Rally-k, majmok, Afrika

2008.01.30. 02:52

  Véget ért a Budapest-Bamako nevű szarság! Villám és kretén bandája elérte a végállomást, így már semmi akadálya, hogy segítsenek Afrikán, és ezzel megmentsék a világot!

  A helyzet viszont ennél sokkal bonyolultabb! Nem akarok kitérni arra, ki hányadik lett, és hány liter olajat folyatott szét a sivatagban, ez legyen a „szakértők” dolga! Inkább nézzük, hogy miért káros ez a helyi lakosokra! A „versenyzők” felpakoltak egy rakat olyan kaját, ami a hosszú út során sem romlik meg. Tehát vittek konzerveket meg zacskós levest, és ez a bajok egyik forrása! A szerencsétlen afrikai emberek azt sem tudják mi az a zacskós leves (hogyan kell elkészíteni, egyáltalán mire jó stb.…). Kibontja, tele van porral. Megkóstolja, kiönti, mert „nyersen” szar! (A terrortámadások után, akár antrax-nak is nézheti!) A másik dolog, ami nemcsak a Budapest-Bamako-ra igaz, hanem a Dakarra és a többi ilyenre, hogy rengeteg szemetet termel! Nem csupán a csomagoló anyagokra, feleslegessé vált alkatrészekre, elveszített cuccokra gondolok! Mert hát hova szarik, meg hugyozik a sok balfék? A nyilvános WC-be? Ha vitt magával, akkor esetleg oda is, de az „oda ahol épp van” sokkal valószínűbb!

  Itt azonban már sokakban felmerülhetett a kérdés, akkor hogyan lehetne segíteni a „pénznyelő” Afrikán? Azt mindannyian tudjuk, hogy a fejlett országoknak (pl.: USA) egyszerűbb összedobni pár segélycsomagot, majd repülőkről szétszórni, esetleg egy kis pénzt adni (amit a korrupt vezetők azonnal zsebre tesznek, így akiknek szánták egy fillért sem látnak belőle), mint valami érdemlegeset csinálni! Ennek az az oka, hogy a valódi megoldás nagyon költséges, illetve oda kellene figyelni! Nem mindig az a legcélszerűbb, hogy megadunk mindenkinek minden lófaszt, amit kér (pénzt, lakást, kocsit), hanem lehetőségeket kell biztosítani, hogy saját erejéből tudja megváltoztatni a környezetét és az életét! Nem közvetlenül élelmiszert kell adni, - mert azt megszokja, elvárja, stb.… - hanem munkát.

  Nézzük meg az ördögi kört! A korrupt afrikai politikus elkezd panaszkodni, hogy milyen szarul élnek. A gazdagok megszánják, adnak neki egy csomó pénzt. Az afrikai politikus felmarkolja a lét, vesz egy csomó fegyvert (Mozambik zászlaján például egy AK 47 virított a nem túl távoli múltban!), és megtámadja a fejletlenebb szomszédait. Majd Őt is megtámadják, és újból kér, és természetesen kap is! A népével meg elhitet mindent, mert szerencsétlenek buták és primitívek! (Ez nem rasszizmus, sajnálatos módon tény!) A fejlett országoknak sokkal több energiát kellene arra áldozniuk, hogy tanítsák, tanítassák ezeket, az embereket, fejlesszék az infrastruktúrát stb.… Erre a sok szenteskedő pap meg azt mondhatja, hogy majd az Úr segít rajtuk! Isten viszont már nagyon régóta nincs abban a segítős kedvében! Talán azért, mert nem létezik, nem létezett, és nem is fog!

  Afrika jelenlegi helyzetét remekül tükrözi Fekete Pákó! Személy szerint rühellem a faszit, de csak az ótvar zenéje miatt! A minap Tomcat-ék beszopatták, most meg a TV2 elhatárolódott Pákótól a rasszizmusa miatt! Ha ezek normálisak! A nigériai fickótól az igénytelensége miatt kellett volna elhatárolódni nem a nem létező Szálasi-imádata miatt! Az a seggbaszó fajgyűlölő Polgár Tamás meg biztos kúrva büszke magára, elvégre átejtett a palánkon egy olyan embert, akinek semmi fogalma a magyar történelemről, és amúgy sem egy IQ harcos!

  Aki segíteni akar Afrikán, az tanárokat, orvosokat, gyógyszereket és munkahelyeket adjon! Az átlag emberek meg úgyis megelégszenek a küszöbmajmozással, bár fogalmuk sincs hogy mit jelent! [Küszöbmajom: Rasszista vagyis lenéző kifejezés a feketékre. Az angol "porchmonkey" magyarítása (próbál lenni). Szó szerint "tornácmajom" lenne, mert egész nap csak ül a tornácon (vagyis lusta) és majom (vagyis néger).]

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr54317346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.31. 14:03:46

Aki Pákót "felfedezte" annak idején már nincs az országban... Az egész innen indul. Amikor elindították a mulatószenei pályfutását. Szegény gondolta volna akkor, hogy ő lesz a huszonegyedik század szálasija?:) blogart.blog.hu
süti beállítások módosítása