Erő a zavarban

2010.11.10. 17:30

  Vicces országban élünk. A humort errefelé sokan kedvelik, de kevesen értik, ezért lehetséges, hogy primitív ostoba kőkorszaki barmok vezethetik ezt az országot. Ezek után, már cseppet sem meglepő, hogy Magyarországon rengetegen szívnak, de itt is különbség van, magyar és magyar között. Az egyik csoport a fűre esküszik, a másik inkább Orbán farkára. Egy biztos, amit Dániel Péter ügyvéd csinál, az páratlan, vicces, és követendő. Tömören összefoglalva: Minyon a Nenyire!

  Szóval itt tartunk, éhes pupillákkal bámulunk magunk elé, és keressük az igazságokat, amiket a Fidesz-kormány gondosan elrejtett az apró betűs sorokban. A megszorítások még sokáig maradnak, és szép lassan az átlagemberekig elérnek majd. Orbán már nem egyszer nyúlt az állampolgárok zsebébe. Igaz, hogy a Fidesz, és a Fidesz közeli cégek zsebében már nem mer ilyen bátran turkálni, mert tudja, hogy ott csakhamar rácsapnának az enyves kis mancsára. Erre sok ember mondja: „ha ott lennék, én is belenyúlnék a húsos fazékba”, meg azt, hogy mindenki megtenné. A dolog ott kezdődik, hogy nem így kell hozzáállni a kérdéshez. Aki nem képes ésszel felérni azt az egyszerű dolgot, mely szerint a hatalom felelősséggel jár, az nem való felelősségteljes pozícióba. Az ilyen emberekből olyan habzó szájú, örökvigyoros, mosolygó parasztok lesznek, mint Orbán Viktor. Az Ő arcán tükröződő fura vigyor (amennyiben nevezhetjük vigyornak azt a groteszk grimaszt, amit csak Ő tud produkálni) az elmebaj kezdeti tünetének is tekinthetjük, és úgy gondolom, ezzel már nagyon közel járunk az igazsághoz.

  A hatalom megrészegít! Közhely ugyan, de igaz. Azonban az igazán vezetésre termett egyének sajátossága, hogy képesek felülkerekedni az akadályokon, és kulturált keretek között tudják megoldani a problémáikat, és nem kell új Alkotmányt írniuk, csak azért, mert a kétharmados hatalom is kevés a számukra. Orbán folyamatosan játssza, hogy Ő baromi erős meg okos, de a végén csak egy tipikus „fejjel a falnak” hatást tud kelteni, ami nem csak értékelhetetlen, szánalmas is. Erre egyből lehet egy példát hozni; Orbán legfőbb vitéze, Lázár János javaslata elsőre nem ugrotta meg a kétharmados lécet, és a végeredmény utólagos korrekciójára volt szükség. Utoljára ilyen a Rákosi-Kádár érában fordult elő, amit kommunizmusnak is hívtak, csak a gyengébbek kedvéért. Az viszont megfigyelhető, hogy Orbánnak biztos privátban gyártják a filmeket, csak neki, úgynevezett Viktor-editionben. Így az Orbán moziban jelenleg felfedezhető alkotások: a „Vissza a közösbe”, „A hatalom hálójában”, „98 %, végszükség”, „Forintdriver”, „A nemzet ura, a törpekirály visszatér” és a „Social taxation, az állami nyugdíj”. Mert van az úgy, hogy akármennyit is erőlködik az ember korán reggel, a gondolatok nem jönnek, csak a szar. Ilyenkor szokott az bekövetkezni, hogy jöhetnek a haverok a pártból, és amíg Orbán a WC-n trónol, addig a Lázár-féle agyhalottak összeraknak valamit. Azért Viktortól se tagadjuk meg az érdemeket, egy agyrák benne is hamar éhen halna.

  A Fidesznek az a szerencséje, hogy a magyar egy eléggé igénytelen állatfajta, jól viseli a hidegtartást, az éhezést, szomjazást, és képes 40 ezres nyugdíjból eltengődni egy egész hónapig. Szóval nem voltak nagy elvárások a nemzeti ügyek kormányával szemben, mert elszámoltatni bármelyik verőlegény tud, ahhoz ész nem kell, csak túlerő. Így Orbán nyugodtan mondhatja, hogy a nyugdíjatokat köszi, kurvákra meg kokainra költöm, és szevasz, mert amíg Ő be van állva, és nyomkodja a szavazógombokat vadul, addig emberek tucatjait teszi tönkre, majd a tőle már megszokott önelégült vigyorral nekiáll nyilatkozni, majd hirtelen átvált és pipa lesz, a szomorú kimarad, ami azzal jár, hogy szorít egyet a nadrágszíjon, de nem a sajátján, hanem az emberekén. Akinek csak annyi a tehetsége, hogy betartja, amit mások mondanak, vagyis nincs saját véleménye, annak remek választás volt Orbán, a törpekirály. Akinek meg van saját véleménye, annak az marad, hogy kaszinótojással dobálózik, mert egyrészt ez jó poén, másrészt pedig megvan a figyelemfelkeltő ereje. Mert mennek az átlagos szürke hírek, majd bemondják, Dániel Péter ügyvéd összekente a Nenyit, és nem is kell többet mondani, ováció!

  Amíg csak összekened a Nenyit valamivel, addig nem kell komoly büntetésre számítanod, sőt, ez bőven belefér a szabad véleménynyilvánításba, de ha szívlapáttal csapod agyon a megalkotóit, az már bűncselekmény. Ha mindig is kíváncsi voltál, hogy milyen egy rendőrautóban utazni, és hogyan is működik a magyar rendőrség, akkor filctollat, minyont a kézbe és indulhat a maszatolás. Mert most még csak a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot rakták ki, fél év múlva már melléakasztják Orbán Viktor fotóját is. Természetesen konzervatív viseletben és jobbprofilból fogják ábrázolni a nagy vezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr542438958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása