Úgy tűnik, a felnőtt válogatottól még sokáig nem várhatunk semmit. Persze jó lenne már felfedezni valami pozitív változást, de amíg az számít hatalmas szenzációnak, ha épp megverjük Máltát, akkor erre a közeljövőben nincs sok esély. Pedig a magyar labdarúgás többre hivatott, elég megnéznünk a most már U21-es csapatot.

  Az utóbbi időkben valahogy nem vettük észre, hogy vannak tehetséges fiataljaink, mert nekünk mindig, mindenhol a mondvacsinált sztárok/hősök kellenek. Önjelölt királyok, miniszterelnökök, és futball-legendák… Szokták volt mondani: „Ez van, ezt kell szeretni!”, de az a nagy büdös helyzet, hogy nem csak ez van. Ahogy a polgári körözöttek nem látják Orbántól a Kossuth-teret, úgy nem veszik észre a focirajongók, hogy Geráék ideje már régen lejárt. Bár Gera nem a legjobb példa, hiszen neki sosem volt szezonja, focizni nem tud, taktikai érzéke pedig a -10 000-hez konvergál.

  Álljunk is meg pár szóra Gera Zoltánnál, hiszen a minap kijelentette, hogy szeretne visszatérni a válogatottba, hiszen csak Erwin mesterrel nem tud együtt dolgozni (vagy drogozni?). Igen, ilyen egy igazi magyar focista! Agya semmi, a stadiontól nagyon távol hatalmas az egója, de a pályán már azt a nagyon minimálisat sem képes hozni, amit külföldön „jó” pénzért tud. Persze a heroin-kokain korszak után a Szcientológiai Egyház nem vitte ki a kis Zolit egyetlen meccsre sem, hogy megmutassák neki; a sok trippes álomkép eltűnése után, ezt a szép sportot labdarúgásnak hívják, azt meg végképp nem mutatták meg szegénynek, hogyan is kellene játszani. Szóval, ha csak sétafikálsz a pályán, és közben imádkozol Xenu-hoz; ha esetleg erre téved szép fényes űrhajóján, ne lője szarrá ezt a kis koszfészket, amit mellesleg Földnek hívunk, azzal nem lehet gólt, na adj Isten gólokat szerezni. Tehát aki hisz az Alien-ek low rider halálcsillagon történő eljövetelében, az keressen fel egy jó elmeorvost, talán még nem késő!

  Azonban hazudnék, ha azt állítanám, hogy csak Gera tudásával lenne probléma. A bajok forrása talán abban gyökerezik, hogy a játékosaink fejben nagyon nincsenek összerakva, mentális gondjaik vannak. Ha jön egy Cristiano Ronaldo féle takony, akkor ezek elhiszik, hogy nem lehet legyőzni a Portugál válogatottat, és csak lézengenek a pályán, meg a fizetés sem annyi, mint otthon a klubnál, ja és még focizni is kéne, így már tényleg nem pálya a dolog. Mondjuk én Erwin Koeman-t akkor négyeltettem volna fel, amikor kitalálta, hogy Babos legyen a válogatott hálóőre. Ő valahogy abban a felfogásban végzi portási kötelességét, ahogy azt egy jó biztonsági őr teszi, beleöklöz mindenbe, és talán még valami tömény szeszt is tol, mert az irányokkal már gondban van. Bár előfordulhat az is, hogy abszolút nem tudják, melyik kapura kell játszani, meg ugyebár a szabályokat sem olvasta fel nekik senki… Természetesen akad az a fajta játékos, mint Gyepes Gábor. A favorit. Ő akkor is megpróbálja elrúgni a labdát, amikor az egészen máshol van, de legalább lelkes. Akárhogy is, minden tizedik próbálkozásra eltalálja a bőrt. A „B” közép felől ilyenkor jönnek a hangok: „Szúrd ki mert különben pattog!”. Amúgy meg ott van a másik kilenc alkalom, amikor illene eltalálni a lassan vánszorgó bogyót, de az valahogy az Istennek sem sikerül.

  Miképp a védelemnek és a középpályának, a csatársornak is megvannak a gyenge pontjai. Illetve az egész csapat tele van gyenge pontokkal, amiért sok köszönet Kisteleki Istvánnak, a magyar focigurunak. Szóval, ha az ékpárnak nem is kell kerékpár, de valami csodaszer jó lenne, mert úgy futballoznak, hogy a szurkolók jönnek zavarba. Itt van mindjárt Torghelle Sándor, az idegroncs. Ő a másik véglet, tipikusan az a játékos, aki mindig elrúg valamit, és teljesen mindegy, hogy a játékszert vagy egy másik játékost találja el. Itt felmerül a kérdés, hogy ki, min szocializálódott? Valaki grundfocin, és vannak olyanok, akik kocsmai verekedéseken. Torghellénél kétségtelen, hogy az utóbbiról van szó. Már várom a pillanatot, amikor valakinek a fején széttör egy vizes palackot, majd a szögletzászlóval kezdi el gyepálni az embereket.

  Végül, de nem utolsó sorban a mester, aki érzésem szerint a Google segítségével állítja össze a kezdő tizenegyet, Erwin Koeman. Nem hiszem, hogy őt kellene szidni, a magyar válogatottnál szövetségi kapitánynak lenni egy alibi munka. A legtöbb játékosunk magyarul sem tud, a keretet meg úgyis Orbán vagy Kisteleki küldi sms-ben. A tréner meg teljesen mindegy mit üvölt a kispadról, úgyse csinálják meg a srácok, mert bénák, talán ez a legitim kifejezés arra, amit látunk.

  A végső tanulság talán legyen az, hogy a Magyar Válogatottban jelenleg szereplő játékosokat el kellene zavarni, és az U21 csapatot lehetne „csatasorba” állítani. Addig is marad a jelenlegi helyzet, röhögünk azon, amit látunk. A nemzeti tizenegy meccseit ezek után majd a Comedy Central fogja közvetíteni, kommentátor: Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel.

Kiegészítés: BéKa írta, hogy Gera Hit Gyülekezetés, de hogy őszinte legyek, nekem teljesen mindegy melyik idióta vallást támogatja. Azért köszönet az infóért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr681534931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2009.11.20. 09:08:22

Gera nem Szcientológus, hanem Hit Gyülekezetes...

Tsobi · http://tsobi.blog.hu 2009.12.10. 10:22:53

Egyrészt.
Másrészt túlzás lenne azt állítani, hogy a Gera Zoli nem tud focizni. Egyszerűen a válogatottban nincs a játékstílusához partnere..
süti beállítások módosítása