Modern falusi mese

2010.10.25. 07:25

  Egyszer vote, hol nem vote, a diktatúrán innen a demokrácián túl, ahol Orbán Viktor mindent lenyúl, volt egyszer egy Főfalu. A falugondnok 20 év után bemondta az unalmast, így hetedhét Magyarországra keresték a helyettesét. A narancsos forradalom éve volt, s bár készültek az országról fényképek, azok mégsem voltak eléggé hazafiasak, hogy azt publikálni lehessen, így újrafotóztatták hazánkat cirka 5 milliárdért.

  A történetünk ott kezdődik, hogy Orbán király magához hívatta alattvalóit és megnyilatkozott; keressék meg a legényt a hídról, hogy lenyomjon egy szellemi fogyatékos szocit, egy rasszistát és grátisznak egy zöldet is. Így Taknyos Pista kivívta magának a címet, és a főfalu gondnoka lett. Taknyos Pista eztán nagy vezérnek érezhette magát, hiszen most már több mint 3 ember felett uralkodhatott. Nem parancsolhatott neki többé, se paraszt, se király, mert Ő az utasítások felülről kapta, magától az Istentől, mely minden dokumentált esetben Orbán Viktor hangján szólott őhozzá nagy kegyelmesen. Szóval Pista felrakta a kedvenc Rolling Stones CD-jét, A és B oldalt egyaránt, és belecsapott a lecsóba. Hamar kinevezte Levitézlett Dávidot, kedvenc rabszolgáját a falubusz társaság a BKBV (Baromi Kevés Buszunk Van) élére. Ez feladat volt a javából, hiszen a falu egyetlen buszával kellett úgy sáfárkodniuk, hogy a kecskét és a káposztát is felfalhassák. Így megszületett a nagy ötlet, mely az ötletek legjobbika volt, és úgy hasított beléjük, mint a négyes metró. Kiszervezték hát a falubuszt egy ismerős vállalkozónak, és visszabérelték tőle a járművet havi 800 ezerért.

  Ezzel azonban nem értek véget Taknyos Pista kalandjai, hiszen nagy a falu, sok paraszt lakja, akik mint bárányok és várják a megvezetést. Úgyis lett, és mindenki örvendezett vala. Örömükben elkezdtek metrót építeni a falu alá, aminek két megállója lett, az egyik a Faluház alatt került kialakításra, a másik Pista pincéjében, így a falugondnok minden reggel különmetróval mehetett a munkába, nehogy felismerjék. Így Taknyos Pista nem nagyon találkozott az emberekkel, és mivel neki ehhez természete vagyon, ezért nem is bánta. Ő Istentől a gőg, az arrogancia és a bunkóság ajándékát kapta, melyeket hajlott korára való tekintettel már remekült tudott használni. Ám történt egy napon, mikor Pista kiállt az erkélyre, és végignézett a birodalmán, megpillantott 3 hajléktalant, és rögtön hívatta szolgálóit, dobott rájuk egy sms-t. Nem telt bele 5 perc, a szolgák már a falugondnok szobájában voltak, és további utasítást vártak. Ekkor Taknyos Pista rájuk parancsolt, hogy szerződtessék az egyik csövest tanácsadónak, és mindenekelőtt mosdassák meg. A szolgák így is tettek, nem is tehettek mást, hiszen Pista ritka könyörtelen ganéj tudott lenni. Mikor a szolgák végeztek a feladattal, a góré kérette az exhajléktalant, és intett a csicskáknak, hogy hagyják őket édes kettesben. Ezek után Taknyos Pista feltett egy Beatless CD-t és ami ott történt, az szégyen és gyalázat, mellesleg pedig eme két ember magánügye. A dolgok vége az lett, hogy az excsöves azt a feladatot kapta, hogy tüntesse el magát és társait az utcáról, a cél szentesíti az eszközt felkiáltással és havi 400 ezerért, na meg egy öröklakásért a faluban. Ez egy visszautasíthatatlan ajánlat volt, mert Taknyos Pista nem tűrte, ha nemet mondanak neki. Annak idején, még amerikában egy bizonyos Chuck Norris volt Pista tanítómestere. Taknyos Pistának így a sokéves tanulás végére már csak két fokozata maradt: séta és gyilkolás. Szívesen idézte Chuck mester tanításait, hogy azok szélesebb polgári körökben is elterjedjenek.

  Pista nem vacakolhatott egy percig sem, hiszen ezt a tevékenységet megtiltotta az Ő Istene, melynek nemegyszer hangot is adott. Nem maradt más, mint látszatintézkedések tucatjait végrehajtani. A falu cégeiben mindig akadt egy-két vezető beosztás a haveroknak, rokonoknak, mert ezek mind-mind azt a látszatot keltik, hogy Ő bizony gőzerővel dolgozik. Taknyos Pista a falu pénze felett mindig a csipp-csipp csóka kezdetű örök klasszikust danolászta, mert Ő bizony a falu minden 10 Forintjából lecsíp, mert tuti, ami fix. No, meg hát meg kell élni valamiből, a falugondnoki fizetés nagyon gyér, emberek tucatjai is csak szűkösen tudnának megélni egyhavi keresetéből, ami a kétmilliós bérplafon szaros tizenkétszerese. Lássuk be, ennyi pénzből mi is nehezen élnénk meg, ez csak a napról napra éléshez elég.

  Hogy eme történet igaz-e vagy nem-e, azt majd Vujity Tvrtko dönti el, kinek nem adatott meg a háromnál több magánhangzó privilégiuma. A magam részéről ezt fikciónak tekintem, aki mégis magára ismer, az legyen az Ő gondja és majd megszavaztathatja a TV 2 Napló című műsorában, hogy: Ön-e szerint-e igen-e vagy-e nem-e? Ez nem eszperente…

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr332396081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása