?

2008.02.29. 02:45

  Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor az „Előre a múltba” című filmre váltott jegyet! A kommunizmus igennel kezdődik, és visszaveti Magyarországot a középkorba! Viktor a kádári beszédstílust már megtanulta („Tisztelt Hölgyeim és Uraim!” = „Drága Elvtársak, drága Elvtársnők!” és kúrva Drága Minden!)

  Gyurcsányék aláírták a szerződést, így hazánk is része egy elég nagyszabású biznisznek. A Fidesz szerint nincs szükségünk gázra - van erdő elég -, lehet kivágni a fákat! A Nabucco-t meg már iráni gázzal töltenék fel a szakemberek! Irán amúgy is a lehetőségek hazája (lehetőséged van, valami ocsmány kórban elpatkolni!): az emberek éhen halnak, de atombomba az kéne nekik (bár a Big Boy-t nem találták az ellenőrök)! Európa mindig függött az orosz gáztól, és ez nem is fog változni! A piacon szűkös a kínálat, mert nincs mindenkinek akkora tételben, ami az európai szükségleteket kielégítené! A Nabucco terv amúgy is hülyeség! A gázt megújuló erőforrásokkal kellene kiváltani!

  Napkollektorok, biomassza, geotermikus- és szélerőművek! A tévhitek eloszlatása érdekében csak néhány szóban ezekről! Pár balfasz írta kommentbe, hogy drága a szélerőmű, meg nem fúj mindig a szél, meg külföldön se működik! Az ötlet a középkor óta működik! Akkor szélmalmokat építettek, hogy a búzát megőröljék. 1 darab megépítése persze, hogy kúrva drága, de ez az a műfaj, ahol nagyban kell gondolkodni! Attól, hogy a felszín közelében, nincs légmozgás, magasabban fúj a szél, sőt előfordulhat, hogy a városban szélcsend van, a pusztán meg orkán! Szélerőművet, nem a Hősök-terére kell telepíteni, van elég domb, középhegység ebben a kúrva országban! De a kevésbé ismert dolgokat, könnyen elutasítjuk, így gyakran a demokráciát is, és visszavágyunk a kommunizmusba, mert akkor mindenki dolgozhatott stb.…

  Akadt olyan is, aki az atomenergiát szereti, csak az kell neki! Amerikában épp a héten mondott csődöt egy ilyen erőmű 4 blokkja, ráadásul egyszerre! Kínában se szeri, se száma a felrobbant csernobili típusú atomerőműveknek, csak hát az ottani hatalom ezt nem vallhatja be a világnak, kb. 2 havonta megtehetnék! „Elkészült az új olimpiai stadion görög mintára, amfiteátrum stílusban, amit egy atomerőmű kráterében alakítottunk ki!” A hasadó anyagokat (az uránt, gyengébbek kedvéért) különben sem adják ingyen, és a melléktermék is meglehetősen radioaktív! Gera! Ha neked az atomerőmű kell, akkor a nukleáris hulladékot a Te pincédbe rakják le, Te meg éldegélj fölötte nyugodtan! Aztán ha nyolckarú gyereked születik 3 lábbal, akkor megvakarhatod a pöcsöd, ami a fejed helyén van!

  Visszatérve a környezetbarát erőművekre; a szél, a föld, a nap és a termálvíz energiája ingyen van bazd meg! Az, hogy a beruházás milyen gyorsan terül meg, az a szolgáltató gondja, neked nem kell vele foglalkozni! Egyébként, ha egy cég hosszú távú beruházást hajt végre, annak örülhetsz, mert sokkal tovább ad munkalehetőséget az embereknek! Minél több fajta erőművet építünk, annál nagyobb lesz a verseny a piacon (nem azon ahol te zőccséget veszed), és annál alacsonyabb lesz a villamos energia fogyasztói ára!

  Aki ezek után még szét akarja bontani az országot, az fogjon egy jó nagykalapácsot  és - kérem, - a saját házával kezdje! Követhető az Orbáni politika, és a homokba dughatjuk az országot, vagy építhetünk nagy falakat, és lelőhetjük az összes repülőt is, ami belép a légterünkbe, de kérdés; Megéri? A másik kérdés: Gyártod a gyerekeket, vagy felneveled őket, és egy élhető bolygót hagysz nekik? Nem csak mi vagyunk ezen a kúrva Földön! Bár ez már elcsépelt, de attól még nagyon igaz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr22358926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigg 2008.02.29. 16:32:23

ja köll, égessük vazze...
süti beállítások módosítása