Humán tuning

2008.08.04. 01:00

 

  A mai világban a legtöbb versenysport elképzelhetetlen doppingszerek nélkül. Ez egy olyan tényező, mint a McLareneknél a csapatsorrend. Tudjuk, hogy nem lehet, de mégis. A statisztika nyelvére lefordítva; minden 3. élsportoló doppingol, de csak az akad fenn, aki nem hugyozza tele a kiskancsót.

  A második esély viszont nem létezik. Ha azt mondják pozitív lett az eredmény, mehetsz a süllyesztőbe. De talán nem kellene mindent elhinni a WADÁ-nak. A Kovács Ágnes ügy elég rendesen megkérdőjelezi a hitelességüket, és az eddigi munkájukat is. Pár kreténnek köszönhetően elvesztettünk egy kiváló sportolót, aki Pekingben simán átgázolhatna a teljes női mezőnyön. De rengeteg felháborodást keltett Fazekas Róbert pekingi indulása is. Pár dolgot azonban nem árt tudni, mielőtt elhatárolódunk, fenyegetőzünk, morális és erkölcsi aggályokat fejezünk ki. Ezt megtették elég sokan; lásd Tré-Mobil (anyáddal jobb a világ, mert Ő kifizeti a 80 ezres számlát) és nem maradhatott ki a sorból id. Fekete László sem (soha egy gramm mocsok se ment le a torkán, intravénásan nyomta a sok növekedési hormont, meg kokszot). Inkább maradtak volna kussba, de tényleg. A Tour de France-on elég sok Tré-Mobil színekben versenyző bringást zártak ki tiltott szerek használata miatt.

  Visszatérve az Annus-Fazekas sztorihoz. Az egész szarakodással Pars Krisztián járt a legjobban. Mindenki tudja - csak senki sem meri igazán kimondani -, hogy Ő jelentette fel Annus Adriánt és országos cimboráját, Fazekas Róbertet. Egy újabb ember, akinek hallgatnia kellett volna, főleg a marihuánás incidens után. Bár erről csak annyit lehet tudni, hogy egy szombathelyi szennylapíró megzsarolta. A végeredmény, hogy a zsaroló sitten, Pars meg dobálhat tovább. A másik tényező, amiért Annusék nem maradhattak olimpiai bajnokok, az maga Schmidt Pál. A gyanú legkisebb árnyékából előugrott és kijelentette, hogy a két magyar sportoló doppingolt. Az egy cseppet sem zavarta, hogy sem előtte, sem utána nem adtak pozitív mintát, de vehettek volna tőlük vért! Szerény véleményem szerint, Schmidt Pálnak az lenne a feladata, hogy megvédje a honi sportolókat, nem pedig az, hogy megfossza Őket az aranyérmüktől. Bár nem ártana, ha eldöntené, hogy most politikus, MOB elnök, esetleg atyaúristen junior? A legjobb, amit erre az idiótára mondhatok, hogy egy címeres vadbarom, amit politikai hovatartozása alátámaszt (Fidesz).

  A Fazekas történet folytatása, hogy kifizette a büntetést, és most indulhat Pekingben. Akinek ez nem tetszik, az ne nézzen oda. Egyébként pár év kihagyás után az esélytelenek nyugalmával vághat neki a tornának. Elég súlyos hiányosság viszont, hogy vizeletmintát kétpercenként kérnek, alapos orvosi vizsgálatot pedig évente egyszer. A pisi dolgot is el lehetne felejteni végre, mert nem ez a legjobb megoldás. A vérből és egy hajszálból sokkal több minden kideríthető. Sok sikert a magyar sportolóknak, nemcsak a versenyekhez, hanem a hugyozáshoz is! Mert nem csak az arany fényes és sárga!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr44599251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása