Recycling

2009.10.17. 07:45

  Újrahasznosítás. Ha megfelelő helyen alkalmazzuk, például a szelektív hulladékgyűjtést választjuk, és a PEP palackokat valamint a konzervdobozokat (stb.…) az ipar újra fel tudja használni, rengeteget spórolhatunk, illetve spórolhatnánk. Az újrahasznosításnak viszont van az a formája, amikor valami arra alkalmatlan dolgot szeretnénk a rendszerben újra feldolgozni.

  A Fidesz összedobott egy elég hangzatos programot, de ez is csak recycling, ráadásul a rosszabbik fajtából. Miért akarnánk az elmúlt húsz év elbaszott politikáját újrahasznosítani? Eleve az csak példának jó, hogy na ezt végképp nem szabad csinálni. De hát, mit ad Isten, Orbánék visszanyúltak a gyökerekhez, és új politikai irányzatuk alapja – az általuk annyit szidott – kommunizmus lett.

  Szíjjártó Péter a nem túl távoli múltban, egy borús álmos reggelen, talán a TV2 Mokkájában beszélt arról, hogy márpedig Magyarországon mindenkinek lesz munkája, senkinek sem lehet elárverezni a házát, az SZJA-kulcs 17% lesz (most is annyi, de ők csak a szuperbruttósítást akarják megszüntetni). De ez mind nem számít, hiszen ki lehet vele állni, úgyis mindenki csak bólogatni fog rá, hiszen előkerülnek olyan szavak és szókapcsolatok, mint az „eltöröljük”, a „nem lehet”, és a „mindenkinek minden lesz”. Ebből az a lényeg, hogy vezetés és megvezetés között hatalmas a különbség.

  Régen ugyebár ott volt a „piros könyv” meg a kommunista-kiáltvány, de ezek mára, illetve az 1989-90 tájára eléggé nagy ellenszenvet kiváltó tényezők lettek, így a akik erre esküdtek, jobbára a Fidesz nevezetű formációban találták meg a helyüket. Ezen emberkék szakítva a régi hagyományokkal, a Bibliára esküdtek fel, hiszen látták, hogy a „Szent könyvvel” sokkal egyszerűbb irányítani az embereket, hiszen abban van az örök érvényű tanítás, évszázadok óta bevált eszköze a parasztvakításnak, benne van az üzlet is, és nem mellesleg a társadalmi berendezkedés is ajánlatosnak mutatja a keresztény létet. A születés után – minek következtében egy újszülött nem nevezhető jogi értelemben cselekvőképesnek –, a szülők elviszik a kölykeiket a templomba, hogy egy aszott vénember jéghideg vízzel öntse le a gyereket. Elég barbár szokás, nem de?

  A konzervatívok, múltban élők (ha így jobban tetszik) mindig szoros szimbiózisban éltek/élnek a keresztény egyházzal. A narancsosok sem véletlenül kerültek össze a KDNP-vel. A magyar egyházaknak semmi sem szent. Nekik nem téma, ha a Magyar Gárda parádézik „isten házában”, csak jól „tejeljenek”, mert csak az lehet jó keresztény, ki megadja az egyházi tizedet, ami nem más, mint a havi fizetésed osztva tízzel szorozva kilenccel. Azért ettől sem kel nagyon megijedni, a számítás roppant egyszerű, hiszen a Bibliával csak egyszerű embereket lehet átkúrni a palánkon, szóval a koszinusz, köbgyök, meg a recip-róka (ezt egy gimis matekkönyvben olvastam) otthon maradnak.

  Szóval baj van a világgal. Az emberek elfordulnak a politikától, mert már nincsenek meg azok az ideológiák, amelyekkel esetlegesen lehet azonosulni. Magyarországon nincs egy egységes politikai irányzat, mindenki újrahasznosít, így lett a sok kis „kommunista-nyilas”, „horog-csillagosok” és a többi, és a többi. A populizmus lett a fő iránymérték minden oldal számára. Így nem is túl lassan, de kihalt a demokrácia, megszűnt a liberális lét, oda a szocializmus legfőbb vívmánya a szolidaritás. Mára már csak a pénz az élet mozgatórugója. Van, akivel kegyes, és a tenyerén hordja, van, aki mellett szimplán elpattog, és van, aki a bukósisakjába kapja.

  Végül, de nem utolsósorban, ha már pénz, akkor ne feledkezzünk meg a korrupcióról, és a bürökráciáról sem. A hatalmat a pénz szüli, tehát minél több zséd van, annál befolyásosabb lehetsz. De ne hidd azt, hogy rojtos néhány millió elég lesz. Legalább egy Felcsútot kell venni ahhoz, hogy miniszterelnök lehess!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr761454989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása