A szent kettősség

2008.06.30. 02:38

 

„Két nagy európai narkotikum létezik: az alkohol és a kereszténység.”

(Friedrich Nietzsche)

 

 

  Vannak olyan események, melyek komolyan próbára teszik az ember tűrőképességét. Ezekben a helyzetekben tudjuk meg azt a terhelés-mennyiséget, amit idegösszeomlás nélkül képesek vagyunk elviselni. A házalókat általában utáljuk, főleg ha másnak adják ki magukat, mint amik. Ígérem mindjárt érthető lesz, ez a kezdeti káosz.

  A minap becsengetett hozzám két hittérítő, akik kezdetben közvélemény kutatónak próbálták eladni maguk. A felkonf még rendben is volt, de az első kérdés után az arcukba vágtam az ajtót, anyjukkal szórakozzanak. Ez elmegy egy átlagos napnak - némi extra stressz -, de itt még nem ért véget, mert jött még két turnus, szó szerint egymás kezébe adták a kilincset, illetve a csengőt. A kínai olimpián felbuzdulva az egyház is Kínától tanul, idén a Biblia éve van, jövőre meg Jézus éve lesz.

  A szent köcsögöktől annyit tudtam meg, hogy azt akarják, mindenki olvassa el a Bibliát, már akinek van, mert ha nincs, Ők nem adnak (drága A könyv). Azt mondtam az egyiknek, most nem érek rá, éppen Biblia-égetésre tartok, majd legközelebb. Erre valami olyasmit mondott, hogy nem a teljes verziót kell elolvasni, hanem az általuk készített rövidítést, amolyan Kötelezők röviden, amiből kihagyták a vérlázító és lényeges részeket. Mert a Szent Írásban az is benne áll, hogy a buzikat és a leszbikusokat meg kell kövezni. Ez az ország Fideszes felének vonzó tétel lehet, de az értelmes emberek a templomok bezárását követelhetnék (jogosan!). És itt elérkeztünk egy hatalmas ellentmondáshoz, mert mi van a „szeresd felebarátodat” dologgal? Egy nagy rakat ilyen, és ehhez hasonló szarság van abban a könyvben, de ezeket most nem részletezném. A lényeg az, hogy a papok, meg a hívők feldughatják maguknak az egészet, mert semmit sem ér. A magam részéről, a seggemet se törölném bele.

  A másik dolog amivel megpróbáltak lefárasztani, hogy „sok szörnyűség van a világban, vajon Istennek ez volt a szándéka velünk?”. Szomorú, hogy az ilyen fejekbe sosem lőn világosság vala. De az alap válaszokra - amiket egy hétköznapi ember adhat az ilyen idióta kérdésekre -, mint a „Visszaduglak anyádba!” már immúnisak, úgyhogy egy újabb Nietzsche idézet, ez az esetek döntő többségében beválik: „Isten halott.”. Emellett azért az egyházi adót is elkérné, fizetésed 30-100%-át. Mert a sok rohadt csuhás a létminimumon tengődik. Már alig tudják a napi alkoholmennyiséget fedezni, na meg kurva sokba kerül a templom fűtése, stb.… A legtöbb helyen a romáktól (gyengébbeknek: cigányoktól) sajnálják a segélyeket, de ha az egyház és a papok kapják, az mindjárt más.

  A vallással feltaláltak egy olyan valamit, ami a primitívebb embereknél kiváltja a gondolkodást, az észhasználatot. Aki meg nem hisz - mert az élete nem egy érmés telefon, amibe bárki bármikor beleszólhat -, az mindjárt; hazaáruló, kommunista, ateista, terrorista meg amit akartok. A mai Magyarországon, aki az egyházaknak hisz, az Orbán Viktornak hisz. A templomokban Isten az Ő hangján szólal meg, és előrehozott választásokat követel, és puccsokról prédikál, közben meg vedeli a bort, és kisgyerekeket erőszakol meg. Akinek ez kell, ez tetszik az akár a Magyar Gárdába is beléphet (esetleg valamelyik másik seggbaszó fajgyűlölő bandába). Gondolkodni kéne bazd meg, kurvára itt az ideje. De ha már Nietzsche-vel kezdtük, zárásnak még egy gondolat tőle, mert mindenkire ráfér némi művelődés:

 

 

„Egyetlen rövid látogatás egy elmegyógyintézetben meggyőz bárkit arról, hogy a hit nem bizonyít semmit.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr74545420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Continue 2018.01.28. 07:37:08

Matata Harinak viszont az a véleménye, hogy a BUTA szőke nő, az nemzetbiztonsági kockézat, ugyanis egyszere kémkedik és árulkodik minden oldalnak, konkrétan egy hatalmas szarkeverő, aki mindenáron alfanőstény akar lenni - smx magaZin blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása