Leminősített álmok

2012.01.10. 22:10

  Miután a ladikról a folyóba hajították a motort, most csodálkoznak, hogy kissé alábbhagyott a lendület. A probléma forrását azonban még kutatják, pedig mindannyian tudjuk mi történt, az elmebeteg kapitány össze-vissza rángatta a kormányt, és most itt ülünk a tönk szélén, a sivatag közepén, és kuncsorgunk kölcsön naftáért a rég elveszített „hajtóműhöz”. Persze a segítő kezek most is itt vannak körülöttünk, de a hozzáállásuk egy csöppet megváltozott, hiszen eddig közellenségek voltak, most meg jó barátok, sőt a rabszolgáink. Szóval, adnak Ők naftát, de ne csodálkozzunk, ha azt mondják a kapitánynak: „Gyújtsd fel vele magad!”


0005555.jpg  Szóval a pénztárca nélküli miniszter küldték tárgyalni Amerikába. A csávó meg Las Vegasban, ruletten feltette az államadósságot a feketére, tehát ne csodálkozzunk, hogy mire visszajön, az államadósság kétszer akkor lesz, mint annak előtte. De előfordulhat az is, hogy most végre a szabadságharcunk megmutatja valódi arcát, és Tamás bátya csak azért ment az USA-ba, hogy közölje az ősz hajú nővel: Ki van rúgva a bankunktól, különben meg most Magyarország minősíti le az IMF-et, a S&P-t, a Moody’s-t, sőt még Amerikát is! A vezér szavait elhallgatva ezt az embert nem egyetlen forgatókönyvvel küldték ki, csak nehogy összekeverje a borítékokat… Az ’A’ jelű tartalmazza a „Megalázkodva felemelkedünk” c. tervet, a ’B’ a hozzá kompatibilis „B*sszátok meg!” nevet viseli, míg a ’C’-t talán megveszi valamelyik nagy filmgyártó vállalat, mert az egy megtörtént eseményeken alapuló gazdasági komédia. A film idehaza se kapna +12-es karikánál többet, és nagyjából arról szólna, hogyan próbált egy EU tagország banánköztársasággá válni, és végül hogyan csúsztak el a sok szétszórt banánhéjon. Annyi szent, ez a készenléti kölcsön nem sokáig lesz készenléti, és nem lesz olcsó sem… Mondjuk, ha a Kósa Lajos nevű egyén még tartana egy nyilvános beszédet szerdán, akkor még lehet feljebb srófolni az árat. Azon az oldalon habzó szájakban nincs hiány, csak észből, de abból nagyon… Egyes vélemények szerint nem dilettantizmus vezetett idáig, hanem egy megalomán elmebeteg kicsinyes bosszúja az ellenzékben töltött 8 évért. Akárhogy is, most már ideje lenne, ha a narancsos maffia feloszlatná magát, mert ez a vendetta szánalmas. Amúgy ez a vérbosszú téma biztosan egy Berlusconi-Orbán „ungabunga” csúcson kerülhetett elő, amikor előbbi úriember részegen, hiányos öltözetben elejtett egy poént, amit utóbbi gyógyhatású készítmények hatása alatt, a kelleténél jobban bevizionált.


000555.jpg  Azért a nagy kétharmad is már a pihenj fázisban van, és hamarosan jön az „Oszolj!” vezényszó is. A bankigazgatóként Költségvetési Tanácsban lévő embernek is önként le kellett mondania, a volt ombudsman fia pedig nem lehet főiskolai tanár, csak azért, mert Ők, vagy rokonaik néha beszóltak a Törpekirálynak. De az a nagy büdös helyzet, hogy a KT-s utód is beszólt, pedig még meg sem melegedett alatta a szék. Arról már nem is kell beszélni, hogy az ügyeletes véreb, az Elszámoltató Szimat is nehezményezi, hogy a szolgálati autója ütött-kopott, kívül-belül karcos, így nem tud vele prezentálni! Nos, eme utóbbi problémára még én is tudok válaszolni, mert ez annyira nevetséges gond. Ember, azt a verdát azért kaptad, hogy emberek fejét verjed bele a műszerfalba, meg hogy átgázolj ártatlanokon kiló hússzal! Örülj, hogy nem dózert kaptál, bár jobban belegondolva ez inkább azoknak szerencse, akik még szeretnék látni a Parlamnet épületét 1:1-es változatban is, nem csak makettként. De vannak még páran, akiknek nem tetszik a rendszer, illetve nem azt kapják, amit jó előre beígértek nekik. Tarlós most megtudta, hogy a főfalumesternek sem fenékig tejfel az élet, hiszen a kék döglődik. Bár Szöszinek van megoldása is, de szerény véleményem szerint azzal csak még egyet belerúgna szerencsétlen haldokló BKV-ba. Hát igen, talán nem a rokonokat kellett volna a kulcspozíciókba betolni, hanem olyanokat, akik értenek is a dolgokhoz! De sebaj, majd a párt szervez egy-két szimpátia-tüntetést önmaguk igazolására, fizetett statisztákkal, természetesen állami pénzen... Vajon így még helyes? "Állami", vagy az SP helyesírási szabályait kell alkalmazni, mely szerint "álam"? A fene se tudja...


00055555.jpg  A dolog jelen állása szerint Orbán számára az új irány a vízszintes, jelentsen ez bármit is. Mert ezzel az eléggé elb*szott politikával nem ők járnak sz@rul, hanem mi. Ők már rég a föld alatt lesznek, amikor mi, még mindig a feláras kölcsönöket fizetgetjük vissza. Annyi biztos, Orbán sírhelye majd nagy zarándok hely lesz, a szép sárga tó közepén, a sírkőre meg majd csak rákarcolja valaki slusszkulccsal „WC”… A Nagyvezér temetésére pedig azért mennek majd el az emberek, hogy meggyőződjenek róla, nem valamelyik helyettese fekszik a koporsóban. Én beérném annyival, ha pénteken lemondana az egész brigádjával együtt, és önként vonulna börtönbe, de valószínűleg ez csak álom marad. A sikerért mindig tenni, aztán majd jönnek a külföldi sajtóban az új szalagcímek: „GOL-lal vigad a magyar!” Na meg a: „GOL-ban az igazság! A helyzet tragikomikuma, hogy ha az újabb IMF hitelt nem sikerül megszerezni, akkor nagyjából Afganisztán és Irak szintjére fogunk visszaesni. Legyen végre vége a népbutításnak! RISE UP!


  Még mielőtt a párt, vagy bárki ebben az univerzumban, sőt még szomszédos univerzumokban is, azt gondolná, a fent leírtak összefüggésben vannak bármivel is, azok olvassák el ezt: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr513535496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása