Nyilas Misi plakkot kapott

2011.12.17. 23:41

  Zavar támadt, nem csak az erőben, hanem a fejekben is. A kormány valahol elvesztette a fonalat és ebben a fura lázálomban elég érdekes dolgokat kezdtek beszélni; Az IMF a mi bankunk, a küldöttség emberei karácsonyozni mentek haza, a magyar gazdaságpolitikát pedig a sajátosságainkra kell alapozni… Tessék mondani, hogyan lesz a korrupcióból, az önteltségből és a butaságból pénz? Azért remélem, hogy az IMF is tud róla, hogy a mi bankunk, és Orbánnak nem kell majd az atomkofferral hadonászni...

asdlabs-glennz-1.jpg  A válasz az, hogy sehogy. Az államcsőd közelebb van, mint gondolnánk, ezért is érthetetlen a kormány politikája. Az egy dolog, hogy mi nem értjük, a baj csak az, hogy ők sem. Ezeknél a számok csak ott vannak a kockás füzetben, de itt el is fogyott a tudomány. Az összefüggéseket már nem tanították meg anno, a kommunista iskolában, meg a besúgóképzőben sem. 2-1=? Na, Viktor, gyere csak ki a táblához! Gyuri, nem nevetjük ki a másikat, gyere ide te is! Nos, akkor kezdjétek megoldani a feladatot. Fél órával később már meg is van a válasz Viktor fejében: „Ha kettőből elvonunk egyet, akkor még nem lesznek megszorítások, és így mi a Gyurival kapunk hármat, a többieknek pedig nem marad semmi!” Így mindig megmarad az a kellemetlen érzés, hogy a dolgok sohasem változnak.

  Azért a képviselő urak nem felejtették a falusi mezőgazdász életet, ez lehet az egyik oka, hogy be akarják/akarták szántani az MNB-t. Az átnevezések is ehhez az életformához köthetőek. Ez az a műfaj, ami ennek a rendszernek a sajátja, és úgy fest, büszkék is erre. Azért még adósak néhány nagy névvel, például nincs még: Gömbös körönd, Vitéz nagybányai Horthy Miklós sugárút, Kárpátalja út, Felvidék utca, Felcsút fasor… Az tény, az ilyen magatartáshoz nem kell sok ész, a dolgokba egy csapat óvodás hasonló, ha nem jobb hatásfokkal tudna belepancsolni. De újjászerveződnek a régi eszmék is, a kommunizmus lassan feltámad attól a sok nacionalizmustól, amit belépumpáltak. Mert eljön az a kor, „Mikor…”


Mikor majd Orbán Viktort szidod,
csakhamar duplájára nő az árnyékod,
aztán eléd áll egy fekete Skoda,
benne két feketébe öltözött pártkatona,
sötétek lesznek ők, mint az éjszaka,
belőlük szól a hatalom bűzös szava,
öklök csapódnak bele az arcodba,
és hiába kérdezed; Hol a demokrácia?
Halott az, hiszen megölték a jövőt,
éltetik a dicső múltat, mind a kettőt!
Ügynökök voltak, azok is maradtak,
most meg állami pénzen aratnak.
Neked csak egy neved lesz: Rabszolga!
Csak azért, mert a király ezt parancsolta.
Kitakart arcok lesznek csak a híradóban,
neked megengedik, hogy tapsolj kitartóan.
Ha mégis más lenne a véleményed,
közlik veled, hogy a rossz képet nézed.
Kedves és megosztó ez a hatalom,
könnyed eleganciával agyonnyom.
De hiába a bölcs király, meg a bátor herceg,
a sütőlapon mindkettő ugyanúgy serceg!

 

  Ennyi fért bele ezen a héten, de jönnek még újabb napok! Addig is: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr863471959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása