Felszínre tört a butaság, jót röhögünk a híreken, mert hát a sírás nem oldja meg a problémákat. A világ állandóan változik, csak nem nálunk. Itt minden olyan, mint régen, és az előtt. Bár Afrikában még mindig éheznek.

  A gondolkodás még mindig nem jelent létszükségletet egyes emberek, embercsoportok számára. A TV-ben panaszkodni, rinyálni, sokkal egyszerűbb, mint összefogni, és cselekedni. Az Auchan szinte ingyen adta a magyar dinnyét, amitől a termelők teljesen begőzöltek, és teleszórták az áruház parkolóját. Arra viszont nem gondoltak, hogy igazából nem az áruházzal basznak ki, hanem saját magukkal, na meg azzal a pár szerencsétlennel, akik mehetek utána takarítani. Az őstermelőknek ilyenkor megfelelne az állami segítség (meg a novemberi jégkárok idején), de ha Orbán füttyent, már traktorokkal állják el az utakat. Nos ha abban a retkes parkolóban csak 30 Ft-ért árulták volna a dinnyét, az Auchan-ba be se mennek az emberek, amit megéreztek volna, így csak annyit mondtak: Te, meg te! Menjetek, takarítsátok össze a szart. A legszomorúbb, hogy politikusi segítséggel sikerült összehozni, ezt az elfuserált akciót. Ha annyi a fölös áru, küldjék Afrikába, ott éheznek (vagy nekem, mert hidegen reggelire szeretem)!

  A MÁV-nál hamarosan kirúgnak egy csomó embert, hála a mi Jimmy Hoffánknak (álnevén: Gaskó István). Egy döglődő cégnél sztrájkra bíztatni a népeket, na az nem semmi. Ehhez a teljesítményhez csak gratulálni lehet. Ezeknek, a kreténeknek nem tűnt fel, ha nem jár a vonat, nem lesznek utasok, - mert mindenki buszra száll – nem lesz lóvé sem. A munka-beszüntetetősdivel csak akkor tudnának eredményt elérni, ha szolidaritásból a többi tömegközlekedési vállalatot is maguk mellé állítanák. Ezek nélkül, az emberek az alternatívákat választják, mert abból van elég. Egy közgazdásznak ezt látnia kellene. Persze más az elmélet, és más a gyakorlat. Gaskóra egyetlen jó jelző létezik: fideszbérenc.

  Fél sikerekben sem szűkölködünk mostanában. Végre valahára lebontják a pesti kardos turul szobrot. Bár ez újabb fasiszta tüntetéseket, vandalizmust, rendőri fogócskázást jelent. Majd a nagyon magyar triumvirátus (Orbán, Tomcat, Budaházy) odarángatja a kreténeket. Igen, ezeknek ennyi a tehetsége, azt csinálják, amit mondanak nekik. Egyébként lehet jönni a tatabányai turullal, de az békés jószág, nádbuzogányt tart, a pesti verzió, csak a neonáciknak jó.

  Végül a hét politikai sztárja, Mikola. Az ember, aki nem ért semmihez, mégis az elsők között van, ha valamibe bele kell szólni. Nem tudom, hogy ez a fickó ennyire dilettáns vagy csak sok volt a sör, meg a pálinka. Ez a szerencsétlen a HospInvest-ügyben zavaros módon egyet értett az MSZP-vel, holott a Fideszben ezt szigorúan tilos. Összeesküvés-elmélet vagy sem, de tutira van valami kapcsolat Mikola és cég között. Milliós havi juttatás, vagy valami hasonló. (De lehet, hogy a postás Magyar Nemzet helyett Népszabadságot gyűrt a levélszekrényébe!) Bár emberünknek szokása, hogy sokkoló kijelentéseket tesz, de attól még eldönthetné, hogy melyik sorban is áll tulajdonképpen. Talán csak az a csúnya eset fordult vele elő, hogy reggel a párt helyett, valami puhába lépett be(le). Az viszont látszik, hogy 20 évre berendezkedett, csak nehogy jöjjenek a „Szinglihordák”. Most, hogy Révész Máriusz eltűnt, Mikola vette át véreb szerepét, csakhogy KDNP-s múltja révén, inkvizítorként veszít mindenhol. Aki nem hisz a „narancsos istenben” az máglyára küldi, vagy felnégyelteti.

  Az MSZP sem sokkal jobb. A bal oldali dolgokról azért esik ritkán szó, mert ott a Fidesz, aki mindent kapásból lefikáz. Sok kis párt is kellene a parlamentbe, mert ezek négyen széthordják azt a keveset, ami még megmaradt. A romokon nem keseregni kell, hanem felállni, és újjáépíteni. Ahhoz nem kellenek a gárdák, fasiszták, csak normális, hétköznapi, gondolkodó emberek. Szeressük a hazánkat, de mértékkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr84570335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigg 2008.07.17. 20:39:29

Szerinted a paraszt csak úgy kidobálja a terményt (jelen esetben a dinnyét)? Nyugodj bele, hogy busásan megfizették őket azok, akinek érdekében állt ez az egész felhajtás...

pisti 2008.07.26. 02:12:10

Itt is csak a fasisztázás...

nyelv-ész 2008.08.16. 11:21:51

Sok kis párt kellene a Parlamentbe? Akkor méginkább döntésképtelen lenne az egész. Annyi kompromisszumot kellene kötni, hogy soha senki egy szalmaszálat nem tudna odébbtenni.
süti beállítások módosítása