A segély az mindig szar, mert az éhenhaláshoz sok, az élethez meg kevés. Természetesen ez az állítás csak addig igaz, amíg az ember fehér, mert a romáknál más a helyzet. Amennyiben szeretnénk őszinték lenni, akkor az éhenhaláshoz nem kell segítség, az megy egyedül is. Magyarország számára pedig luxus, hogy az értelmes embereket felesleges munkára pazarolják el. Ez olyan, mint a Lenin szobrok gyártása a kommunizmus idején; senkinek sem kellettek, mégis tonnaszámra gyártották, a különbség viszont az, hogy a komcsik legalább megfizették a munkást.

  Ismét szűkebben vett hazámról, Szombathelyről lesz szó, de úgy gondolom, ez a rendszer mindenhol hasonlóan működik, mivel itt is a Fidesz az úr. Szóval, a történet szereplői: Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szombathelyi Kirendeltsége, a Savaria Rehab Team valamint a Prenor. Itt ez a „Keresetpótló Juttatás” nevű dolog (leánykori nevén: RÁT), ami úgy működik, hogy az ember bemegyen a városházára, mert kell valaki, aki fizeti a TB-t. Ekkor ajánlják ezt a segélyezési formát, amihez igazolás kell a munkaügytől, mely szerint a delikvens együttműködő, vagyis alkalom adtán segít magát lefogni. A munkaügyi központtal amúgy sem nehéz együttműködni, hiszen eleve nem csinálnak semmit, de azt tartósan, valamint be kell járni 3 havonta lejelentkezni. Az ember az ilyen helyekre akkora lelkesedéssel jár, mint egy nyilvános vizeldébe, vagyis megy, mert muszáj. Amikor megvan minden szükséges papír, akkor jön a várakozás, míg a city meghozza a határozatot, amiből kap egy másolatot a Savaria Rehab Team (párt közeli cég). Az SRT profilját tekintve hajléktalanszálló, de ahogy az előző írásomban már említettem, lenyúlták a munkanélküliek egy csoportját is. Telnek, múlnak a hónapok, kitavaszodik, és máris lehet az utcán szart seperni. Itt jön a képbe a Prenor. Aki nem ismeri ezt a céget, annak annyit, hogy ez egy kertészeti és parképítő cég, akik pedig ismerik, azok kihagyhatták volna ezt a mondatot. Általában Ők végzik a városban a fűnyírást és egyéb ilyen feladatokat. Azonban itt kell odafigyelni, hiszen itt van a nagy mutatvány elrejtve. A munkaügy kiközvetít az SRT-hez közmunkára, ők szerződtetnek éhbérért, majd eladnak a Prenornak. Vagyis a Savaria Rehab elvégzi a munkaügy dolgát és amolyan grátisz gyanánt; kizsákmányolják a népeket. Nézzük is meg a szerződési feltételeket.

  A történet akkor lesz igazán autentikus, ha a saját példámat mutatom be. Van két OKJ-s bizonyítványom, az egyik egy igazgatási ügyintéző, a másik pedig egy informatikai hálózattelepítő és -üzemeltető, emellett szpíkelek inglist meg egy kis thai-t is, valamint képes vagyok értelmezni a németül írottakat. Erre a Savaria Rehab annyit mond, hogy mivel képzetlen vagyok, ezért 6 órás segédmunkási minimálbér felét tudják adni, ami azt jelenti, hogy egy végigdolgozott hónap után 32 ezer forinttal szúrnák ki a szemem. Tény, nincs jogosítványom motoros kaszára, de van PC-re (switch-ekre, router-ekre, szerverekre), többek között. Szombathely már az ókorban is lakott terület volt, a Római Birodalom részeként. Nos, annyit elmondhatok, hogy itt aztán piszkosul őrzik a hagyományokat, virágzik a rabszolga-kereskedelem! Azért nem szabad a program sikerét elvitatni. A város most olyan képet fest, mint egy nagy hajléktalanszálló. Napközben sárga láthatósági mellényben, nagy csoportokban járták a csövesek a belvárost, különböző – a munkavégzéshez szükséges – eszközökkel (lapát, seprű, gereblye, motoros kasza). A munkájuk olyan is volt, vagyis semmilyen, több kárt okoztak, mint hasznot. Egy utcaseprő géppel, meg egy fűnyíróval legalább fele annyi pénzből és időből meg lehetett volna oldani a dolgot. A végkifejlet viszont az lett, hogy a munka végeztével, illetve még a munka alatt a fent említett eszközöket ügyesen elpasszolták és elitták az árát. Az van, hogy részeg hajléktalanok vannak, ameddig csak a szem ellát. Szóval, már csak annyi hozzáfűznivalóm van: Gratulálok, megcsináltátok! Erre az eredményre büszke lehet Orbán Viktor, de Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP-Pro Savaria) is. Amolyan lábjegyzetként pedig annyit, hogy koszos, büdös, részeg és beteg hajléktalanokkal (a felsorolt jelzők a legváltozatosabb kombinációkban vannak jelen, ami azt jelenti, hogy mind egyszerre) együtt dolgozni felér egy öngyilkossággal. Egyszer valaki azt mondta nekem, mindig törekedjünk a fényes és méltó halálra. Szerintem, ez azt jelenti, ha már a suicide opciót választjuk, akkor ehhez mindenképpen egy kanna benzint és egy öngyújtót kell használni, lehetőleg valami forgalmas helyen. A még élő fáklya elég figyelemfelkeltő tud lenni, külföldön már bevált párszor, van, ahol diktátorok buktak rajt. Azonban az öngyilkosság nem megoldás, bár Orbán Viktoré biztos jobb kedvre derítene.

  Az eseményeket lezárandó két lehetőségünk van: 1. Beállhatunk rabszolgának, és dolgozhatunk éjjel-nappal éhhalálig. A második pedig az, hogy megköszönjük a felajánlott munkát, de nem fogadjuk el. Ekkor alá kell írni egy szelet papírt, mely szerint visszautasítottuk a felajánlott munkát, és egyúttal bukjuk a 28500-at is. Sajnos a nyomtatványon nincs indokolás rész, de azért ráírtam a véleményem. Nem volt elég időm részletesen kifejteni, szóval csak annyit írtam nekik, hogy a felajánlott fizetés nevetséges, meg hogy: Munkanélküli vagyok, nem rabszolga! Mondjuk, ha végzettségem mínusz egy munkát ajánlottak volna, azt szó nélkül elfogadtam volna, és rögtön én lettem volna a hónap dolgozója. Igaz, a semmittevésben nem nehéz királynak lenni.

  Nem szeretek bíróságra járni: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr552880968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása