Két héten belül két fiatal rendőr vesztette életét, rutinintézkedés közben. Olyan szituációk voltak ezek, amelyeknek a legrosszabb esetben sem szabadott volna halállal befejeződniük. A legújabb alsóörsi incidensben egy 21 éves fiatalember is életét vesztette, ami külön tragédia.

  Annyit lehet tudni, hogy a fiatalokból álló társaság éjszakai mulatozás után volt, amikor a 29 éves törzszászlós és a mellé rendelt rendőrtiszti-főiskolás félreállította őket, de arról eddig nem tudni, hogy vajon ezt a lövöldözést is hasonló okok válthatták-e ki, mint a Cozma-gyilkosságot. Az, hogy az alsóörsi esetben ki vagy kik voltak a célpontok, nem tudni, de az tény, hogy erőteljesen negatív előjeles IQ kell ahhoz, hogy esetleges nézeteltéréseket így rendezzünk le, vagy hogy gyilkossággal bizonyítsunk valamit. Bár ha a politikai vezetőinket nézzük, annak idején az MDF-es „Tiszta Kezek” korszakban egy MDF-es politikus üzleti partnerét lőtte agyon fényes nappal, de említésre méltó Kövér „Dr. Kötél” László kultikus mondata is;Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat.”. Ezek után nem tudom, mit várhatunk el az átlagemberektől. Az egyszerűség hódít, primitívnek lenni trendi és menő. A tiltásoknak és az engedményeknek egyensúlyban kellene lenniük.

  A felelősség mindenképpen azt terheli, aki meghúzta a ravaszt, de nem elhanyagolható mértékben felelős a vezetés is. Annak idején, az MSZP érában a rendőrség az idióta „Sün!” stratégiával járatta le magát, amit a második Orbán-kormány „kártérítést a tüntetőknek” programja tetézett be. Ezek együttes üzenete az, hogy a rendőr nem ember, és bármit meg lehet velük csinálni. Pedig a modern társadalomban a rendőrnek egyfajta agresszornak kellene lennie, aki kiérdemelte az emberek tiszteletét és bizalmát. Sajnos hiába vannak esetlegesen jó rendőreink, akik rendesen végzik a feladatukat, amíg vannak olyan társaik, akik semmire sem használhatók. Pintér „Okirat Hamisító” Sándor belügyminiszter vezetésével soha nem lesz olyan rendőrség, amely mentes lehetne a korrupciótól. A Fidesz politikai tisztogatása mindent felülír, és nem jut energia a fontos ügyekre. A rendőrség hatékonnyá tétele nem csak a vezetőkön múlik, hanem a képzésen is. A rendőrvadászat pedig minden jel szerint a hurkanyakú BMW-sek privilégiuma lett.

  A tettessel/tettesekkel – már ha meglesz/meglesznek – példát kellene statuálni. A 3 csapás törvény még Amerikában bizonyította, hogy semmire sem jó. Különösebb visszatartó ereje nincs, inkább csak ösztönzi az embereket a menekülésre, méghozzá minden áron. A halálbüntetés is hasonló következményekkel járna, szóval olyan dolgot kell kitalálni, ami tényleg hatásos. Vannak országok, ahol levágják a tolvajok kezét, ami nem éppen humánus megoldás, de biztos, hogy elrettentő ereje van. De itt nem egy lopásról van szó. Az okok még nem tisztázottak, de annyi biztos, hogy aki ölt, ezt is akarta tenni. Ez nem egy véletlen szülte helyzet. A GTA nevű játékban előfordul, hogy van nálunk valami fegyver és csak a hecc kedvéért kilövünk a kocsiból, de az egy játék, ami arra szolgál, hogy ha rejtve is, de akad bennünk gyilkos hajlam, azt a klaviatúra és az egér mellett letudjuk, aztán másnap elmenjünk dolgozni, ahogy azt kell. Úgy tűnik, azért az élet is tudja azokat a körülményeket produkálni, amikor valaki önbíráskodó szuperhősnek képzeli magát. Az apokalipszis talán még nem jött el, és a Mad Max és társai csak a filmvásznon léteznek, illetve eddig azt hittük.

  Ma Magyarországon az igazságszolgáltatás egy vicc. Erről sok ember tehet, de amit a rendőrt halálra gázoló fickóval csinálnak, az egy cirkuszban még elmenne egy gyenge bohócmutatványnak. Az az ember idióta volt, és megölt egy rendőrt, ebben a szituációban egyértelmű, hogy nem ő az áldozat, és az az alulfizetett vagy éppen túlbérezett ügyvédnő, aki ennek az ellenkezőjéről akarja meggyőzni az embereket, az legalább annyira felelős, mint a hatalom. A kiváltó okról még nem tudunk semmit, de az az ember érzése, hogy valami nagyon piti ügy lesz a háttérben, már csak a magyar virtust ismerve is ez jön le. Ahol egy kanna borért ölnek, ahol rendőrök halnak meg, az nem társadalom, az egy rakás szar. Ez a nagy magyar valóság. Szar alakok, jellemtelen emberek élnek, és mindenki közömbös mindenkivel, utána meg jól rácsodálkozunk, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr962198767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása