Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szex, hazugság, bankszektor

2009.02.24. 06:21

  A pornóblogokat továbbra sem tartom konkurenciának, más kérdés, hogy a Blog.hu azzá teszi őket. Meztelen csajokkal nem nagy művészet népszerűnek lenni, bár ez már tényleg „a más tollával…(illetve mellével)” kategóriába tartozik. A most következőkben a szövegnek és a képeknek semmi köze nem lesz egymáshoz, de így mindenki megtalálja a kedvére valót. Szóval a képet is nézze, és a blogot is olvassa! Ez a modern újságírás.

  A gazdasági válság tovább mélyül, és nincs megállás. Látszatintézkedések, bankmentő-csomagok világszerte, de eredményt senki sem tud felmutatni. Ez a helyzet nálunk is, bár mi nem tudunk annyi pénzt pumpálni a gazdaságba, mint a fejlett nyugati országok, de hát szegény ember vízzel főz, már ha van fogyasztásra alkalmas formában.

  Orbán Viktor Kelet-Európai összefogásról beszél már napok óta, amiben van némi ráció, ha pusztán a közgazdasági definíciókra hagyatkozunk, azonban politikailag és a jelenlegi helyzetet tekintve, nincs semmi értelme, hiszen nincs egyetlen igazán életképes gazdasággal rendelkező ország sem a környéken. Elég, ha Ukrajnát vesszük alapul, akik napokra lehetnek az államcsődtől. Magyarországon sem lehet olyan reformprogramot csinálni, ami minden eshetőséget figyelembe véve garantálná az ország talpon maradását. Sajnos kis hazánk minden szempontból rendkívül kiszolgáltatott, köszönhetően a rendszerváltás óta politika néven űzött, „ki tud többet lopni” elven működő játéknak. Az ész nélküli privatizáció odáig fajult, hogy nincs egy tetves áramszolgáltató cégünk, de még egy szaros telekommunikációs társaságunk sem. Az áramért az EON felel, már ha megteszi, és nem a kidőlt villanypóznákat szedegeti a pusztában. Itt kell megemlíteni, hogy az egyre nagyobb energiaszükségletet a kormány a legdrágább technológiával akarja kiváltani, egy újabb atomerőművel. A megújuló energiaforrások kiaknázása nemcsak olcsóbb, de adott esetben sokkal hatékonyabb is lenne, és télen még az utcákat is fűthetnénk, ami jelen körülmények között és a jövőbeli terveket figyelembe véve, csak a paksi reaktorok felrobbantásával lenne megoldható, bár akkor a közvilágításra jó pár évig nem lesz gondunk. Magyarország a jelenlegi állapotában olyan, mint egy alkoholista drogos. Függőségből van elég, és ha véletlenül az egyik ideiglenesen megszűnne, mindig van másik. Kell az orosz gáz, és életben kell tartani a két működő „állami céget”, a MOL-t és az OTP-t. A kettő közül, ha valamelyik is csődbe megy, az ország összeomlik. Akkor majd fényes nappal is csak golyóálló-mellényben lehet utcára menni. Ez a helyzet nem csak a mostani kormány hibája, hanem az elmúlt közel 20 év elcseszett politikája. Nem csak hazudtak/hazudnak – reggel, délben, meg este –, hanem loptak/lopnak is, és ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog.

   Senki se gondolja azt, hogy egy IMF hitel bármit is jelent egy ilyen helyzetben. A Nemzetközi Valutaalap is nagyon nagy szarban van, ha a japánok nem adnak nekik pénzt, mára az utcán irtanák egymást a népek az aprópénzért. Obama nagy ígérete sem valósult meg, miszerint megbünteti a rosszul gazdálkodó bankok vezetőit. Bár ez még mindig nem elegendő, hiszen rengetek olyan alkusz van, aki csak spekulációs üzletekben utazik, mint például Soros György, és talán ők a probléma igazi okozói. A tőzsdéket egyszerű trükkökkel és némi pénzzel nagyon könnyen meg lehet „mozdítani”, hogy a kívánt hatást elérjük. A pánikkeltés a leghatékonyabb fegyver. A válságkezelést a bankok, és a tőzsdék állami felügyelet alá vonásával kellett volna kezdeni. A bankvezérek juttatásait, például: a prémiumokat, jutalmakat meg kellene vonni. Elég, ha megnézzük Csányi Sándort, aki azt sem tudja, hány embert rúgnak ki az OTP-től, de a zsíros kis fizetését felveszi, és még a politikát is szidja, ha éppen kérnek valamit a bankoktól. A gazdagságnak is lehetne egy felső határt szabni…

  De ha már úgyis a bankoknál tartunk, ne feledkezzünk meg a Providentről sem. Múltkor a szóvivőjük a tévében elég nagy baromságokat beszélt, amiket nem ártana tisztába tenni, de legalábbis valamelyest megmagyarázni. Talán ott kellene kezdeni, hogy a THM azért van, hogy a felvett hitelösszeget ezzel felszorozva megkapjuk, hogy mennyi pénzt fizetünk vissza a pénzintézetnek. Nem véletlenül hívják teljes hiteldíj mutatónak. Ez tartalmaz minden költséget, amivel a hitel felvétele jár, az ügyintézéstől a bank profitjáig mindent. Normál esetben a THM akkor a legalacsonyabb, ha te minél előbb vissza akarod fizetni a hiteled, tehát a lehető leggyakrabban fizeted, a legmagasabb törlesztőrészletet, de nem a Providentnél, akik ilyenkor a legdrágábbak. Uzsora, ez a Provident lényege, kár szépíteni. Bár ahhoz, hogy adós lehess, nem is kell tőlük pénzt kérni, megteszik helyetted, ez sem jelenthet akadályt. Ilyenkor tényleg nem értem, hogy a PSZÁF mi az anyja picsájának van. Azon nem kell csodálkozni, hogy gyorsan és egyszerűen adnak kölcsönt, hiszen tudják, hogy a sokszorosát fogják bevasalni rajtad, meg a családodon. Arról már nem is beszélve, hogy úgy állítják be magukat, mint a szegények megmentői.

  A gazdasági válság nem fog csak úgy egyik napról a másikra elmúlni. Világméretű összefogásra lenne szükség, mert hiába menti mindenki a saját gazdaságát, mindenki függ valaki mástól. A képekhez csak annyit, hogy a csaj elmúlt 18, és szilikonmentes.

További képek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr4962284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása