Nagyon úgy tűnik, hogy a kormányos elvétette az irányt, és most ezerrel száguldunk a hanyatlás útján. Ennek az útnak a végén nem a szeretet és a béke vár, hanem csak az az érzés, hogy itt vagyunk a sz@rban lent, és már senki se néz le ránk! Erre vágytunk, erre szavaztunk? Aligha… Persze a politika nem hibás, csak voltak előre nem látható akadályok, melyeket olyan könnyedén kerülgettünk, hogy közben eltévedtünk… De semmi gáz, amíg kitart a padlógáz! Előre a múltba!

4066379135_26a995b88a_o.jpg  Szóval megint eljött a flashback-ek kora, ahol valami már egyszer maghalt dolgot akarnak újraéleszteni, mindezt azért, hogy unorthodoxok maradhassunk. Néhány régi kitüntetést leporolnak, és ezzel szúrják majd ki a prolik szemét. A tömjénes embernek az a remekbeszabott ötlete támadt, hogy a Szent István Rendet kell feltámasztani, úgyis kevés fasisztának jutott belőle. Az egy dolog, hogy az ilyen, és ehhez hasonló díjakat esetlegesen más politikai rendszerek mocskoltak be, de pont ezért kell ezeket elfelejteni. Sokat tettél a hazáért, élharcos vagy, nesze, itt egy Szent Pista-kereszt, Göring és Haynau is büszkén viselték, hordjad te is egészséggel! Ez épp olyan, mint amikor Orbánék a Kossuth-díjat gyalázták meg… Szóval ezek után, nem is kérnék az ilyen állami kitüntetésekből. Persze, biztos van az a helyzet, amikor megfontolnám azt, hogy Orbántól átvegyek egy kitüntetést. De ehhez az kell, hogy mögöttem ott álljon egy kivégzőosztag. A fő probléma viszont az, hogy még a náci vezetőkről és az 1848-49-es Szabadságharc vérbefojtójáról is képesek voltak áradozni, illetve erősen kétes kijelentéseket tenni. Szóval, most melyik is a helyes oldal? Merre is kellene politizálniuk kedves urak?

fight.jpg  Nem is kellett sokáig várnunk, hogy a nép megihassa a dolgok levét, mert készül a törvény, mely az emberekkel fogja megfizettetni az elbaltázott politikai döntések árát. Ezek után nekem nem lenne pofám elszámoltatni senkit. De a Nemzeti Rügyek Kormánya szent és érthetetlen, ezért ők nem felelősek semmiért. Isten velük van, így akár még a gyermekeket is közelebb engedhetik magukhoz, a szocik meg majd elviszik a balhét. Ha innen nézzük a dolgokat, a világ egyszerűbb dolga politizálni. Csináljuk amit akarunk, mert miénk a többség, de igazából sz@runk is bele az egészbe, mert a fizetés így is, úgy is jön, ha valami mégsem úgy sikerül, ahogy kellene – és miért is sikerülne úgy, hiszen nem dolgoztunk vele egy percet sem, csak copy-paste az egész –, akkor meg az egyébként kissebségben lévő ellenzék nyakába varrjuk a dolgokat. Igaz, az ellenzéket sem kell félteni, naplopókból ott is akad bőven, például a „zöld” párti nő, aki plenáris üléseken kötöget. Végül is, igaza van! Értelmes dolgot nem tud hozzátenni, véleménye nincs, meleg van, spórol, mert addig se kell otthon fűteni, amíg a parliban nyomja az ipart, és legalább alkot valamit, a kötőtű meg majdcsak fényre derül.

sopranos.jpg  Ahogy az várható volt, az eredmények sem maradtak/maradnak el. Esik a Fidesz népszerűsége, egy laza -50%-kal, a Nagyvezér az utolsó pártkatonájáért harcol, aki már a sokadik elégtelen teljesítményt mutatja fel, és még a Moody’s leminősít... A másik nagy probléma, hogy egyre inkább kérdés, hogy az ember mit írhat le, mit mondhat el telefonon, mert újraéled az ÁVH is, két apró különbséggel: Az egyik, hogy ezek már PC júzer katonák lesznek, a másik meg az, hogy máshogy fogják hívni a céget. A államosítási hullám kezdetén, ezen már nem kell csodálkozni. Rába gyár nyugdíjvagyonból, Sodexo megy, Erzsébet jön, ki tudja mennyiért és még amit nem tudunk, vagy már nincs energiánk felsorolni. Az ebadót majdnem el is felejtettem említeni. Nos, a macskákra is lesz majd ilyen? De mi van azokkal, akik a kutyánál is veszélyesebb háziállatot tartanak (mérges kígyót, pókot, aligátort stb.)? Persze ebben a kategóriában is lesznek kivételek, a magyar vizsla, a puli és a pumi adómentes (a komondor és a kuvasz mintha kimaradt volna a sajtótájékoztatón) adómentességet élveznek majd, lévén, hogy hungarikumok. Ezek szerint a macska, a kobra, a fekete mamba és a nílusi krokodil alanyi jogon kapják a magyarságot, ahogy a határon túliak is. Mindközül mégis a keresztes vipera helyzete a legegyértelműbb, magyar is, keresztes is, csodálkozom, hogy a Fidesz még nem fedezte fel magának. A politikánk már olyan, mint az a társkereső hirdetés, amit a minap olvastam, illetve annak egy része: „Lány, kis fölösleggel!” Ezen sokat gondolkodtam, hogy ez vajon mit is jelent? A lánynak farka (is) van, amolyan grátisz gyanánt? Nos, ez az amiért párhuzamot vonhatunk a két dolog között. A kormányban is van egy kis fölösleg, aminek nem kéne ott lennie.

  A félreértések elkerülésének érdekében: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr653411581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása