Még mindig csak az MR2

2010.10.18. 17:45

  2007-ben indult útjára új arculatával az MR2. A konzervatív köcsögöknek persze az első másodperctől csípte a szemét, hogy minimális beszéd, és 45-50 perc jófajta zene jut egy-egy órára. Teret kaptak azok a magyar zenekarok, akiket a kereskedelmi rádiók mellőztek, mert nem tűntek trendinek, pedig az igazság egyszerű, egyszerűen jók. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetője is azok között volt, akik anno az ORTT-nél az MR2 elmarasztalása mellett szavaztak. Szalai Annamáriának hívják és sajnos nem a nevével van a baj, hanem azzal, hogy egy elmebeteg kretén ribanc, aki jól szopott Orbánéknak, most véget vetne a Petőfi sikerszériájának.

  Mert időközben megváltoztak a pártkatonákból verbuvált régi rádiók, és új nevet, arculatot no meg néhány új számot kaptak, így a fideszes Danubiusból Class FM lett, míg az MSZP szócsövét jelentő Sláger Rádió a Neo FM nevet kapta eme különös keresztségben. Ebben az egyben egyet tudtak érteni a narancsosok a szegfüvesekkel anno.  Csak egyetlen probléma volt, ugyanis nem számoltak azzal, hogy a jogilag aggályos procedúra alatt rengeteg ember pártolt át az MR2-höz, mert ott nincs felesleges pofázás, csak „Nagyon zene”. Amennyire egyszerű, annyira nagyszerű. De amíg az emberek értelmes magyar dalokat hallgatnak, addig ugyebár nem hallják, mit kíván a nép fülébe suttogni Orbán Viktor vagy éppen Mesterházy Attila. A kétharmad birtokában nemrégiben megalakult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely teljhatalmat kapott a magyar média felett, és most élni is kívánnak minden eszközzel, hogy a Petőfi Rádió is a párt szolgálatába álljon. A hallgatók már egyszer letették a voksukat az MR2 mellett, és remélem, hogy ezúttal sem fogják illetéktelenek kezére adni a magyar zenei élet mozgatórugójává avanzsálódott rádiót.

  Mostanában feltűntek olyan hangok is, melyek arra panaszkodnak, hogy zeneileg nagyon egysíkú lett a Magyar Rádió kettes csatornája. Nos, ezek az emberek még akkor sem képesek felismerni a rock zenét, ha éppen Red Hot Chili Peppers-t játssza a rádió. Tény, hogy néha felvehetnének egy két új zenekart, de összességében nem lehetünk elégedetlenek a kínálattal. Nincs még egy olyan rádió hazánkban, amelyik délután négykor le merne adni egy Dr. Dre slágert. A számok pedig teljesen magukért beszélnek. Such György 2006-ban 47 milliós veszteséggel vette át a Magyar Rádiót és Csillag János segédletével, mostanra a dolgok jelentősen megváltoztak, hiszen az MR2 révén 187 milliós nyereségre tettek szert. Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor egyértelmű a siker.

  Sokkal nagyobb teret engedtek a magyar zenének, és ez jó, mert végre van egy olyan adó, ahonnan meg lehet ismerni a fiatal tehetséges hazai zenészeket. Ennek az a hátránya, hogy feleslegessé teszi az X-Traktor és a Megaszar szintű műsorokat. A külföldi és a hazai zenei élet legjava van jelen egy helyen. A műsor egész nap élvezhető, mert a legjobbakat kínálják, és lássuk be, számunkra ez szokatlan, mert általában az igénytelen szarokon kell szocializálódnunk. A hazai tábort erősítik többek közt: Akkezdet Phiai, Anonim MC, Barabás Lőrinc Eklektric, Beat Dis, Belga, Compact Disco, Copy Con, Esti Kornél, Heven Street Seven, Irie Maffia, Jazzékiel, Karányi, Kiscsillag, Kontrollzé, Nemjuci, Óriás, P.A.S.O., Quimby, Suhancos, Zagar. Külföldiekből is akad bőven, és azért itt is meg kell említeni néhány nevet, akit idehaza nem szívesen játszanak: Dr. Dre, Eminem, Gentleman, Lady Sovereign, Patrice, Tupac. Igazából mindkét listát órákig lehetne sorolni, bővíteni, most csak azokat írtam le, akik hírtelen eszembe jutottak, akik kimaradtak, azoktól ezúton kérek elnézést, mert ez nem azt jelenti, hogy aki kimaradt az ne lenne jó.

  Az MR2 egy példa, hogy itthon is el lehet érni a kitűzött célokat. Jelen esetben a cél az volt, hogy igényesen szórakoztassák a 18 és 39 közti korosztályt. Ez maradéktalanul megvalósult. Aki igényes, és jó zenét akar hallgatni, az a Petőfit hallgatja. Akinek meg olyan mocskok kellenek, mint a Fekete Pákó, a No Thanx vagy akármelyik másik ratyi banda, az maradjon a bevált műsorvezetőknél, akik szívesen felnyalják a szart is, csakhogy tovább játssza őket a suli rádió. A Boros-Bochkor duóhoz már régészeket és magyar-magyar tolmácsot kell hívni, olyan régóta nyomják ugyanazt, minden egyes reggel. Mindig eljön az az idő, amikor változtatni kell, még a legsikeresebb recepten is. Az MR2 számára még nem jött el ez az idő. Akárhogy is lesz, Csillag János történelmet csinált a Magyar Rádió kettes csatornájával. Megcélozták azt a rádiót hallgató kisebbséget, akik valójában többségben vannak. Most egyszer ebben a tetves országban csináljanak végig tisztességgel valamit, és ne csak felében-harmadában. A hatalom meg keressen magának más elfoglaltságot, minthogy a Petőfivel baszakodnak. Ott van a vörösiszap, a BKV, a MÁV, a költségvetés stb.… Bár a Nemzetgazdálkodási Minisztérium elnevezés is eléggé IQ hiányos állapotra utal. Minden legyen hazafias, az összes többi dolog már mellékes. Nem számít, ha a „pénzügyminiszter” idióta, ha egy olyan hazafias minisztériumot kapott, amilyet. Nem mindig az egyszerűbb végénél kéne megfogni a dolgokat. Az MR2 úgy jó, ahogy van, nem kell hozzányúlni, ellentétben a vörösiszappal, aminek semmi keresnivalója a tározón kívül.

  Ha valamit vagy valakit nagyon meg akarnak szüntetni, akkor arra ott van Szalai Annamária. Mivel vele kezdtem, vele is kell, hogy befejezzem, csakhogy meglegyen a keret. Szóval a nő jó példája a nepotizmusnak, a korrupciónak, amely dolgok ellen a II. Orbán-kormány szent háborút hirdetett. Legvégül egy rövid, velős nyílt üzenet Szalai Annamáriának: Ha baromira unod magad, akkor ott a középső ujjad, és hívhatod karácsonynak, attól az még nem lesz ugyanolyan, mint egy kúrás!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr212381537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása