Megvolt a 13. reveláció, okosabbak viszont nem lettünk tőle. A vezér mondanivalójáért még a saját emberei sem lelkesedtek túlságosan, inkább adott volna nekik extra 13. havi fizetést, azt komolyabban megtapsolták volna. Mert ugyan beszélt, mozgott a szája, de értelmeset csak akkor mondott, amikor Fülig Jimmy-t idézte. A tolvajok szoktak ilyen meséket kitalálni, amikor az őrszobán megkérdezik tőlük, hogy miért lopott.

  Amennyiben röviden szeretnénk összefoglalni O.V. mondanivalóját, akkor: nyilvánosan önkielégítést végzett. A fő irány az volt, hogy a forradalom eddig siker, a fotelforradalmárok lesznek a legnagyobb királyok, a népnek meg évekig nem lesz része a disznótorból. Lazán elénk tárta a jövőnk képét, egy kulcslyukon keresztül. Attól viszont nem vagyunk elájulva, amit ott láttunk. Pedig valaki azt mondta: „világosan, kendőzetlenül és köntörfalazás nélkül kell beszélnünk a jövőnkről”. Akkor tessék mondani, miért nem lehet így csinálni. Persze, hazudni sokkal egyszerűbb, mint kimondani a tuti, miszerint 2014-ig kőkemény megszorítások várhatók. Mint mindenből, ebből is sikerült nemzetiségi kérdést csinálniuk, hiszen szakítani kell mindennel, ami szocialista, még a rendszerváltás utáni Alkotmánnyal is. Az Ő elképzeléseik alapján csak akkor lehet valaki magyar, ha naponta legalább 30 órát dolgozik, megveszi a kenyeret 400 Forintért, a magánnyugdíját és egyéb banki megtakarítását önként és dalolva adja át az államnak. Amiről viszont beszélnie kellett volna, arról hallgatott. Mert nagyon kíváncsi lettem volna, hogy az iszapkárosultaknak miért nem adták még oda a pénzt, és egyébként miért akarják másra költeni ezt az összeget? A válasz egyszerűbb, mint azt gondolnánk: „ A zemberek nem képesek önállóan dönteni a jövőjük felől, és a nemzeti rügyek kormánya megvédi a zállampolgárokat és bevédi mindennemű megtakarításukat!”

  Egyre jobban kezd körvonalazódni, hogy O.V. és T. bandája visszacsinálná a rendszerváltást is. Egy szép új világot építenek, ami a fiatalabbaknak ugyan új lesz, az idősebbek inkább visszajátszásnak fogják hívni és csak a politikusoknak lesz szép. Mert kicsit nehézkesen ugyan, de éledezik már az építőtáborok szellemisége. A tervek szerint a sikeres érettségi vizsga egyik alapfeltétele lesz a 60 órányi közmunka. Arról viszont nem beszélnek, hogy négy év alatt kell összesen hatvan órát összehozni, vagy havonta? Persze a forradalmárok nem fogják egy az egyben másolni az akkori mintát, hiszen egy építőtábor sokba kerül, így az új és javított, no meg nemzeti változatban a gyerekek fognak fizetni mindent: az utazást, az étkezést, a szállást és még az eszközöket is, az állam csak az elvégzendő munkát jelöli ki. Így a legkönnyebb bulit szervezni! Felhívsz mindenkit, hogy pénteken buli nálad; lesz zene, meg minden, amit hoztok magatokkal! Amivel egyet lehet érteni, az a bűnözés elleni szigorúbb fellépés, de ez is csak akkor ér valamit, ha magukra is érvényesítik a törvényeket, mert a lopott tyúk ellopása is olyan, mintha loptunk volna egy tyúkot. De ha azt mondom, hogy kétmilliós bérplafon, akkor már ezt sem kell tovább ragozni.

  A legújabb húzásukat pedig már pofátlannak sem lehet nevezni, mert az már tényleg mindennek a legalja, de biztos vagyok benne, hogy a narancsosok még innen is tudnak lejjebb süllyedni. Mr. Vaníliáskarika egyik ingatlanát közel 400 millióból akarják felújítani, mindezt közbeszerzési eljárás kiírása nélkül. Nepotizmus, az egyik rokonnak biztos építkezési vállalata van. De legalább kétnaponta bedobják azt a poént, hogy 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremtenek. A jelenlegi munkahelyeket se tudják megvédeni, a másik fele a történetnek pedig az, hogy egy hónap alatt kellene közel 1 millió új munkahelyet létrehozni, mert a munkanélküliség csak nőni fog.

  Végezetül, hogy az illetékes elvtársaknak ne kelljen a sárga csekkel bajlódnia: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr982647377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása