A parlamenti kétharmad kormányrendeletet hozott, mely szerint minden közintézményben, jól látható helyre, legalább 70x50-es méretben színes nyomtatványként, díszes keretben kell kifüggeszteni a Nemzeti együttműködés deklarátumát. Pedig - mint mindig-, lennének fontosabb tennivalók is.

  Hatalmi téboly, dilettantizmus, és mérhetetlen hülyeség vezet odáig, hogy egy kormánypárt egy ócska hirdetményre alapoz dolgokat, és még büszkén kiaggatatja a közintézményeiben. A nemzet nem egy nyilatkozattól fog együtt működni, hanem olyan társadalmi és hatalmi rendszereken keresztül, amelynek a megteremtésén kellene dolgozni, nem pedig hülyeségeket írni, aztán nemzetiszín szalaggal átmasnizni. Mert hát ott az árvíz utáni helyreállítás, ahol eszeveszett káosz van, és a segélyek nem jutnak el az emberekhez, ki tudja hány ember maradt fedél nélkül, nekik meg ez a 70x50-es iromány kell minden közintézményben, hogy jól lássa a magyar. El sem merem képzelni, hogy mi lenne most itt, ha Orbánék nem készülnek fel jó előre a kormányzásra, mert hát évekig etették azzal a népet, hogy nekik van programjuk, vannak elképzeléseik, vannak terveik, készek az ország irányítására, de csak hamar kiderült az igazság, mely szerint csak propagandájuk van, agyuk meg semmi.

  Orbán és a haverok. De nevezhetjük Fidesznek is, ez most teljesen lényegtelen. Kész az adóügyi saláta törvény és keresztbe verik vele egymást a különböző minisztériumok nyilatkozatai és elképzelései. Ja kérem, talán olyan embereket kellett volna kinevezni, akik értik is a dolgukat, nem csak nyalni meg szopni tudnak. Ennyi erővel, akár egy tucat stricire is bízhattuk volna az ország irányítását, mert náluk jobban senki nem tudná felnyalatni és leszopatni az országot. Bár ha azt vesszük, Orbán is egy jókora strici, és a kiskurváira bízott mindent, így nem csoda, hogy nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal, bár egy jókora fasszal a szájban elég nehéz lehet körültekinteni. Az adótörvényben is vannak részek, amiben olyan agymenések vannak, hogy gyakorlatilag az állam az egyik zsebéből a másikba rakja a pénzt, de ettől még nem fog mozgásba lendülni az eléggé „lepihent” magyar gazdaság. Ettől csak rosszabb lesz, és ezt alátámasztandó, 10-20 milliárd Euró Készenléti keretet kért a Fidesz az Uniótól és az IMF-től. Szóval van mit foltozni a gazdaságpolitikán, mert most pénz szűkében az ország, és a sok politikus bűnöző még nem tudja, hogy honnan fognak lopni.

  Attól meg egy pillanatig sem lesz jobb senkinek, hogy minden „nemzeti”. Orbánék egy olyan együttműködésre alapoznak, amely a magyar társadalomban sohasem létezett. Mert mindig az volt a trend – és még jó ideig az is marad –, hogy „Dögöljön meg szomszéd tehene is!” és ez az a mentalitás, amely jó mélyen beleivódott a magyarok hétköznapjaiba, gondolkodásmódjába. Nemzeti depresszióban vagyunk, de a nemzeti öngyilkosságot már nem kéne megvárni. A Himnusz is csak a múlton való kesergésre buzdít, na meg arra, hogy ne küzdj a sorsod ellen, mert Isten hatalmas, és úgyis pofán vág. Itt ismét megragadnám az alkalmat és egyből párhuzamot vonnék az iszlám világgal, ahol meg „Allah oe akbar!” vagyis: Allah hatalmas, és megtesznek mindent. Szóval ezt a vallásos, múltban élős faszságot gyorsan el kellene feledni, és radikális változásra van szükség, és ez nem feltétlenül egy diktatúra kiépítését kellene hogy jelentse, hanem egy élhetőbb állam megteremtését, ahol mindenki a társadalmi státuszának megfelelő mértékben járul hozzá az állam működéséhez. A Csányi Alapítvány kétmilliárdos kezdő tőkéje lássuk be, elég kevés Csányi „OTP Vezér” Sándor összvagyonához képest. Annak ellenére, hogy Ő legalább tesz valamit a nehézsorsú gyermekekért, tehetne többet is, hiszen meglenne rá a lehetősége. Többek között ezért kellene egy többsávos SZJA rendszer, de a politikusaink az egykulcsossal jobban járnak…

  Tény, nem kedvelem a Fideszt, és akkor még finoman fogalmaztam. Ennek ellenére, megadják az okot arra, hogy ennyire szidjam őket. A Fidesz rövidítés feloldása talán a: „Faszszopó idióta demokrácia ellenes szarháziak” lehet. Sok tolvaj, akik már elfelejtették, hogy honnan is jöttek, de arra még emlékeznek, hogy honnan lehet lopni. A régi berögződések, reflexek visszaköszönnek a II. Orbán-kormánynak, és a múlt árnyékában a saját csontvázaikat keresik a szekrényekben, hogy azokért a hibákért, amikért ők is vastagon felelősek rákenjék másokra. Az elmúlt 8 év szocialista kormányzása nem volt jó, illetve a Bajnai-korszaknak volt értelme, de a többi 7 év egy rakás szar volt, de legalább az „Öszödi beszédet” nem volt kötelező meghallgatni, bár annak a lényege elsiklott az emberek füle mellett, nekik csak annyi esett le, hogy „Elkúrtuk” meg hogy, „Hazudtunk reggel, délben meg este!”. Pedig ez nem csak a szocialista kormányzásra volt jellemző, hanem ezekkel a szavakkal lehet összefoglalni a rendszerváltás utáni politikánkat, mind a 20 kőkemény évet. Az MDF kiárulta az országot, fillérekért adtak túl mindenen, amin ott volt a rohadt komcsik ujjlenyomata, ahelyett, hogy megnézték volna, hogy mi az, ami működőképes, és mi az, ami nem. A TÉESZ-eket például egy nagyon jól működő szervezetté lehetett volna tenni, és kifejezett hatékony lehetet volna a magyar mezőgazdaság, ahol iparág épül az iparágra, mert a konzervgyártást is helyben intézhették volna, de ez csak egyetlen példa a sokból.

  Túlzottan idealista vagyok, ez tény. De miért ne lehetne normálisan politizálni, őszintén, és miért nem lehet hallgatni a jó szóra? Komplikált kérdés, válasz meg persze, hogy nincs. Miért is lenne? Itt kérdésre kérdés felel, addig se kell semmit se csinálni. Addig meg Orbán Viktor és geci bandája újraértelmezi a népköztársaság fogalmát, és Viktor eldönti, hogy király vagy inkább császár óhajt-e lenni. De lassan törvénybe foglalják, hogy ezek után, nemes egyszerűséggel „Nemzeti Mindenható” néven kell majd őt emlegetni.

  A valódi problémákra nincs megoldás, mert ahhoz tudásra volna szükség, és hát és tekintetében Orbánék nem állnak túl jól. Egymást érik a zavarosabbnál zavarosabb, semmitmondó nyilatkozatok, és nem érdekli őket, hogy az átlag magyar hány faszt szop, még a sajátjukat is beleerőltetik a sok kis síró szájba. A nemzeti kormány egyetlen üzenete, hogy: „Szopni fogtok!”.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr922131213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása