Betegtájékoztató

2011.05.30. 21:15

  Hogyan lehet megélni ma Magyarországon? Szerintem sokunkban felmerül ez a kérdés, látva politikusaink szakértelmét, illetve jobbára ennek hiányát tapasztalhatjuk. Azt szerintem felesleges kérdezni, hogy miből lehet megélni, mert erre mindenki tudja a választ, mi szerint: pénzből, esetleg pénzből, szerencsésebbeknek pedig kurva sok pénzből. Mert a Lenin-féle vagyon újraelosztás valahol nagyon félresiklott. A jelenlegi rendszerben ez úgy megy, hogy 1-et az embereknek, 1 milliárdot a politikusoknak, aztán adhatunk 100 ezret a politikusoknak mi is, és ők megint kapnak pár milliárdot, te meg vagy éhenhalsz a következő 1-ig, vagy mázlista leszel, de akkor még csak 2-nél tartasz, szemben a sokmilliárdos mutyival.

  Pedig nem vagyunk egy hülye ország, annyi dolgot adtunk már a világnak, elég, ha a hidrogénbombára, a C vitaminra, a Rubik kockára vagy a Gömböcre gondolunk. A világ jó része már kezd magyarosodni, ennek jelei a forma1-ben is felfedezhetők, ahol a tervezők a „méltán népszerű” Rózsa Györgytől lopnak: „Hátsó légterelőszárny nyílj ki!” Mindezek ellenére még mindig nem vagyunk képesek maradandót alkotni az élet fontos területein. Pedig nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, egyesek szimplán csak élni szeretnének. Ez azt jelenti, hogy bérből és fizetésből fenntartani önmagukat, családjukat, házukat/lakásukat és közlekedési járművüket/járműveiket. De azt kell észrevennünk, hogy ez valamiért nem megy. Pedig jól él az ország, visszavásároltuk a MOL-t, némi felárral ugyan, de azt is csak azért, hogy Orbán Viktor írhassa alá a papírokat. Átnevezzük a tereinket, bár Hitler körút, MSZP dűlő és Horthy-tér még nincs, de ezekre sem kell sokat várni, közkívánatra biztos meglesz ez is.

  A további eredmények közé sorolandó, hogy végre megmentették a devizahiteleseket. Igaz, ez nem teljesen érdem, hiszen eleve a Fidesz-kormány taszította ezeket az embereket a szarba a sok felesleges és ostoba nyilatkozattal. Jó néhány munkával eltöltött hónap után, már nem mondhatjuk azt, hogy az elődünk szarul dolgozott, ezért mi sem tudunk jobban. Jobb helyeken erre azt mondják: „Igen, akkor ott az ajtó, a HR-en meg megkapod a fizetésed. Holnap pedig már ne is gyere!” Sajnos a politikában ez még nem divat. Elméletileg a képviselő (politikus) a néptől kapja a megbízatását és a fizetését is, tehát logikus lenne, hogy a nép megvonhassa a bizalmat. Magyarországon ez valószínűleg oda vezetne, hogy hetente lenne új kormánya az országnak, mert hát birka egy nemzet vagyunk. Néha olyan dolgokért vonulunk utcára, hogy az kész agyrém. Például: Gyurcsány bevallotta, hogy hazudik. Egyrészt ez egy „nemes gesztus” volt tőle, mert Ő legalább beismerte, de a fő probléma ebben az esetben az, hogy hazudott, és mi nem vettük észre! A másik meg az, hogy szarul végezte a munkáját, ami szerintem nagyobb baj néhány kósza füllentésnél. Kicsit leegyszerűsítve, ez úgy néz ki, hogy valaki benyomja a közösségi szájton, hogy reggel nem tudott kakkantani és ezért Orbán Viktor a hibás, délután meg már tüntetnek is, hogy Orbán monnyon le, mert XY-t megfosztotta a tróntól. Orbán Viktort azért kellene távozásra bírni, mert amit politizálás címén folytat, az egy elmebeteg ámokfutás. Annyi sikerélménye lehet, hogy 1 év alatt leigázta és sakkban tartja ezt az országot.

  Ezek után, már csak az a kérdés, hogy miért is fizessünk adót? Miért fizessük ki a politikusaink rossz döntéseinek az árát? A balfasz intézkedések többségét nem mi kértük, mégis megcsinálták, az árát pedig bevasalják rajtunk. Gondolok itt az új és butított alkotmányra, ami az állampolgárok jogait tekintve kizárólag csökkentett módban fut. Ott vannak az átnevezések, a díszpolgári címek, a zászlók, a felesleges felhajtások és még sorolhatnám. Arra viszont már nincs keret, hogy Pali bácsinak A Magyar Helyesírás Szabályai című irodalmi klasszikust megvásárolják. Térjünk vissza pár gondolat erejéig az Otthonteremtési Akciótervhez. A lényeg az, hogy ezzel nem segítik a devizahiteleseket. A probléma megoldását elodázták, a bajt pedig tetézték. Ide még csak annyit, hogy a kamatkülönbözetet is kamatokkal kell majd visszafizetni. Ehhez tényleg csak gratulálni lehet. A bankszövetség fejese sem véletlenül vigyorgott, hiszen a pénz nagy úr, a még több pénz, meg még nagyobb. Hajrá Magyarország, rabszolgák vagytok!

  A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el ezt itt: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr152944440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása