Orbán almighty

2009.10.12. 19:50

  A bűvész ismét akcióba lépett, és már készen is áll, hogy lenyomja ugyanazt a szart az emberek torkán, amit az MSZP már megtett négy évvel ezelőtt. Hangzatos szavak, nagy ígéretek, de ahogy azt már a politikai elittől megszokhattuk, a tettekre hiába várunk. Az örök érvényű szabály: beszélj sokat, lehetőleg össze-vissza, úgyis megtapsolnak a végén!

  Amint az várható volt, Viktor kihúzta a cilinderből az „MSZP Best Of” névre keresztelt csomagot, és ezzel kampányol, szép szolidan. Nem véletlenül nem szavazták meg a szocik legjobb ötleteit, hiszen így nemes egyszerűséggel kisajátíthatják, és nem kell túl sokat vesződni a politikai program megírásával. Bár kétséges, hogy a párton belüli kényes egyensúly miként lesz megtartható. Orbán ugyanis szintén elvenne az önkormányzatoktól, sőt csökkentené a létszámot is, ami lássuk be, reális döntés, de mit szól majd ehhez Kósa Lajos, aki épp a múlt hétvégén tüntetett, és írt 12 pontot – a kis Petőfi –, hogy márpedig még több pénz kell az önkormányzatoknak. Szóval, valaki vagy nem mond igazat, vagy egyszerűen ekkora a káosz párton belül. Ha csupán a tényekre hagyatkozunk, akkor egyrészt jóval kisebb önkormányzatokra lenne szükség, és jóval kevesebbre, gondolván itt arra, hogy 4-5 kis falunak bőven elég lenne egy önkormányzat, mert ahol teszem azt 50-en laknak, oda minek?

  A másik nagyon „tetszetős” kijelentés, hogy 200 lenne a limit, na nem az autópályákon, hanem a Parlamentbe, így a „Tisztel Ház” nagyjából 1/3-át kirúgnák. Ha a Fidesz 2/3-os többséget szerezne a következő választásokon, akkor egyértelmű, hogy kiknek kellene menni, de ez korántsem ilyen egyszerű. A kétszáz fő alatti létszem legkorábban, 2018-ban valósulhat meg, hiszen meg kell adni az esélyt az ellenzéknek is, hogy Nagyparlamentben dolgozhasson. Aztán a szélsőjobbos egyedek meg majd sírnak a Nagyparlament után, és vesszen az ezt korlátozó rendelet! De ha már úgyis a legmagyarabbaknál tartunk, említsük meg Molnár Oszkárt, akit szerintem már nem kell bemutatni, róla legyen elég annyi; edelényi polgármester, rasszista. Valószínűnek tartom, hogy a névjegykártyáján is ebben a sorrendben szerepelnek a titulusai. Na ne bántsuk, hiszen Oszkár a hiteles magyar politikusok mintapéldánya, a haver hall valamit a vonaton, és Ő másnap már ítélkezik is. Hát igen, egyesek még az élethez is hülyék, de politikusnak, hát annak kiválók!

  Itt viszont felmerül a kérdés, hogy sok léhűtő érdemel-e egy újabb esélyt? Csalók, tolvajok, gyilkosok mind egytől-egyig, tisztelet a kivételnek. Azért az új Orbán-kormányban is belügyminiszter lesz Pintér Sándor, a kis okirat-hamisító. Az tény, hogy megéri kőkemény spílerként orrba-szájba tolni mindent, hiszen lám-lám, a nem túl tisztességes életvitel politikusi státuszt ér. Persze, megértem, hogy eladták magukat a nagyobb cégeknek, és a sok pénzt, ingyen villákat, ingyen luxusautókat állami beruházásokon keresztül kell visszafizetni, de azért ez már mégis túlzás.

  Hogy válaszoljak az előző bekezdésben feltett kérdésemre: Nem szabad még egy esély adni azoknak, akik már egyszer elkúrtak valamit, ráadásul nem kicsit, hanem még annál is jobban. Tudom, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, ez velem sincs másként, én is hazabeszélek, amikor azt mondom, hogy egy élhetőbb Magyarország megteremtéséhez az LMP-re szükség. Az emberek többsége ugyan már lemondott róla, de szerintünk még van mit megmenteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr161445844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rickyramirez 2009.10.13. 22:00:22

Az élhető Magyarország megteremtéséhez semmiféle LMP-re és más egyéb tehetségtelen, gyakorlatlan politikai önjelölt csoportra nincs szükség. Itt rendszerváltásra lenne szükség, olyan országra, ahol a nép érdekében gyakorolják a hatalmat, és nem maximum egymillió ember akaratát erőltetik át a Parlamentben kilencmillió ellenében. Úgy is mondhatnám, hogy pontosan húsz évvel ezelőtt nem kellett volna a sokak által rendszerváltásnak becézett tőkés hatalomátvételt engedni, hanem valódi reformok kellettek volna. És most Sólyom, Bajnai és a többi közéleti "méltóság" felsorakozik majd 23-án, és mondják, hogy a forradalom így meg úgy, meg hogy a szabad Magyarország megteremtése micsoda tett volt húsz éve... Ez a szabadság?
Az tény, hogy az emberek ostobák, hiszen ostobák voltak húsz éve is, amikor elhitték, hogy csak attól, hogy többpártrendszer és piacgazdaság lesz, néhány év alatt elérjük Svájc vagy Svédország szintjét az életnívó tekintetében, és ostobák most is, amikor egy valóban korábban már leszerepelt garnitúrát juttatnak újra hatalomra jövő év áprilisában.
Azt sem értem, mi a francnak kell itt választást tartani, ha úgyis előre tudjuk az eredményt: a Fidesz utcahosszal nyer, kormányt alakít, a kétharmados többség is könnyen elképzelhető. Végezzenek egy reprezentatív közvélemény-kutatást töredék összegből, és osszák el azok alapján a helyeket, nem? Mellesleg kedves posztíró, rossz hírem van: az LMP nevű önjelölt értelmiségi csoportocska nemcsak hogy kormányzati tényező nem lesz, de be sem jut a Parlamentbe, ha elérik a 2%-ot, tapsikolhatnak örömükben.
süti beállítások módosítása