A Fideszt űzi, hajtja a tolvaj vér és a hatalomvágy. A választási ígéretek egy részének betartása sem más, mint látszat, parasztvakítás. Közben egyértelműen a diktatúra kiépítésére törekednek, és eme téma legnagyobb szakértőjével, Kínával bizniszelnek, ahol pár politikus kretén képes másfél milliárd embert tartósan megvezetni. Nos, itthon is ez a cél, csak kicsiben, mert ugyebár nem él másfél milliárd magyar a földön, de a kettős-állampolgárság megadásával csakhamar radikálisan lehet növelni a létszámot és a Fidesz szavazók táborát.

  Mert megint megígértek minden szart, és elhintik, hogy meg is adják, de mindig van egy kis csavar a történetben, amitől az egész egy „meg is csináltuk, meg nem is” jelleget kap. Az ilyen-olyan különadók egy percig sem fogják a nagy cégeket, cégvezetőket sújtani, mert mindenre van megoldás, tehát a nép fizet, Orbán tömi a zsebét, és jövőre már gázáremelés is lesz. Bencsik János államtitkár szerint, egy számjegyű emelésre lehet számítani. Vajon ez azt jelenti, hogy a gázszámla végösszege után, odaírnak még egy nullát, így a tízezerből százezer lesz, és ugyan ez egyetlen számjegynyi emelés, mégis hatalmas kiadás. Talán szerencsésebb lett volna egy olyan megfogalmazás, amely egy tól-ig százaléktartományban helyezi el az emelés mértékét: „1 és 9% közötti emelésre lehet számítani, de még tárgyalunk az energiaszolgáltatókkal…” például. Más lenne a helyzet, ha a magyar szókincsüket nem a Bibliából vennék, meg a tízezer forintos luxus playboy magazinból esetleg a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatból. Elméletileg azért van diplomája ezeknek az embereknek, hogy értsenek valamihez, de az ilyen esetekből világosan látszik, hogy csak azért van, mert a szüleiknek annak idején tellett rá, vagy a rendszerváltás és a privatizáció után önerőből sikerült a józsefvárosi piacon beújítani egyet. A Fidesz jó része, élükön Dr. Kövér „Kötél” Lászlóval anno a vörös ideológiát favorizálta, de az évek múlásával narancssárgává fakult az egykor szebb napokat megélt forradalom, és rájöttek, hogy a nép szolgálata csak aprópénzt szül, de ha a saját pénztárcájukat képviselik, nos, azzal már szép kis summát lehet szakítani.

  Azért ne sikkadjunk el a hírek felett, mert a gázos történethez hozzátartozik, hogy Orbán Viktor éjszakába nyúlóan tárgyalt az energetikai cégek vezetőivel. Ez a hír egyrészt azért jelent meg, hogy sajnáljuk a „Szeretett Vezért”, aki időt és energiát nem kímélve egész éjszakákon át dolgozik. Másrészt jelzi, hogy Orbán Viktor megmondta az energetikai cégeknek a tutit, mely szerint 20% a neve, aztán emelhetnek, amennyit csak akarnak. Mert amíg jattolnak, addig Viktort nem érdekli, többé-kevésbé erről szólnak a különféle különadók. A végén pedig beköszönt a személyre szabott adózás, ahol személyre szabottan, külön-külön mindenkire kivetnek magas adókat, nehogy valaki kilógjon a sorból, esetleg nehogy náluk többet keressenek ebben az országban. Éhen halni szabad, Orbánnál többet keresni, na az kizárt. Nem mellékesen a rokonoknak meg a haveroknak is meg kell élni valamiből.

  A hét szenzációját mégis az jelenti, hogy állami pénzből kap új stadiont a DVSC. Tíz milliárd forintot kap egy holland stílusú fociarénára Debrecen. Amikor a Fradit mentették közpénzből, már az is vicc volt, de amint tudjuk, a történelem ismétli önmagát. Hazánk lakosságának azon része, aki nem Loki drukker, miért fizessen? Amennyiben a DVSC kap pénzt, akkor a Szombathelyi Haladás is kapjon pénzt, úgy tudom, ők is szeretnének egy szebb és nagyobb stadiont, meg még jó néhány nem Fidesz közeli csapat. Ez tipikusan az a helyzet, hogy vagy mindenki kap tíz milliárdot az államtól stadionra, vagy senki.

  Orbán nem hazudtolja meg magát. Ugyanaz a sunyi gerinctelen nagyarcos tolvaj strici maradt, aki volt. Ebben az országban mindig a legprimitívebb emberek kerülnek hatalomra, aztán lesegetünk, hogy semmisem működik. Ideje lenne szakítani a rossz hagyományokkal, amíg nem késő. Ami mozdítható, azt Viktor lenyúlja, ha másképp nem megy, akkor hoznak rá egy törvényt. A mérleg egyik oldalára került a 98%-os különadó, meg az elszámoltatás, a másik oldalon meg ott van a Fidesz össze többi stiklije, a lenyúlt magánnyugdíjpénztári pénzek, a 10 milliárd Loki-stadionra, a gázáremelés, és a többi lopott pénz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr412433952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása