Schmitt Pál aláírt mindent, mert ehhez nem kell tehetség. Nagy szerencséje a Fidesznek, hogy ez a köztársasági elnöknek kinevezett kretén le tudja írni a saját nevét. Olvasni nem tud, csak szignózni, bár annak is örülnünk kell, hogy nem csak három X-et rak le kézjegyeként. De ne csináljunk egy nyomorékból főszereplőt, hiszen akad még idióta Fideszes.

  Halálsoron, ez a cím és nem véletlenül. A magyar városok adóslistáját fideszes vezetésű városok vezetik, bizonyítva ezzel minden rágalomnak hitt tényt. Azok a politikusok, akik egyszerre parlamenti képviselők és polgármesterek, nem tudom hogyan képesek felelősségteljesen és tisztességgel ellátni munkájukat. Egy város irányítása nem gyerekjáték, és nem való mindenkinek, amit a narancsosok meg is mutatnak. Mert csak attól, hogy azt mondjuk; „Jobban élünk, mint 8 éve!”, attól ez még nem lesz igaz, bár a tudatlanok száját be lehet vele fogni. Szóval ezek az emberek, akik városokat sodortak csődközelbe, most az ország irányításával próbálkoznak. Hát, ha lenne pánikgomb, akkor most nyomnánk ezerrel.

  De ha lenne is ilyen gomb, mi akkor sem használnánk. Egyrészt azért, mert nem tudnánk, hogy hogyan működik, másrészt pedig azért, mert elhisszük a sok hantát. A hittől azonban nem lesz jobb, sőt még könnyebb sem. Szokták mondani; „Hinni a templomban kell!”, a magam részéről már ezt sem tartom igaznak, mert a templomokban már rég nem az Úr igéjét hirdetik, hanem Orbánét. A hangzatos beszédekkel, nagy szavakkal és azzal, hogy minden „nemzeti”, csak saját primitívségünknek adunk hangot. Természetesen lehet tiltakozni, hogy az itt leírtak csak rágalmak, de a választások után, sok ezer idióta üvöltözte az utcán: „Kétharmad! Kétharmad!” és fel sem fogták, hogy ezzel teljhatalmat adtak egy embernek. Önként rabszolga sorba vonulni eddig nem volt divat, de nekünk sikerült. Ha máshogy nem vagyunk képesek felhívni magunkra a világ figyelmét, akkor megtesszük ezt a butaságunkkal. Néha szörnyülködve kell látnom, hogy milyen embereknek van szavazati joga ebben az országban. Addig rendben, hogy elmész mondjuk szavazni, de ne azért menj el, mert valaki azt mondta: „Szavazz erre, vagy arra!”. Amikor megkérdeznek, hogy miért szavaztál arra, akire, akkor meg nincs válaszod, csak makogsz: „Hát izé, mer’ mondták…”.

  A szabad akarat elméletileg Isten ajándéka, csakhogy visszakapcsolódjunk egy kicsit a hit világához, de ez az a dolog, amit valahogy nem nagyon akarunk használni. Miért jobb elnyomásban élni, és miért nem kell nekünk a szabadság, amire a kommunizmus évei óta annyira várunk. De ahelyett, hogy felszabadítottuk volna magunkat, mindig önkényurak akaratának engedelmeskedünk, mert nem vagyunk tisztában a jogainkkal és a lehetőségeinkkel. A dolgok tisztán látásának érdekében, a képviselő azért képviselő, mert elméletileg az állampolgárok akaratát érvényesíti. Ma Magyarországon viszont az a divat, hogy a politikusok egy urat szolgálnak, méghozzá a pénz nevezetűt. Orbánék már eljutottak arra a szintre, ahol már ott leszarják az embereket, ahol csak lehet. Úgy érzik, nekik ezt szabad, hiszen a kétharmados többség már csakis erre jó. Felelősséget nem vállalnak semmiért, elszámoltatni csak a politikai ellenfeleiket akarják, pedig ha megnézzük a fideszes városok adósság állományát, hát nekik is lenne mivel elszámolniuk. A városok pénzét úgy kezelték, mint a sajátjukat, vagyis jól teletömték vele a zsebüket, utána az aktatáskájukat, most pedig a kétharmad jogán már talicskán tolják ki a városokból a lóvét. Ez mindennapos gyakorlat, a nép száját meg befogják a Zuschlag-perrel. Dobtak egy csontot a kutyának, mert csupán erről van szó. Magyarországon a legjobb állás a politikusi. Mentelmi jog, zsíros fizetés, egyéb juttatások, megvesztegetési pénzek, és nem kell mást tenni, mint néha beülni a parliba, meg zsebre rakni egy-két vaskos borítékot. Tuti biznisz.

  Most, hogy már minden létező állami szervezet élén fideszes elnök van, ne higgyük azt, hogy Orbánék nem fogják lenyomni a nép torkán a diktatúrát. Annyira akarják a hatalmat, és annyira el kívánnak zárkózni kelettől és nyugattól egyaránt, hogy a végén egy rakás rom felett fognak vitatkozni. A sok nemzeti szarság, amire a Fidesz vergődik csak egyfajta tévképzet. Nincs egység az országban, még a narancsos forradalmon belül is vannak olyanok, akik inkább balra döntenék a mérleg nyelvét, míg az orbánisták inkább jobbra tartanak. Elég, ha Kövér „Dr. Kötél” Lászlót említem, aki annak idején az MSZMP párttitkára volt, majd amikor látta, hogy a kommunizmus kezd bedőlni, gyorsan beült a Fideszbe, de most, hogy újra egypártrendszer van, kezdi kibontogatni a kommunista konzervjeit, és igyekszik restaurálni a Kádár-érát.

  Végig az Orbáni utón! Kösz, inkább nem. Viktornak maradjon meg a három csapás, csapkodja magának. Mert ideje lenne, hogy a dilettáns politikusaink végre a saját farkuk verjék a csalánt, ne a népével. Mert míg mondjuk Oroszországban erdőtűz van, addig Putyin tűzoltó repülővel repked, ugyanez hazánkban a következőképpen fest: baszott nagy árvíz van, Orbán leszerződik a T-hálózattal, és lesz nemzeti segélyvonal, és az adományokból Viktor elmegy nyaralni Afrikába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr172214882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.08.12. 07:43:33

schmitt pál és a borz?
süti beállítások módosítása