Banánköztársaság

2011.10.26. 23:35

  Egyre inkább kirajzolódik a minta, amit a kormányunk követni kíván, agresszív vezetési stílusával, folyton jobbra-balra rángatva a volánt. Innen a messzi távolból ez leginkább úgy fest, mintha kicsit nagy lenne a holtjáték. A posztkubaitikus állam már félkész, és retteghet is mindenki, nehogy a rémálom valóra váljon. A banántulajdon védelme banálisan hangzik ugyan, de ez a banános rendszer már csak ilyen. De egyből jön is az üzenet, ha nem tetszik a rendszer, kapd be még egyszer! Isten t*szott a Banánköztársaságban!

4461eb238a6ce05f1ae19aae4857082d.jpg  Itt, hol mindig dúl a háború, egy percre sem lelhetünk békét, MÁV-ot meg BKV-ét viszont annál gyakrabban. Igaz, a minőséggel vannak gondok, de hát, ha kigyullad a metró, akkor kigyullad. Különben meg pont az ilyen helyzetekre találták fel a tűzoltóságot. Pénzt egyikre sem kell költeni, mert amennyiben új metrókocsikat vennénk, akkor munka nélkül maradnának a tűzoltók. Munka nélkül pedig nem lesz fizetés. Bár, ahogy az új munka törvénykönyve most kinéz, ezek után lassan már munkával sem lesz! Aki nem hallotta még a hírt, a tervek között szerepel, hogy a munkavállaló 1 havi kauciót tegyen le a munkáltatójánál. Ez fidesz-magyar fordításban annyit tesz, hogy dolgozz egy hónapot ingyen, nehogy sz@rul járjon már a munkáltató. Kicsit tovább egyszerűsítve: Dolgozz rabszolga!!! A népszámlálós kérdőívekről meg már tudjuk, hogy az only munkanélküli opció már nem is létezik, mert ha munkanélküli vagy, akkor nem is keresel munkát. Bizonyos körökben ez biztos jellemző ez a fajta magatartás, de azt Orbán népének hívják, és Indiából származnak. Fő profiljuk a több tonna arany fuksz, a bálna merci, meg az ócskavas! Szép új világ, felépítünk! Akkor is, ha ebbe beledöglenek az emberek! Ilyen egy jóravaló, gondoskodó kormány… Magyarország, szerettem.

 glenn_jones_16.jpg  A gondoskodás azonban nem csupán a munkavállalók ellehetetlenítésénél érhető tetten. Bevezetik a baleseti adót is, amit az autónk kötelezőjével együtt kell kicsengetni. Az amúgy is gyér rendszert megtoldották még egy kis sarccal, csak hogy jó legyen. Mert ez a kormány ott van sarccal a vasút felé, sarccal az autónk felé, és sarccal a nép szegényebb rétegei felé is. Aki lent van, az maradjon is lent, vagy ha lehet, csak lefelé induljon. A gazdag, meg úgyis gazdag marad, a kivétel meg az lesz, aki nem tapsol elég lelkesen a rendszernek. Így működik az antiszociális olló, ettől lesz szép új országunk, csak kicsit sok lesz rajt a rács, és nagyon magasak lesznek a falak.

glenn_jones_22.jpg  Persze vannak kezdeményezések. Két új párt is megalakulóban van, az egyik mindjárt benne is lenne a parlamentben, de kezdjük inkább a civilekkel. A 4. Köztársaságot követelőkről még nem tudunk sokat, egy tüntetéssorozatból kezdik kinőni magukat, kihasználva azt, hogy a célközönség még kijár velük az utcára, no meg azt, hogy ők is a tüntetők soraiból igyekeznek kiemelni magukat és eljutni valahova. Az ötlet nem rossz, az egyetlen kérdéses pont, a vezéralakok valódi szándéka. Anno az LMP is jól hangzó ígéretekkel kezdett, most meg látjuk, hogy hová silányultak. Mert kezdetben mindig megvannak az elvek, amelyek jól hangzanak, de minél közelebb kerülnek a húsosfazékhoz, annál inkább elcsábulnak, korrumpálódnak. A másik pártkezdemény a Gyurcsány „Közellenség” Ferenc féle DK. Az biztos, hogy ebből párt lesz, hiszen minden feltétel adott, mondhatni lépéselőnyből indulnak. Bár amennyivel könnyebb lesz nekik párttá szerveződniük, annál több akadállyal találkoznak majd. Az elsőt mindjárt az egykori barátok tolták a mutatvány elé, ehhez csak gratulálni tudok M.A. Úrnak. Anno megkapta a Most Széthulló Pártot, elérte vele azt, amit lehet, aztán most meg sír, hogy szétesik. Ez volt a sorsa ember! Ezért hagyták eddig életben és ha jók az értesüléseim, akkor még örülhet, hogy Gy. F. egyenlőre csak egy kisebb csoportot szakított ki a régi pártból… Az viszont már tényleg a jövő zenéje, hogy ezek a pártok ellenzékiek maradnak-e örökre, vagy sikerül hatalomra is kerülniük. A jelen helyzetben erre nem lehet mit mondani. A mostani politika eléggé kapkodó és agresszív. Szemmel láthatólag minden erejét a saját hatalmának a koncentrálása, rögzítése teszi ki. Addig csavarják a dolgokat, amíg az nem jön ki a kis számológépen, hogy valahova be kell ültetni még két fideszest. A következő egy hónapban biztos az lesz a kormánypárt szlogenje: „We reproduce Cuba!” Ezzel szemben az én álláspontom: „Viva siempre el trabajo y la paz!”

  Remedio chino es infalible: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr603332631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása