A Forradalmár különös lény, hazudik és még el is hiszi. Che Guevara poszter lóg a falán, és bármit is tegyen, az maga a forradalom. Nekünk is van ilyen, szóval a példákért nem kell Kubáig menni, Argentína meg házhoz jött. Most viszont olyat láthat a kedves nép hőn szeretett vezérértől, amit azelőtt még soha, elkészült az új vívmány, a megszorításforradalom!

  A benzin most 360 körül jár, na nem kilométer/órában, hanem Forint/literben, és azt mondják, lesz ez még így se, vagyis a közeljövőben csak drágább lehet, olcsóbb nemigen. Persze a hatalom hangja, a Metadron megmondta, hogy mindezért a szocialisták a hibásak, hiszen annyi rosszat tettek már, hogy ezt még a nyakukba lehet varrni, ez már nem oszt, nem szoroz. Míg ellenzékben voltak, addig úgy áradt belőlük a demagógia, mint pedofil papból a gyermekek szeretete. A választások óta pedig azzal küszködnek, hogy végre átléphessék össze-vissza nyilatkozó egykori énjüket. Ez nem megy zökkenőmentesen, ezt bármelyik devizahiteles megmondhatja. Régen elegendő volt a tingli-tangli mondóka, mert akkor csak a népet kellett megvezetni, a hatalom birtokában viszont ez már édeskevés. Hiszen most már külhonban is figyelik, mint mondanak, és értékelik is. Átlátszó blöffel nem lehet pókerezni, hiába mondja idehaza bárki, hogy van atombombánk, mert mindenki tudja, hogy nincs is. Nem árt végre belátni, hogy itt minden a külföld pénzéből van. A rendszerválás helytelen politikája gazdasági gyarmattá tette hazánkat. Igaz, az a mai napig kérdés, hogy hol is van ez a haza? Az otthon itt van, ide érkezek meg akkor is, ha épp otthon maradtam.

  Az sem tiszta, hogy miként jön létre az egymillió új munkahely. Ha a multikat hazazavarják, akkor legalább ennyi munkahely szűnik meg. Persze a nacionalista érdekek fontosabbak, mint bármi más. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a rendelkezésre állási támogatásban részesülőknek ezentúl 30 nap munkaviszonyt kell igazolniuk minden évben. Ez nagyjából úgy működik, hogy küldenek egy levelet, hogy menjél be a várossal szerződött céghez – aki a munkát osztja –, és mikor befáradsz, akkor közlik: Nincs munka! Természetesen lassan mondják, hogy tovább tartson, na meg hogy a sok szellemi fogyatékos is megértse. Ők ezért kapnak pénzt, nem csinálnak semmit, de azt tartósan. Az alkoholista hajléktalanok eközben VIP ellátást kapnak, nehogy kiszáradjanak, az átlag munkanélkülitől meg még azt a 28500 Ft-ot is sajnálják. 28500, a megélhetéshez kevés, az éhenhaláshoz sok, ezért kérünk egy nagy tapsot O.V. Úrnak! Gratulálunk, szép volt!

  Ezek után sajnos már nincs lehetőségem arra, hogy a tanulságot is megosszam Önökkel, meg van kötve a kezem, mert egyes elemek nemcsak a nyugdíjakat lopták el, hanem az állampolgári jogokat is. Azért ez nem igaz, hiszen új jogokat kapunk érte, de azokra már nem nagyon lesz szükségünk. Jogunk lesz csendben és butának maradni, rabszolgának és csórónak lenni.

  Végezetül tegyük jogilag is tisztába a dolgokat, ugyanúgy, ahogy a múltkor is. Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan az a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr892581846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jag3 2011.01.13. 21:43:00

Magyarország "északi" ország. Ami annyit tesz, hogy az utcán nem lehet megélni. Viszont lelkesebben dolgoznak a zemberek ( igen, azért mert nincs se tengerpart, se meleg :)

Sajnos kormányunk figyelmen kivül hagyja, hogy a munkanélküli segély alternativája a megfagyás.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.13. 21:54:19

A pénteki pécsi tüntetés programja.
Mutassuk meg az igazi kétharmad erejét!

16h00 Kossuth tér: a sajtószabadság emlékének elhelyezése Kossuth Lajos szobránál
16h15: átvonulás a Széchenyi térre
16h25 Széchenyi tér: elhangzik a kiáltvány a lónál ("media law")
16h30: átvonulás a Jókai térre, ahol hangperformansz kíséretében eltemetjük a szabadság madarait.
A demonstráció 17h00-ig tart.

Háttérinfó:
2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy olyan médiatörvényt, ami felügyelet alá vonja az írott és elektronikus sajtót, homályos feltételek mellett telj-hatalmat ad a médiatanács és a médiabiztos számára, s így nagyban korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát.
Mi ezt nem szeretnénk, ezért sétával demonstrálunk az új médiatörvény hatályon kívül helyezéséért.

Néhány webhivatkozás:
- Bayer Judit: Mi a gond a médiatörvénnyel? szabadsajto.com/elemzesek/bayer-judit-mi-a-gond-a-mediatorvennyel
- egyéb elemzések: szabadsajto.com/a-torveny-problematikus-pontjai/blog
- budapesti tüntetés: www.facebook.com/event.php?eid=174931022547487
- Egymillióan a magyar sajtószabadságért oldala: www.facebook.com/sajtoszabadsagert
- egyéb csoportok: www.facebook.com/home.php?sk=group_117848871615693&view=doc&id=122826617784585

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.01.13. 22:06:42

"Az sem tiszta, hogy miként jön létre az egymillió új munkahely." megmondták mezőgazdaság- irány a TSZ-esités felé:))
Gratulálok,jó a blog!!

ui.:kiváncsi leszek a sok nyögdijas mit szól a nyugdijak csökkentéséhez

jag3 2011.01.13. 22:09:01

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Semmit. Azért akarja az inflációt meglökni a Viktor. Azért bújtatta az adóemelést az áremelés köntösébe. Annyit sikerült megtanulni 2006-ban, hogy "a magyarok nem reagálnak az ár-populizmusra". No persze.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.01.13. 22:14:34

@jag3: "Semmit" -hát anyám nem igy látja,már a novemberben elvett 0.5%-ért megfojtotta volna a Vezírt egy pohár vízben. Ha a nyugdíjához nyúl kikaparja a szemét, idős ember nem felejt,ez 2002-ben meg is mutatták a 19000 ft-ért. 3 év múlva is a fejébe lesz,nem jósolok sok jövőt a kormánynak,ha csak bele nem irja az alkotmányba ,hogy 20 év múlva lesznek választások.

Igaz Magyar 2011.01.13. 22:42:09

Jó írás, gratulálok!

jag3 2011.01.13. 22:59:20

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Az áremelésekről (bújtatott adóemelés) irtam. A direkt nyugdijcsökkentés nem ugyanaz ( nekem kinos :o)

gino 1965 2011.01.13. 23:02:50

Tisztelt kommntelők! A 2/3-os forradalom három arcát láttam napokban. 1/ Forradalmár pereli magyar államot, mert 2009-ben előállították. Nem adja arcát, neve is csak rövidítve (N. Róbert) jelenik meg Duna tv 18.00 órás híradójában minap. Gondolom minden forradalmár élvezi méltón megharcolt forradalmuknak gyümölcsét, azért olyan nagy a csend, pedig már ők is elkúrták! Talán közkincsé kellene tenni ezen elvtárs nevét! 2/ Munkástanács elnöke osztja észt ATV - karvalytőke ki az országból és akkor rend lesz. Szerintem is 2/3ad forradalmárok minden nyugati tulajdoni cégéből mondjanak le és csináljanak forradalmat! 3/ Benzin ár - elmúlt 8 év a hibás, senki más! Előre 2/3-as forradalmárok az orbáni úton, én az 1/3 rész tagjaként büszkén kimaradok!

Darkhorse 2011.01.13. 23:08:18

Nem igazán értem, hogy miért éppen a benzin árakon akadsz ki, hiszen a benzin árak folyamatosan emelkedtek még a szocik alatt is (talán alattuk még egy kicsit jobban is)

pl. Benzin ár
1998 5-6 hó: 160 ft/l
2002 5-6 hó: 210 ft/l
2010 5-6 hó: 345 ft/l

tehát a benzin árak alakulása kormány (fletó, viki) független. Illetve nem, a jövedéki adóval lehetne játszani, de ehhez az aktuális kormányoknak (szintén pártállásra való tekintet nélkül)valahogy nincs kedvük.

Más. Míg ezek legalább megpróbálják tartani magukat a "hazugságaikhoz" addig azok azt se tudták mikor hazudtak és mikor nem.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.01.13. 23:16:12

@Darkhorse: "Míg ezek legalább megpróbálják tartani magukat a "hazugságaikhoz" addig azok azt se tudták mikor hazudtak és mikor nem." ez valami Fantasztikus mondat!!
Az a baj vele-megpróbálják tartani-, hogy túl sokba kerül ez nekünk!!!

szamarhegy 2011.01.13. 23:57:25

"A rendszerválás helytelen politikája gazdasági gyarmattá tette hazánkat." Ez konkrétan mit jelent? Közművek privatizációja (bár érdemes lenne körülnézni, hogy miért csináltak a magyar önkormányzati vezetők több száz vízmű céget, mikor azok a cégek csak továbbítják a máshol előállított vizet, hacsak azért nem, hogy (szó szerint) egy kis átfolyatással a saját zsebükbe irányítsanak egy kis lakossági pénzt) gondolom, meg a cukorgyárak, meg pár konzervgyár, de mi lenne a többi gyarmatosító lépés? Az ipar, az élelmiszer ipart is beleértve a KGST felbomlása és a devizáért, világpiaci áron érkező energia miatt ment tönkre, pár kivételtől eltekintve. A textilipar a kínai olcsó termékektől és az oda kihelyezett nyugati gyártói kapacitásoktól. A telekommunikációba rengeteg pénz kellett, ott a Matáv monopol helyzetét húzták sokáig, illetve gátolták a konkurensek érkezését, de az nagyjából ok. A Kádár rendszer a kemény valuta export képtelenségbe és a megállíthatatlanul növekvő kemény devizás importba bukott bele, tehát az a struktúra, azok a cégek már 89 előtt megdőltek, a jelenlegi fő exportáló külföldi cégeknek nem sok köze van a rendszerváltáshoz, viszont van vevőjük, fejlesztésük, technológiájuk, nem látom, hogy milyen alternatívájuk lett volna, márpedig ők határozzák meg MO. gazdaságát. Mo. egyik legnagyobb mulasztása, hogy a befektetők 15 éves 'panaszai' ellenére se állították át az oktatást a műszaki orientált szakképzésre és felsőoktatásra. 1997-2007 között volt rá 10 év türelmi/kegyelmi idő, hogy egy XXI. sz. ország legyen belőlünk.

Netuddki. 2011.01.14. 00:01:06

@Pénteken gyere a tüntetésre a sajtó szabadságáért!: "16h00 Kossuth tér: a sajtószabadság emlékének elhelyezése Kossuth Lajos szobránál
16h15: átvonulás a Széchenyi térre
16h25 Széchenyi tér: elhangzik a kiáltvány a lónál ("media law")
16h30: átvonulás a Jókai térre, ahol hangperformansz kíséretében eltemetjük a szabadság madarait."

De most komolyan! Mijafsznak marháskodjátok el ezt az egész tüntetést. Ez szerintem így eléggé komolytalan.
Bele kéne csapni a lecsóba. Elő az orbán takaroggy! táblákkal.
Ellenzékben a fidesz se volt szívbajos...

Behajtó70 2011.01.14. 08:13:43

"Ha a multikat hazazavarják, akkor legalább ennyi munkahely szűnik meg."

(vannak fájdalmaid?)

Legalább ennyi pénztárosi állás szűnik meg, ki nem fizetett túlórával, menzesz idején piros kendővel a fejen, stb...na, ez tényleg hiányozni fog!

Meg hiányozni fog még a marokkói TV paprika, olasz paradicsom, a német csirkehús, disznóhús, lengyel tojás, a szlovák tej, kínai fokhagyma...ugye?

Mert mi magyarok nem tudunk disznót, csirkét tenyészteni, sem mezőgazdasági növényeket termelni...ugye?

kormányzó 2011.01.14. 08:21:04

Szeretnék emlékeztetni Nemzetvezetőnk Morbid Viktor, Nyilvános sajtótájékoztatón elmondott szavaira.Miszerint,Magyarország,szegény ország!Az ÁTLAG jövedelem:600 euró,az ÁTLAG nyugdíj:300 euró!Ezeket a számokat akkor is tudta amikor bevezette az egy kulcsos jöv.adót.Akkor is tudta,amikor kitalálta-legújabb- nemzetmentő reform lépéseit,amelyről-ki tudja miért-az amerikai sajtónak nyilatkozott először.Itthon, ez még hadititoknak számít!/Vagy nem érdemeljük meg hogy nekünk szóljon elsőnek?/Állítólag az árakkal is tisztában van.Bár ez erősen kétséges,mivel életében soha, egy fillér hasznot nem termelt ennek a hazának,mégis egész jól megélt!Ergo,valószínűleg úgy gondolja:Ha engem és a köreimet ilyen színvonalon eltartanak a Zemberek,biztos qrva jó nekik az élet!Bármennyire is "népszerű",talán ideje lenne újra elolvasni a Kommunista Kiáltványt.Marxra is igaz a tétel,"vak tyúk is talál szemet/et/".

gomorra 2011.01.14. 08:23:17

Tetszik
vagy sem, de tényleg lehet és kell hibáztatni a szocikat és a partnerüket. Mese nincs, nagyon szarul teljesítettek, s ezzel együtt az ország nagyon szarul teljesített. Az, hogy Bajnai a kevés idejében jó irányt vett, az vajmi kevés. Amúgy összességében elmondható, hogy az egész politikai elit lenullázta önmagát is, ahogyan az országot, Ficó szlovák illetőségű polgárnak volt igaza, hogy amit el lehetett kúrni, azt a magyarok tényleg elkúrták. S legnagyobb hibás a Gyurcsány-Medgyesi kettős volt, hihetetlen hozzá nem értésről, hihetetlen lustaságról - tehát gazemberségről - tettek tanúbizonyságot.
Orbán kormányzásának az első három évében úgy-ahogy jól tette a dolgát, igyekezett a munkát megbecsültetni. Nem írom ezt jobban körül, nézzen utána akit érdekel. A negyedik évében aztán szinte mindent elrontott annak érdekében, hogy ismét megválasszák, eljött az ígérgetések özöne.
Ellenzékként folytatta ezt a demagóg polulista politikát, ha van rossz ellenzék, hát ők azok voltak. Gazemberek módján viselkedtek, hazudtak össze-vissza, hogy majd ha ők kormányra kerülnek, hát még a kerítés is kolbászból lesz. Aminek van egy kis alapja valóban, mert ha a korrupciót le tudnák nullázni, a közpénzekkel jól tudnának sáfárkodni, a gyarmatosítás hatásait vissza tudnák azonnal szorítani - hát ez sok kolbászt jelentene az országnak. De azért a kerítés még nem lesz abból.
S a poszttal itt van a legnagyobb baj, hogy nem látja, hogy ostoba-hataloméhes Orbán ide vagy oda, de azt teszi - még ha improvizálva is - amit tennie kell! A válságadóra szükség van, még akkor is, ha annak egy része visszahullik a zemberekre. De meg kellett tenni. Ha már a fele nyereség az ország számára, hát bravó!
Aztán szükség van arra, hogy holmi igyenjancsik, holmi parton kívüliek, kibicek ne pofázzanak bele a nagyok dolgába, tehát az alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése, a Költségvetési Tanács szétzavarása meg hasonló intézkedések, a közt.elnökként olyat alkalmazni, aki nem holmi sznob érzésekkel bír - ezek szükségesek. Csak legalább tudna helyesen magyarul...

Lehet nem szépnek tűnő intézkedések,
mégis csak szükségesek, hiszen akkora a baj. A sajtószabadság nyírbálása már kilóg a sorból, azt nem szabadna elásni, mert maga alatt is vághatja a fát ez a szernecsétlen - dehát senki nem lehet tökéletes. Még egy populista hazudozó sem, de be kell ismerni, hogy erősebb és sokkal inkább a jó úton jár, mint "dicső" elődei.

asola 2011.01.14. 08:32:46

@Behajtó70: Tudnak a magyarok disznót, paprikát...stb termelni, csak másfélszeres áron mint a többiek.

Gondolod ha versenyképesen tudnánk termelni akkor a Tesco vesződne azzal, hogy Marokkóból hozza a paprikát?

kormányzó 2011.01.14. 08:45:52

@Behajtó70: Tudnánk!Sajnos,jelenlegi legfőbb "termékünk" a támogatás-igénylés!A többihez,ésszerűen kellene dolgozni!

Behajtó70 2011.01.14. 08:50:22

@asola: Másfélszeres? Tán a magyar disznó többet eszik?

Vagy a magyar munkaerő drágább lenne mint a német?

Gondolkodni tudsz-e? És számolni?

A német/lengyel/szlovák cucc azért olcsóbb, mert több több EU támogatást osztanak rá, több helyi támogatást kapnak burkoltan.

De ne képzeld, hogy a magyar disznó libamájat eszik és a magyar gazda mercivel jár...de főleg: ne mond ilyet társaságban, mert kiröhögnek!

Felmosórongy (törölt) 2011.01.14. 08:53:48

LE ORBÁNHITLER VIKTOR VÉRES DIKTATÚRÁJÁVAL!
először kiirtják a hajléktalanokat, aztán jönnek a szegények, aztán mindenki aki problémát okoz az új rend urainak!!!!
VÉDEKEZZETEK VAGY AZ ŐRÜLT DIKTÁTOR KAMBODZSAI-RUANDAI TÍPUSÚ MÉSZÁRLÁST RENDEZ AZ ORSZÁGBAN!!!

Behajtó70 2011.01.14. 08:57:15

@kormányzó: Támogatásigénylés? Mivel a konkurencia (német-osztrák-lengyel-szlovák) a támogatások révén tudja a húst/tejet/tojást féláron adni, így logikus, hogy azt a mértékű támogatást kéne itthon is megkapniuk a gazdáknak.

Ilyen egyszerű.

Egyszerű példa: én az alkalmazottaim után pl minimálbér esetén kb 40 ezret fizetek közterhet. A multi az adókedvezményei miatt még 20ezret sem!

Ebből indulj ki! Miért fizetek én, magyarként Magyarországon több adót, mint bármelyik multi?!

nu pagagyí 2011.01.14. 09:02:26

@Behajtó70: Nem gondolod, hogy szövetkezni kéne?

szamarhegy 2011.01.14. 09:04:04

@Behajtó70: Attól, hogy a Tesco-t azonosítja a legtöbb ember multiként, attól még a Tesco és a többi lánc súlya a multi kérdésben (1-10 ig skálán) 2 , nem a Tesco és tsa-i, hanem az Audi, Bosch, Opel, Denso és tsa-i multi cégek 'tartják' el a magyar gazdaságot, ők a adják az export 75%-át és GDP közel felét. Ha a piti Tesco kérdéssel együtt őket is kihajtja innen a hozzád hasonlókra építő politika, akkor nem lesz mivel (deviza) energiát, import fogyasztást, deviza hitelt fizetni és jön a Grand Final.
A Tesco évente 60 mrd. magyar terméket 'exportál' a hálózatában, a magyar termékek is dotálva vannak, az export is, ezért az egymás országába keresztbe exportálás nem ritka.

orient 2011.01.14. 09:07:17

@Behajtó70: Multi mint tejtermelő? Tehát a matáv olcsóbb tejet csinál mint te azért kellett megadóztatni? Vagy a Vodafone? Ezek a cégek akik közvetetten sok ezer embernek adnak munkát akik megveszik a tejedet és adóznak becsülettel amiből van nyugdíja az öregeknek, és segélye sok ingyenélőknek...stb. Ennek mi köze is a tejedhez?

Ha mondjuk a Tesco-ról és Auchanról beszélünk milyen adókedvezményről is beszélünk te okos? Mert bizony ezek a cégek semmilyen adókedvezményt sem kaptak. Audi gyár az kapott és még mindig adókedvezménnyel van itt. Ő miben is zavarja a te tejedet? Az ott dolgozók is tejet vesznek a fizetésükből, ha nem lesz tejet sem fognak venni, se tőled se mástól.

Azért kicsit a tejtermelés közben gondolkozzál is mielőtt csak fröcsögve kiabálod vissza a politikai demagóg dumákat aminek a valóságalapja nagyon kevés...

nu pagagyí 2011.01.14. 09:12:34

@gomorra: Számomra Orbánról csak az jön le, hogy egy szűk réteget akar helyzetbe hozni. És ők sem a teljesítményükkel fognak minket elkápráztatni, lásd protekcionista intézkedések.

Minden mai tettet a jövő szempontjából kell elbírálni. A szabadságjogok szűkítése a kreativitást veti vissza, a gazdagok helyzetbe hozása a társadalmi mobilitást. A vállalkozások, a tulajdon elleni támadások pedig az öngondoskodási hajlamot, a valós teljesítmény megbecsülését.

A jövő elkezdődött.

orient 2011.01.14. 09:15:38

@Behajtó70: Valóban a támogatásokat erősíteni kéne a termelő gazdáknak, de ez nem a multik hibája. Valójában a multik adják a GDP nagy részét és ebből lehetne adni támogatást a gazdáknak, persze akkor ha nem 14. havi nyugdíjra, és a lakosság nagy részének rokkant, és egyéb segélyeire menne el, ami többszöröse más országokhoz képest. Akkor valóban lenne több támogatásra pénz, ezért ordibálj odafent, hogy az ingyenélők kerüljenek ki a rendszerből és adják oda inkább a termelőknek. De ezen a multi nem ront semmit, ez puszta populista demagógia ami miatt nagyon nagyon nagy árat fog fizetni az ország. Multik megfingatásával még kevesebb munka-bevétel és szétosztandó pénz lesz a rendszerben.

Publius Decius Mus 2011.01.14. 09:25:44

Az nem tűnt fel senkinek, hogy a redszerváltás óta az első valamire értékelhető reformtervet vázolták fel tegnap? A közösségi közlekedés központi támogatásának rendbe tétele a buszok-vonatok kapcsolatában(Bajnai ezt iszonyúan rosszul csinálta), a segíjek levágása, több közmunka, törvény a nyugdíjkasszára, hogy csak ami befolyt az folyhat ki. Ilyeneket a szocik SOHA nem csináltak volna, inkáb még IMF hitel. Nagyon remélem, hogy meg is valósulnak ezek.

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.14. 09:31:35

@nu pagagyí: Azért lássuk be,még mindig jobb egy protekcionista,mint egy protek nélküli. (gyk:cionista)

:)

orient 2011.01.14. 09:38:52

@Publius Decius Mus: Egyébként ezt el kell ismerni valóban. Ne csak szavak legyenek és akkor valóban nagy dolog!

nu pagagyí 2011.01.14. 09:50:38

@Cuppanj a végére!: Látom Te is a szartermelésben vagy érdekelt.

kvadrillio 2011.01.14. 09:56:20

szerintem nincs ebben az országban semmi baj ! Amíg Demján 21 milliót el tud pókerezni, amíg kaszinók épülnek szépülnek kis országunkban, amíg a nagy Metró-építés szakértője havi 8 milliót tud havonta keresni, amíg országházi képviselőink jövedelme a duplájára tud emelkedni, miközben napközben vállalkozásaikat és többszörös állásaikat igazgatják, és sorra buknak le korrupciós ügyek miatt, addig nem érdekes, hogy az ingatlanok sorra dőlnek össze, a villamosok, buszok kereke menet közben kigurul, az ajtó kiesik, a flaszterekből kispórolják a kötőanyagot, ezért az autók "fekete lyukakban" tűnnek el időnként..., és a benzin ára a 400 Ft-ot célozta meg, miközben intenzíven csorgatják a drága ivóvizet a a benzinkutaknál beléje, nu, ezért is emelik a víz, szennyvíz díj árát is !..., jó ez így......Viktor......és csodálkozva várjuk az ÚJ MAGYAR CSODÁKAT !!! :)

dekol84 2011.01.14. 10:07:01

@Behajtó70:
"Mert mi magyarok nem tudunk disznót, csirkét tenyészteni, sem mezőgazdasági növényeket termelni...ugye?"
Természetesen mindent tudunk! Csak azt önellátásnak hívják, ami utópia. Az ötvenes években már megpróbálták. Azt hiszem nem igazán jött be. Ha kiváncsi vagy rá, hogy most milyen, akkor olvasgasssál Észak-Koreáról.
Az a helyzet persze, hogy akik ezeket fergeteges baromságokat szajkózzák, hétvégeken ott toporognak a multik pénztárainál, ahova francia, német, japán kocsikon mennek. A sorbanállás közben meg ilyen utópisztikus idiotizmusokon jár az agyuk, amit a zorbántól szoptak!

P.mester 2011.01.14. 10:07:28

"Míg ellenzékben voltak, addig úgy áradt belőlük a demagógia, mint pedofil papból a gyermekek szeretete"

:D:D:D

orient 2011.01.14. 10:10:28

@Behajtó70: Megha lelép a MATÁV és más távközlési cégek akkor nemcsak a pénztárosnak nem lesz munkája, hanem több ezer mérnöknek, informatikusnak és más szellemi foglalkozásúnak akik az adók 90%-t fizetik jelenleg az országban amiből a te segélyed is van.

(biztos nem dolgozol, mert ekkora baromságokat nem írnál le...)

is 2011.01.14. 10:11:36

nem az egymillió munkahely most az érdekes. hanem az, hogy 2014-re 400 000-t ígértek. abból lassan az első év eltelik. eredmény? eddig NŐTT a munkanélküliség. beruházás nem lesz a harácsadók miatt, tehát semmiféle új munkahely nem lesz.

@Darkhorse: szóval te ennyit értettél meg a 2006-2010 közötti időkből. én nem büszkélkednék vele.

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.14. 10:15:51

Csak tudnám,hogy ki az ördög halmozta fel ezt a rettenetes államadósságot!?
Kik tették ezt?
Biztos a cigányorbánvót a bolgárgyuriismegmonta!
LOL :D

P.mester 2011.01.14. 10:22:23

@Cuppanj a végére!:

Az államadósság többek közt amiatt nőtt, mert 2002-ben a Maszop a Fidesszel karöltve megszavazta a 100 napos programot. Hitelből fedezték a kiadásokat. Amikor pedig a patás Gyurcsány (isten nyugosztalja) véget akart vetni ennek (igaz, csak szavakban), akkor a butuska nép elmetn 3 millió példányban vizitdíj-népszavazni. Pölö ezért van államadósság.

nu pagagyí 2011.01.14. 10:28:41

@Publius Decius Mus: Tévedsz, az előző kormányok a TB járulékokat átrendezték a nyugdíjbiztosítás javára, az egészségbiztosítás ellenében és emelték az egyéni nyugdíjjárulékot is.
A nyugdíjemelést a GDP-hez kötötték, a segély jellegű nyugdíjakat tervezték átteni a szociális rovatba. Ezzel bezárhatták volna a biztosítási alapú TB-s nyugdíj kasszát.

Az egészségügyi reform célja az volt, hogy a megmaradt kevesebb járulékból biztosítsák a változatlan ellátási színvonalat. Járulék emelés helyett az önrész bevezetésével, a kórházi rendszer átszervezésével és a patikaliberalizációval, ami a gyógyszerárakat, igy a támogatási igényt törte le (sikerült is egyensúlyba hozni a gyógyszer kasszát).

Ezt akadályozta meg a mindent ellenző ellenzék, és a hamis hőzöngésre vevő, jelenlegi többség.
Örülök, ha ez a kormány folytatja ezeket a reformokat (az előző kormányokra való állandó visszamutogatás csak a zombiknak szól, nehogy észrevegyék, hogy az lesz ami volt).

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 10:34:12

@dekol84:

Szerintem Kína jobb példa lenne. A központosított hatalom nem minden esetben egyenlő a kommunista diktatúrával barátom.

..és ha már itt tartunk. Kínáról mi is a véleményed?

..elmondom neked, hogy anno egy mezőgazdasági gép vásárlásnál pl. nem gépet akartak venni, hanem tervrajzokat. Azt mondták a többit majd megoldják ők. :-)

Azt csak a hozzád hasonló kényelmes multikultin felnőttek gondolják, hogy nem tud-tudna szinte bármelyik állam saját maga megtermelni, előállítani bármit is. Más kérdés, hogy más államok, nagyobb gazdasági érdekek ezt engednék-e és hogy az adott állam mennyire tart be nemzetközi szerződéseket. ;-)

(Lásd pl. Kína leszarja a licenc és szerzői jogot... tized áron 7-es BMW-t vehetsz ott, vagy hiperszuper jövő hónapban megjelenő TV-t, csak más a neve és jobb anyagból van. :-))) )

ampierre 2011.01.14. 10:39:49

"Nem árt végre belátni, hogy itt minden a külföld pénzéből van. A rendszerválás helytelen politikája gazdasági gyarmattá tette hazánkat."
A kulcsmondat kérem szépen..

felmerülő kérdések:
- Ki ezért a felelős?
- Hogyan lehet ezt az állapotot megszüntetni?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 10:39:58

@P.mester:

Kicsit matekozz demagóg barátom. Számold ki, ha a magyar lakosság teljes egésze elment volna orvoshoz és fizette volna a vizitdíjat, az éves szinten pontosan mennyi állami bevételt is jelentene?

(számolj 10. mill állampolgárral, hogy könnyebb legyen)

...utána vont le belőle a vizitdíj automaták, az adminisztrációs (bér, járulék, miegymás) költségeket és mond meg mennyi jött ki.

Ha ez a szám nem több 10 mrd forintnál, akkor tedd fel magadnak a kérdést: A MASZOP-SZDSZ slepp által ellopott, kisíbolt vagyonnak ez hány százaléka?

...aztán beszélgethetünk a népszavazásokról is.

Le_Penseur 2011.01.14. 10:41:15

@Behajtó70:
Az EU támogatásról érdekes elképzeléseid vannak! 2007-ben Magyarország 870,2 millió eurót fizetett be a közös költségvetésbe, míg a közös költségvetésből 2,43 milliárd euró tényleges kifizetésre került sor. Így hazánk nettó pozíciója tavaly mintegy 1,6 milliárd euró volt.
A francia paraszt által befizetett adóból támogatták a mi gazdaságunkat pl. Az adót nem fizető multiról csak annyit, hogy minden dolgozója be van fizetve, minden dolgozója után megfizeti a járulékokat, adókat. Ami valljuk be, nem mindig jellemző a magyar vállalkozókra!

P.mester 2011.01.14. 10:43:16

@Schaf:

Nem azt mondtam, hogy a 300 ft mindenre gyógyír. Ez egy szép allegóriája a populizmusnak. Éppen az ellenkezője igaz: hogy 300 ft miatt is elmegy népszavazni 3milla fülkeforradalmár.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 10:46:38

@orient:

Hmm.. ha lelép a MATÁV (de mondjunk inkább T-COM-ot és Invitelt, de jöhet ide akármilyen más multi is) legfeljebb az addig is munkát végző magyar munkaerő a saját zsebére-boldogulására fogja tovább csinálni.

Nehogy azt gondold már, hogy ha egy multi elmegy innen és olyan dolgot csinált (monopol helyzetben) amiben csak a monopol helyzete tartotta piaci előnyben, akkor összedől a világ!!

Édes istenem mi lesz a sok magyar beszállítóval, ha nem kell a TESCO-nak, MM-nak, meg a többi multinak polcpénzt és csúszópénzt fizetniük, ha nem "90-180-sohanapján" időben kapják meg az áru ellenértékét, ha megszűnik az, hogy amit a multi megvett papíron, azt 1 év múlva is visszaadhatja, hogy mégsem kell, és ha a megtermelődött nyereséget nem külföldi anya- és leányvállalatok adminisztrációs és tanácsadói díjaira költik el a cégek, hanem adóznak belőle??

Mi lesz a szerencsétlen melóssal, ha emberszámba veszik, ha a törvényeknek megfelelően alkalmazzák (Hankook mond valamit??), ha nem éhbérért dolgozik, mert el kell tartson 30 állandóan meetingelő termelő munkát nem végző irodistát és középvezetőt és ha ne adj isten kicsit az ő érdekeit is figyelembe veszik a munkaszerződésénél?

...édes Istenem... mi lenne itt... előre félek.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 10:53:33

@P.mester:

Jaa.. értem. Felhozol egy példát, aztán ha esetleg meg kell védeni az érvedet, akkor 2nem érdekes"??

Még egyszer kérdezem:

A látszatintézkedés vizitdíj mekkora állami bevétellel és költséggel járt volna, ha MINDEN magyar állampolgár igénybe veszi? Kb. Forintra számolva? (vagy segítsek?)

nu pagagyí 2011.01.14. 11:00:12

@Cuppanj a végére!: Sejtem kikre gondolsz. Hát először is vond le légyszi azt az összeget az adósságból, amit az ugar Napóleonja és szódásüvegszemüvegű ezotérikus gazdasági szakembere, épp most lop el az MNYP-ből. Azt az előző kormányok takarították meg. Továbbá vond le azt is amit a köz javára felépítettek.
Ez a kormány a metrót már leállította, és így fog járni minden közösségi beruházás. Kell a lóvé a haveroknak.

Mr.Treeger 2011.01.14. 11:05:22

@Schaf:
a vizitdíj csak azért volt, mint több európai országban (Németországban azt hiszem negyedévente 10 euró), hogy aki csak unatkozni megy oda (ld nyugdíjasok), azoknak legyen visszatartó erő, és dolgoztassák feleslegesen az orvosokat és ne költsünk a költségvetésből pénzeket napi vérnyomás mérésre.
A legtöbb országban be is jött.

orient 2011.01.14. 11:05:24

@Schaf: Sok demagógia van a kommentedben.

1. Folyamatosan a ker láncokkal van a példálózás (tesco, auchan...stb.) egyetértünk sok bajunk nem lesz nélkülük, de hány %-a TEsco, és SPAR a magyarországi multiknak? Max.5%? Megéri egy kis hányadát a multiknak fingatni hogy elveszítsd, vagy ijeszgesd a maradékot aki valóban termel? (audi, Nokia...stb.)

2. Matáv-t direct írtam mert a többség nem tudná miről beszélek, de ha pontos akarsz lenni akkor Deutsche Telecom. Sajnos 10.000 mérnököt, informatikust...stb. nem fog felszívni a piac és KKV soha mikor a unkanélküliség 11% és a KKV is a multiból él, magyarul neki sem lesz megrendelése. Legyen magyar cég helyette. Legyen csak barátom az nem 2 hét megcsinálni. Csináljon a Demján és Csányi egy Telco céget és kb. 5-10 év múlva mikorra olyan szolgáltatást tud nyújtani mint a mostaniak akkor ki lehet őket rúgni ESETLEG! Bár sok értelme akkor sem lenne mert minnél több a szereplő a piacon annál jobb az áraknak és a munkának mert több embert foglalkoztat több cég.

A matávot az tartja monopol helyzetben hogy nincs más cégnek olyan hálózata mint nekik. Ezen változtatni nem pár hónap. Mellesleg ha nincs jó telefon-internet és egyébb hálózat a maradék szolgáltató központ-fejlesztő központ cégek is elhúznak a a rákba, és akkor már százezres elbocsájtásokról beszélünk. Olyan rétegben ahol fehér bér 100%-os. Nem kell magyarázzam mekkora érvágás ez az országnak ugye?

Hozzátenném a válság közepén, MOST mikor a munkanélküliség 11% nem a munkahelyeket kéne ellehetetleníteni hanem támogatni kéne. Közszférában van 800.000 munkavállaló, kb. mint Németországban. Ahhoz nem nyulunk akkor legalább azokat akik nem az államtól nem kapnak pénzt hanem piaci szereplőktől, legalább azoktól ne vegyük el.

Ja és hozzátenném, hogy 13 éve vagyok a munkaerőpiacon, ebben 1 magyar cég volt, és a többi mind multi. Azért mert a magyar szarrá dolgoztatott, szar pénzért, szar körülmények között, minimálbérre bejelentett. Az összes többi multis munkahelyem, megbecsült eddig, tökéletes munkakörülményt biztosított, és rendesen adózik utánam. Ha elüldözik az ilyen munkaadómat akkor mi nem a magyar cégekhez megyünk (akik nem is léteznek mellesleg jelenleg, tehát nem is lenne hova...) hanem külföldre mivel több nyelven beszélünk, és jó szakmai referenciánk van.

Itt meg maradsz TE , a közalkalmazottak, a rokkantak és nyugdíjasok, és az indiánok 11 gyerekkel. Ja és a CBA, ahol mindenki havonta elkölthet 10.000 ft-t a segélyéből. . Sok sikert hozzá!

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.14. 11:07:32

@nu pagagyí: A MNYP-akkal pontosan megkárosították az országot,hiszen ezeket a pénzeket (mindenki által befizetett járulékok,sőt,kötelező MNYP tagságok) kivonták a költségvetésből magánemberek számára és például a nyugdíjkifizetések fedezésére hiteleket vettek fel. Gratulálok,de azoknak is akik szerint ez helyes volt! Ez vajon debilség vagy rosszindulat?

nu pagagyí 2011.01.14. 11:10:25

@Schaf: A vizitdíj a magánorvosoknál jelentős bevétel volt, ők védték is.

Egyébként nem az összeg nagysága a lényeg, hanem a pszichológiai hatás. A parkolási díj sem sok, de azért mindenki megpróbálja elkerülni a fizetését, és csak legvégső esetben áll fizetős helyre.

Egyébként évi negyven-ötven millió orvos-beteg találkozás van külön-külön a magánorvosoknál és a szakrendeléseken. Kb. 1500-2000 forintos vizitdíj egész költségvetésüket fedezhette volna, de ez nem volt cél. A költségvetési támogatásukat viszont később a bevételükhöz lehetett volna kötni, ami a jobb módszer, mint a hamisított saját statisztikájuk.

P.mester 2011.01.14. 11:13:48

@Schaf:

Akkor úgy látom, megértetted, amit írtam.

Lassan mondom: az úgy nem megy, hogy fűt-fát ígérek, hitelből, és utána pedig felteszem a kérdést, miért nőtt az államadósság.

kormányzó 2011.01.14. 11:16:10

@Schaf: Örülök hogy végre valaki aggódik, a termelő munkások jogaiért!Ez tiszteletre méltó! Kérlek ,szólj a Nemzet Vezető Nagy Cigánynak,mert-úgy látom- Ő,túlzottan nem aggódik!

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 11:17:45

@nu pagagyí:

A vizitdíj mértéke 300Ft lett volna, amit MAXIMUM 6 alkalommal kellett volna megfizeti.

Elhiszem, hogy jó hülyeségekkel védeni az álláspontodat. de legyünk tényszerűek:
1. Semmiféle visszatartó ereje nem lett volna, hiszen maximálva volt a díj éves mértéke. Ha már 6x elmentél orvoshoz, onnantól mentesültél a díj fizetése alól (emlékezetkiesés játszik? Nyomás orvoshoz, most "ingyen" van)

2. A bevezetéséhez szükséges adminisztrációs és egyéb költségek a sokszorosára rúgtak volna a bevételnek (vizitdíj-automata? plusz munkaerő csak erre?, stb.)

...milyen 1500-2000 Ft-ról beszélsz?

A vizitdíj megszüntetéséig emelt összegű vizitdíjat kellett fizetni minden olyan esetben, ha a betegellátás nem rendelőben történt.

600 Ft-ot kellett fizetnie annak, aki:

* saját kezdeményezésére a háziorvosi rendelőn kívül veszi igénybe a gyógyellátást
* saját kezdeményezésére nem annál a háziorvosnál veszi igénybe, aki területi ellátásra kötelezett, illetve akihez bejelentkezett

1000 Ft-ot, ha:

* ügyeleti ellátást indokolatlanul vette igénybe
* a beutalóval igénybe vehető járóbeteg-szakellátást beutaló nélkül vette igénybe, illetőleg nem a beutaló szerinti egészségügyi szolgáltatónál vette igénybe

Vizitdíj alól mentesültek:

* minden 18 év alatti
* tartós orvosi kezelés esetén
* a Honvédség, hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a rendvédelmi szervek
* azon véradók, akik legalább 30 alkalommal adtak teljes vért
* a tüdőszűrés
* a hajléktalanok, amennyiben saját háziorvosuknál vették igénybe a kezelést, ezen felül rájuk is érvényesek voltak a térítés kötelezettségei
* sürgősségi vagy kötelező gyógykezelés
* ­ha ugyanazon szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátást vesz igénybe, a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni.

..sehol nem látok 1500-2000Ft-ot. Ha már példákat hozol fel, meg valamivel alá akarod támasztani a mondandódat, legalább tényszerű legyél, különben hiteltelenné válsz.

Le_Penseur 2011.01.14. 11:20:02

@Cuppanj a végére!:
Az általam befizetett pénzekből a mnyp államkötvényt vásárolt (és egyéb módon befektette a pénzt, de ez most mellékszál), szó sincs megkárosításról. Az azonban megkárosítás, hogy ezeket az államkötvényeket most egyszerűen bezúzzák! Volt nincs!

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 11:27:19

@Le_Penseur:

Normális vagy???

Az állam által beszedett ADÓT-JÁRULÉKOT odaadta egy magáncégnek, aki:

1. 3-4%-os költséggel kezelte neked

2. Állampapírt vásárolt belőle (azaz visszadta kamatra az államnak KÖLCSÖN!!)

az valóban mellékszál, hogy ezen járulék kiesésére az államnak más forrásból sokkal nagyobb kamatra kellett kölcsönt felvennie.

Tényleg ennyire elfogult vagy? Akkor ezentúl csináljuk azt, hogy nekem utalják a béredet én ezt neked befektetem (persze a költségeimet levonom belőle) és hogy te ne halj éhen adok neked kamatra havonta pénzt kölcsön. Egyre több és több kamatért...

Szerinted mikorra mész tönkre és 20 év múlva én fogok-e neked tartozni, vagy te nekem?

A világ egyik legnagyobb biznisze volt ez a KMNYP rendszer így ahogy az álmodók megálmodták. Csak éppen az adófizetők és az állam szívott vele. Az már csak hab a tortán, hogy az EU ennek költségét az államháztartási hiánynál sem engedte elszámolni.

Szóval 20 év múlva te fogsz nekem tartozni, vagy én neked, ha fenntartjuk ezt a modellt? (LÁSD ÁLLAMPAPÍR)

Cuppanj a végére! (törölt) 2011.01.14. 11:28:19

Akkor a szerényebb képességűek kedvéért:

Betoltad a lóvét Fercsinek nyugdíjra,hogy adja nagyanyádnak.
De Fecó inkább Samu haverjának pattintotta a lovettát,aki kockás gépen megpörgeti a kocsmában,merazjó' befektetés.
Közben meg nagymutter is tartja a markát.Mi legyen?
Hát Samu haverjainak van pénze.Uzsorakamatra szépen adtak is,hogy legyen az öregnek nyugdíja,ne rikotozzon itt nekünk.

Na ezeket szünteti meg a "büdöstörpenácigány".

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 11:36:35

@Cuppanj a végére!:

Ez qrvajó.. kicsit leegyszerűsítve mondja el a történetet, de lehet van az a réteg aki csak így érti meg.
Azt kihagytad a történetből, hogy közben Fecó egyre többet és többet kért másra is Samutól amit szintén veled fizettetett meg adó formájában, miközben biztosított róla, hogy a befektetésed névre szól (azt persze nem tudta megmondani, hogy mennyi lesz a hozam, de mit érdekel az téged? A tied lesz akármennyi is lesz a végén)

"Kockás gép..." LOL

Le_Penseur 2011.01.14. 11:57:44

@Cuppanj a végére!:
Mint egyéni vállalkozó betoltam a lóvé egy részét az állami kalapba, hogy legyen anyámnak nyugdíja. A lóvé másik részét betoltam egy mnypba, hogy öreg koromra ne állami alamizsnát kelljen várni, hanem az aktív koromban megkeresett pénzből legyen valamennyi nyugdíjam. Természetesen a mnyp nem máltai szeretetszolgálat, az infrastruktúrát és az ott dolgozókat fizetni kell, ezért működési költségeik voltak. Ugye nem hisszük azt, hogy az állami rendszernek nincs működési költsége?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 12:42:06

@Le_Penseur:

Te lóvét KIZÁRÓLAG az állami rendszerbe toltál... Vagy utaltál a KMNYP-adnak közvetlenül valamit? Akkor téged átqrtak...

...és mennyi pénzed van ÖNKÉNTES MNYP-ban? (ami nem kötelező, hanem tényleg a nyugdíjadra való előre gondolást mutatná) Semennyi? Csak nem azért, mert a KMNYP-at sem fizetted volna, ha nem kötelező?

Publius Decius Mus 2011.01.14. 12:48:38

@Le_Penseur: Az állami nyugdíjrendszer költsége jóval kisebb a kmnyp-énál. Tehát ez lopás volt. A pénztártulajdonos ki volt? Te, csak nem tudtál róla, nemhogy még jogokat is adtak volna hozzá. A névadó (OTP, ING, stb.) csak kezelő volt, ha bedől az egész felteszik a kezüket és a kár a tiéd. Persze volt mögötte állami garancia, ezt azt jelenti, hogy akkor már a kár mindannyiunké is. Szerinted nem lesznek még válságok? Ráadásul még el sem számoltak a pénzekkel a pénztárak, most fog kiderülni, hogy megvan e a lovetta? Gondolkozzál Le penseur!

Le_Penseur 2011.01.14. 12:56:26

@Schaf:
Természetesen van megtakarításom és van önkéntes mnyp számlám is. Bármilyen hihetetlen, én elég régen felismertem azt, hogy az állami nyugdíj rendszer tarthatatlan és csak arra számíthatok, amit aktív koromban megtakarítok.

@Publius Decius Mus
A mnyp költsége azért magasabb, mert ugyan azt a rendszert kell működtetni, mint az államinak, csak sokkal kevesebb taggal. Ezért az egy főre eső működési költség magasabb.

orient 2011.01.14. 13:17:53

@Schaf: Na nincs válasz? Még mindig rohadjon meg összes multi? Szarunk rájuk, jól meg leszünk a sok százezer munkahely nélkül amit a magyar cégek 1 hét alatt kitöltenek igaz?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 13:28:57

@orient:

Szövegértés okoz gondot, vagy csak szimplán kell szemüveg? Esetleg ismét írjam be neked a választ?

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 13:36:26

@Le_Penseur:

- Tehát ezek szerint a KMNYP költsége magasabb, mint az állami rendszeré?
- Ezt a költséget az állami rendszerben az állam, a magán rendszerben te állod?
- Megmondta neked PONTOSAN valaki, hogy mennyi lesz a nyugdíjad akkor amikor majd folyósítani kell neked azt? Mert kötelezettségek nélkül mindenféle számokat én is le tudok írni.

..biztos rendben van még mindig a dolog szerinted?

orient 2011.01.14. 13:38:09

@Schaf: LEhet sértegetni, de ez téged minősít. Én válaszoltam neked, te viszont nem. Nem muszáj, igazság szerint nem izgat a válaszod, én nem döglök éhen soha max. elmegyek máshova, itt végleg minden el lesz szarva. Viszont a többség mint te itt fogsz továbbra is anyázni, multikat, zsidókat, balibsiket meg az egész világot hibáztatva, ahelyett hogy dolgoznátok, és megértenétek hogyan működik a 21. sz. Nem nem magyarország a minta, hanem a környező világ. Körbe kéne nézni hol megy jól és hol megy rosszul és milyen háttér van mögötte. Tovább nem győzködök majd rájössz magadról mikor nem utalják a segélyedet. MErt hogy dolgozó emberként ilyeneket nem írnál, mert tudnád mekkora baromság az is biztos.

Le_Penseur 2011.01.14. 13:59:38

@Schaf:
A mnyp rendszer működési költsége magasabb, mint az államié. Az állami rendszer és a mnyp működési költségét is én állom. A mnyp rendszeresen küldött egy levelet, amelyben forintra lebontva részletezte a befizetéseket, és a befektetések által elért hozamot. Az állami nyugdíjpénztárban ezzel szemben nem az én nyugdíjam gyűlik, hanem az én befizetésemből fizetik az anyám nyugdíját, így hát onnan soha semmilyen kimutatást nem kaptam, igaz nem is vártam!
Az állami rendszerben megmondja valaki PONTOSAN, hogy mennyi nyugdíjat kapok? Nem! Legfeljebb ígéret(!) kapok, hogy lesz nyugdíjam. (Feltéve, ha elérem a korhatárt, amit folyamatosan emelni kell!)

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 16:10:15

@Le_Penseur:

Mert a magánban megmondták? Adtak neked évente egy papírt, hogy hát a kedvezőtlen befektetési viszonyok miatt eddig mennyit buktál. Nem érdekelt, mert a befizetésed kötelező volt. Az sem érdekelt, hogy az a sok-sok ezer. Akit veled ellentétben NEM LÉPTETTEK KÖTELEZŐEN be a rendszerbe, az az államiban maradt és az ő befizetéséből tartották el a te szüleidet is?

Persze, hogy nem, mert amíg anyád nyugdíját én fizettem, a te megtakarításod szépen gyarapodott. (az "anyád" főnév nem negatív értelmezésű, tessék így érteni)

Le_Penseur 2011.01.14. 16:19:58

@Schaf:
Nem léptettek, hanem léptem. Magamtól. A magán mellett fizettem az államit is.
"Adtak neked évente egy papírt, hogy hát a kedvezőtlen befektetési viszonyok miatt eddig mennyit buktál." "Persze, hogy nem, mert amíg anyád nyugdíját én fizettem, a te megtakarításod szépen gyarapodott."
Most akkor gyarapodott a megtakarításom, vagy buktam? :))

Schaf · http://www.speedcams.hu 2011.01.14. 16:26:36

@Le_Penseur:

Mibe léptél te magadtól?? Na ne viccelj... :-)) A nevében is benne van: KÖTELEZŐ. Azaz kötelezően, ha akartad, ha nem beléptél.. a kutya meg nem kérdezett róla akarsz-e belépni.

na menjünk le a te szintedre:

Ha mindketten 1000Ft-tal járulunk hozzá havonta az állam nyugdíjköltségeihez (ami 2000Ft) de az állam valami okból a te részedből 400Ft-ot odaad Samunak, aki amellett, hogy ezt a te nevedre letétbe helyezi, visszaadja az államnak a 400Ft-ot 10% kamatra, miközben levon 20Ft-ot költségekre, akkor hogy fogunk állni mondjuk 5 év múlva?

1. Mennyi pénzed lesz neked?
2. Mennyi pénze lesz az Államnak?
3. Mennyi pénze lesz Samunak?
4. Mennyi megtakarításom lesz nekem?

Sikerül kiszámolni és leírni ide ezt a 4 számot?

Le_Penseur 2011.01.14. 19:43:26

@Schaf: Még egyszer leírom, bár már egy párszor megtettem: önként nyitottam mnyp számlát, amire csekken fizettem be havonta és az állami nyugdíjpénztárnak is csekken fizettem.

Ha matek példát szeretnél feladni, légy szíves pontosabban megadni az adatokat, mert így elég nehéz bármit is kiszámolni! De rendben, várom, hogy neked mennyi jött ki!

Szerintem teljesen parttalanná vált a beszélgetésünk! Egy szóval sem állítottam, hogy ez egy tökéletesen működő rendszer volt! Azt azonban neked is be kellene látnod, hogy az állami nyugdíj rendszer nem a mnyp rendszertől áll úgy ahogyan áll, ezért nem is fog segíteni rajta hosszú távon a mnyp rendszer megszüntetése.

Darkhorse 2011.01.14. 20:24:44

@is: Nem drága barátom, csak megpróbálok a legszebbre emlékezni abból az időszakból. Amire még emlékszem az ennél sokkal rosszabb.
És még te merészelsz harácsolásról beszélni, hát kikkel van tele a dutyi vazeg! Mennyit kellett volna ellopniuk, hogy felfogd miről van szó. Most neked vagy memória zavarod van, agyilag küzdesz komoly kihívásokkal!

dekol84 2011.01.17. 17:26:22

@Schaf:
Azért te aztán tényleg mersz nagyot álmodni! A magyar gazdaságot a kínaihoz hasonlítani nem piskóta. Te már-már szíjjártói magasságokban jársz.
Mielőtt a te és a rezsimed által is elképzelt utópiákat rajtunk 1/3-on is kipróbálnátok, javaslom, hogy első lépésként valósítsd meg otthon az önellátást! Mondjuk zárd el a központi víz és áramforrást. Tekerjél magadnak házidinamón áramot és esővízből gyüjtüögesél a wc öblítődbe! Egyél a balkonodon termelt magokból és hordjál a macskád bőréből készült ruhákat.
Kiváncsi volnék meddig bírnád így szarban-hugyban!
Kiváncsi
süti beállítások módosítása