Bugapest

2008.11.27. 23:38

  Mindannyian ismerjük azt a mondást, hogy lopni csak nagyban szabad, és csak így érdemes. Ha ellopsz egy fát, agyonlő a mezőőr, de ha az erdőt viszed, még gratulálnak is hozzá, bonusz plecsnit kapsz, és még sorolhatnám. A rendszerváltás után, a korrupció lassan létszükséggé vált a közszférában dolgozók számára. A jelszó mindig ugyanaz; villantsunk már egy panamát!

  Az erzsébetvárosi szabad demokraták kezdhetnek a névváltoztatáson gondolkodni, de az országos szervezet is követhetné ezt a vonalat. Nekem lenne egyből két javaslatom is: Rabosított Demokraták Szervezete vagy Szabad Terroristák Szövetsége. Egy apró idevágó dolog, hogy a Medgyessy jól mondta bazd meg, pedig aztán Ő(őőőő) nem igazán a szavak embere. A képviselői eskübe pedig foglalják bele a következő sort: „Fogadom, hogy minden mozdítható ingó és ingatlan vagyontárgyat, szerény bérezésem kiegészítéseként eltulajdonítok, a Magyar Köztársaság nevében és a rám ruházott hatalmamnál fogva!”. Ha már a bugázásnál tartunk, akkor itt szeretném bejelenti (szerintem jogos) igényemet a kormányszóvivő.hu-ra, aki tud ez ügyben segíteni kérem jelezze, az árban meg majd megegyezünk. De térjünk vissza a világ 4. legjövedelmezőbb bizniszére; az ingatlanokra (a top 3 a következő: Egyházak, Internetes pornó, Szülészet), egy szűkebb csoporthoz Erzsébetvárosba. Ez lehetett volna az évszázad üzlete arrafelé - természetesen -, ha bejön. Kilakoltatsz pár embert a házából, és még el is adod az épületeket, csupa haszon az egész. Minimális ráfordítással, maximális nyereség, minden közgazdász álma az ilyen. Azt el kell ismerni, hogy ezek a politikusok rafkós arcok, persze az Ő pozíciójukban könnyű annak lenni. Abba meg bele sem merek gondolni, mi lenne akkor, ha sokkal kevesebb lenne a fizetésük. Tuti, hogy a Parlamentet téglánként hordanák szét, belül úgyis sok az aranystukkó, bár régen jártam arra, lehet, hogy az óta már hazavitték azt is. De a lopás is része a magyar virtusnak, a Hungarikumok közé sorolhatnánk. Istenhozott a vad és korrupt Kelet-Európában.

  Sajnos nagyon nem is kell Budapestnél tovább menni, ha az ember lopásról, és korrupcióról beszél. Egy másik tökéletes példa a BKV, a pénznyelő. Pedig nagyon könnyen lehetne segíteni a cégen, csak össze kellene vonni jó pár témakört. Mindjárt érthető lesz, mire is gondolok. A BKV-ba bele lehetne venni egy kis egészségmegőrzést, környezetvédelmet, tömegsportot, energiagazdálkodást és turisztikát. Az utas megveszi a kis jegyét, bérletét, amiért naponta többször is tolhatja a buszt, ezzel a BKV üzemanyagot spórol, az emberek rendszeresen sportolnak, egészségesebbek lesznek, és a robbanómotorok használata nélkül a busz hihetetlenül környezetbarát jármű lesz, és nem mellesleg hatalmas látványosság. Eddigi észrevételeim azt mutatják, hogy ez a rendszer eddig is működött, elég nagy hatékonysággal, de kissé elszigetelten. Ez a tipikus esete a nagyon sok legyet, egy csapással, illetve tolással. Az ókor után szabadon: Gályabusz!

  Öröm és bánat, amikor az ember azt látja, hogy politikusok kerülnek sittre: Zuschlag János, Gál György. Jó azt látni, hogy Őket is bekasztlizzák, de ne éljünk abban az álomvilágban, hogy nekik ez büntetés, nekik más a börtön. Kapnak egy luxuscellát, hétvégenkénti meg hétközi eltávokkal. Ez azt jelenti, hogy megmondják nekik, hogy mikor ellenőrzik a létszámot, arra menjenek be, utána meg lehet hazamenni. A szomorú oldala pedig az, hogy sokkal több pénzt fognak a börtönökre költeni, nehogy hiányt szenvedjenek a rabok. Így lesz minden cellában számítógép internettel, plazma tv házimozi, kábel tv HD minőségben, vízágy, hidromasszázs-zuhany, toronyóra lánccal, meg amit csak akarnak. Budaházyt meg küldjék előadást tartani, hiszen annyi fizetett közmunkára ítélik, hogy egész évben tud dolgozni, szerintem biztos ezért csinálja.

  Ebben az országban, ha vinni akarod valamire, lopni, csalni és hazudni kell. Aki elkezdi, az nem tudja abbahagyni, aki nem mer belevágni, az éhen döglik, és még az olajért is irtjuk egymást. Végszónak csak annyit: Menjünk ingyér’ szerezni egy házat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr59792360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása