Az LMP hazánk első ökopártja, legalábbis azok szeretnének lenni. Néha már annyira zöldek, hogy az már szinte narancssárga. Kezdenek beérni, és a citromsárga már tovább sötétedik, és a rothadás már elkerülhetetlen, hiszen a betakarítást időben el kell kezdeni, ezt minden paraszt tudja. Nagyon úgy tűnik, hogy süllyed a hajó, egyre többen lépnek ki az LMP-ből.

  Az természetes, hogy egy politikai pártban jönnek-mennek az emberek, mert mindenki a nyerő oldalon akar politizálni, mert abban van a pénz. A Parlamentben ücsörögni, vagy csak elméletben ott lenni, gyakorlatban meg teljesen máshol, ahogy Orbán csinálta az elmúlt nyolc évben, a legjobb munkahely a világon, és sokkal kifizetődőbb, mint az alvilág. A világ pusztulása meg szomorú, az emberek meghalnak, az állatok is, a Föld meg melegszik és ezekkel könnyen lehet szavazókat szerezni, de amikor van egy ökokatasztrófa, akkor mi van? Egyrészt nagy baj, de lassan megnyugszik mindenki, és amikor az emberek nem elég nagy a káruk, akkor rátesznek még egy lapáttal. Jönnek az idióta politikai nyilatkozatok, amelyekkel igyekeznek elodázni a döntéseket, illetve ezek nyilvánosságra hozását. Mert a vörösiszap levonulás után már Orbánék tudták, hogy melyik rokonnak mi lesz a szerepe a helyreállításban, és örültek, hogy az árvíz után megint van valami, amire sok pénzt lehet költeni, és így ők megint jól járnak. Orbán ugyan elment Kolontárra, és az ott adott nyilatkozat felháborító. Nem azzal van a baj, amit mondott, bár az is sántít jó néhány helyen, de látszik, hogy a szája szélén felvillan egy mosoly, ami megmutatja Viktor valódi énjét. Az első intézkedéseik között viszont az szerepelt, hogy minden este lesz polgári fórum Kolontáron és Devecseren is, ahol tájékoztatják az ott élőket a károkról. A károkat mindenki látta, vannak akik közelebbről is, mint kellett volna. Rengeteg élet ment tönkre, ezek meg csak polgári fórumozni akarnak.

  Amíg a magyarországi Greenpeace felemelte a hangját, addig azok, akiknek valójában, és határozottan fel kellett volna háborodniuk, és kérdések ezreit feltenni, nos azok eléggé hallgatnak, mint szar a fűben. Mert valójában nem zöldek, még csak nem is környezetvédők, megélhetési politikusok, akik már pártokba nem fértek be. Egy LMP jellegű párttól, akik állandóan elmondják, hogy zöldek, azért azt elvárná az ember, hogy gumicsizmát húznak, és legalább egy nap besegítenek a kármentesítésben, de nem így történt. Megértem, hogy nincs pénzük, de a politikusi fizetésből fussa már egy szájmaszkra (papír, 3 rétegű, 40 Ft/db), gumicsizma (3400 Ft/db), védőszemüveg (365 Ft/db), gumikesztyű (195 Ft/db) az utazási költségnek számoljuk 5000 Ft-ot, és csoportosan olcsóbb. Szóval ennyire bárkinek futja, ha már pénzt nem tud adni. Az adományokról meg amúgy is az a véleményem, hogy sok kicsi sokra megy, és mindenki úgy segít, ahogy tud. Vannak, akik odautaztak és vannak olyanok is, akiknek csak annyira futotta, hogy felhívták a 1749-et. Az LMP-nek 6 kérdésre futotta, és ezzel slussz és passz! Ezt talán még ők sem gondolták komolyan, mert a remény hal meg utoljára, de a valóság az, hogy nem lehet más a politika. Bár, ha egy rakat homoszexuálist állítanak csatasorba, akkor valóban „más” lesz a politikus is. Fontos megjegyezni, hogy minden ember egyenlő, de mint azt jól tudjuk, vannak még egyenlőbbek.

  A felelősök előkerítésében is példát mutathatna a nagyon zöld párt, de ehhez meg nem fűlik a foguk. A Mal Zrt vezetőjét ugyan őrizetbe vették, de az óta újra szabadlábon van. Bakonyi Zoltán felelősségét nem lehet tagadni, de azért őrizetbe venni, mert nem volt jó a katasztrófaterv, na, az egy vicc. Az emberélet az semmi, a környezeti kár meg kit érdekel. Ez a baj, hogy senkit. Az illetékesek az emberek csak számok, csak akkor van értéke az életükben, ha tisztánlátóak kritikus tömegévé állanak össze, és elmennek vótolni (szavazni). Addig számítasz, amíg ikszelsz, utána már csak púp vagy az állam hátán. Ez látszik a károsultak segítésén is. Ők segítettek önmagukon, és másoktól is előbb kaptak segítséget, mint a Magyar Államtól. Persze az állam egy fejőstehén, és mindenki ott próbálja megfejni, ahol lehet, meg ahol engedik. A probléma csak az, hogy az átlagemberek csak a seggéhez férnek, a szarból meg nem lehet várat építeni.

  LMP, egy párt, ami arra hivatott, hogy Orbánnak benyaljanak csontig. Teljesen mindegy, hogy minek hívjuk, mert minden párt olyan emberekből áll, akiknek csak a hatalomra fáj a foguk, a közszolgálat meg ismeretlen fogalom a számukra. Kicsit unalmas, hogy mindig egy lépéssel le vagyunk maradva mindenkitől. Az átszakadt gát még mindig úgy van, mint a katasztrófa után közvetlenül. Őrizzük a hagyományokat és konzerváljuk az állapotokat. A vörösiszap lassan Hungarikum lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr922369298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása