Tiszta beszéd

2010.10.20. 17:35

  Már kezdjük látni a fényt az alagút végén, bár előfordulhat, hogy csak a vonat jön velünk szembe. Egy biztos, amit a Fidesztől kapni fogunk, azt nem tesszük zsebre. Eljön, nem is olyan sokára a tiszta beszéd ideje, mikor a nemzetnek vezére, vagy Metatron – a hang – közölni fogja velünk az igazságot. Annyit ígérhetek, hogy fájni fog, na jó, csak a szegényeknek, mert a gazdagok mindenhol megélnek, és mindenhol jól járnak. Hajrá, Holisvagyok?

  Eddig azt hittem, hogy a Magyar Népköztársaságot 1989-ben végleg eltemettük, de úgy látszik, nem csak Biszku Béla maradt itt emlékbe. Igaz, most nem az a kérdés, hogy ’56 forradalom volt-e vagy ellenforradalom, mert teljesen mindegy hogyan hívjuk, a lényegi dolgok nem változnak. Esetleg amolyan Vijity Tvrtko módra is feltehető a kérdés, mert így sokkal viccesebb: Ön-e szerint-e forradalom-e vagy-e ellenforradalom-e volt-e ötvenhat-e? Na, úgy-e?! Most azonban arról van szó, hogy a kommunizmus örökségét nem tudjuk kinőni. Az idiótaság beleívódott az emberekbe, és mélyebb nyomokat hagyott, mint a vörösiszap áradás. Orbán rendszerváltóból most diktátorba kapcsolt, és úgy döntött, hogy mindnyájunknak jobb lesz, ha Ő dönt, mi meg csak bólogatunk.  Előre a múltba, no meg fegyverbe, fegyverbe, azaz itt az idő, hogy új kommunizmust építsünk magunknak. Ha a Fidesz minden tervét véghezviszi, akkor úgy 50 év múlva ezt a politikai korszakot majd Komm 2.0-nak fogják hívni. Ne higgye senki, hogy a Che Guevara párhuzam Orbán részéről véletlen volna. Mert Che forradalmár volt, és nem mellesleg a világ legnagyobb kommunistája.

  A magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztésével csak az állam jár jól, de lássuk azt, hogy ez csak az első lépés. A havi 30 milliárdos megtakarítás aprópénz a magánnyugdíjpénztárakban felhalmozott 2800 milliárdhoz képest. Orbán nem jót akar, hanem meg akar lopni, ez a nagy büdös helyzet. Utoljára az „átkosban” mondták mindenre azt, hogy az állami jobb. Természetesen az sem megoldás, hogy a pénzintézetek csak úgy lenyúlják az ügyfelek pénzét, azonban csakhamar megváltozik a helyzet, mert egyre kevesebb gyerek születik, és egyre több lesz a nyugdíjas. Így nagyjából 20-25 év múlva elérhetjük azt a szintet, amikor 2 dolgozó ember fizetéséből kell kigazdálkodni 10 nyugdíjas nyugdíját. Egy radikális adórendszer átalakítással esetleg megoldható, de az egykulcsos 16%-os SZJA sem visz közelebb a megoldáshoz. Megadóztatják a minimálbért is, amit Orbán ugyan szeretne megemelni, de kétlem, hogy ez az emelés olyan mértékű lenne, hogy a bérből és fizetésből élők jól járnának. Nem tudom elképzelni, hogy bruttó 120 ezerre tornásznák fel a minimálbért. A családi adózás is csak papíron jó ötlet. A 3-4 gyermeket nevelők például nem adóznának szinte semmit. A gyerekvállalás drága, de vannak azok az esetek, ahol hiába szeretnének a párok gyereket, ez valami oknál fogva nem jön össze (meddőség), tehát az új rendszer bünteti azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gyerek vállalni. Ahogy például 2 minimálbér vagy átlagkereset mellett több gyereket vállalni kész öngyilkosságnak tűnik. A megoldást egy kétkulcsos adórendszer jelentené, ahol az átlag felett keresőket nagyobb adóteher sújtaná, mert a több pénz több felelősséggel jár, erre jó példa Batman és Iron Man. Néha nem csak a látványos akciókra kell figyelni, hanem a mögöttes tartalomra. Bruce Wayne és Tony Stark rengeteg pénzt költ arra, hogy segítsenek, amit a honi gazdagok a vagyonukhoz képest fillérekért látszatintézkedésekkel igyekeznek megoldani. Félreértés ne essék, nem azt akarom elérni, hogy Csányi Sándor (OTP vezér) állarcban gyepálja a bűnözőket esténként, hanem azt, hogy kicsit jobban nyissa ki a pénztárcáját, amikor a Csányi Alapítványról van szó. Mert megteheti, és nem fog tönkremenni, ha kicsit jobban a zsebébe nyúl…

  Ami viszont sokkal inkább felidézi bennem a kommunizmust az az, hogy választójogot adnának a határon túli magyaroknak. Ez nagyjából 5 millió magyart jelent, akik persze, hogy arra fognak szavazni, akitől a kettős állampolgárságot és a szavazójogot kapták. Ez tipikus esete a más farkával csalánt verni dolognak. Annak idején a vörös diktatúra alatt teherautókkal, vonatokon stb. vitték a jó kommunistákat szavazni. Ez volt a híres-hírhedt kék cédulás választás. Szóval a tiszta választásokat el lehet felejteni. Ennyi erővel adhatnánk szavazójogot a finneknek a nyelvrokonság kapcsán, a kínaiaknak, mert sokan vannak, az oroszoknak, mert mindkét előző kritériumnak eleget tudnak tenni. Aki nem él itt, nem itt költi el a fizetését, nem itt adózik, az ne döntsön azoknak a sorsáról, akik viszont itt élnek. Igaz, nem kényszer itt élni, de a hazaszeretet mindenekelőtt, mert nem vagyunk olyan hálátlan gerinctelen férgek, mint azok, akik itthon lediplomáztak, aztán gyorsan eltakarodtak külföldre melózni, közben meg a Magyar Állam fizette a diplomájukat. A fizetős felsőoktatás egy nagyon nagy ötlet. A jól tanulóknak az állam fizeti a tanulmányait, a rosszul tanulók meg fizessék ki az árát. Nem kell minden szellemi fogyatékos politikusgyereknek diploma, mi a fasznak.

  Azért az ellenzékről sem feledkezhetünk meg, bár jelen helyzetben nincs sok beleszólásuk – konkrétan semmi – a dolgokba. Kellett kétharmadot adni a Fidesznek, most lehet utcára menni, aztán éljenezni a Orbán Viktort. El tudnám képzelni, ahogy a sok alulművelt paraszt az utcán ünnepel: „Elvetted a nyugdíjunkat, király vagy! Azaz Viktor megadóztattad a minimálbért! De jó, szavazhatnak a határon túli magyarok is!”. Applause!


Szóval az ellenzék. Ha röviden és tömören kell jellemeznem mindhárom pártot, akkor csak annyit; bohócok. Az MSZP a nagy bukást is győzelemként éli meg, ami negatív csúcs. A Jobbik a szinte már Fidesz, csak Vona szája jobban habzik, mint Orbáné. Az LMP meg a kretének gyülekezete. Elértek valamit, lett egy polgármesterük, erre addig baszakodtak az Ivádyval, amíg az ki nem lépett. A Vas Megyei LMP-nél is rendszeres téma volt a fickó, és sohasem értettem, ha ennyire utálják, akkor mi a faszért vették be? Nem kényszer a palacsintaevés. Mások sokkal többet loptak ki a pártkasszából, aztán az mégis jó, a ficek meg elfogadott valakitől egy kis kampánypénzt és máris elkergetik. Ehhez csak gratulálni tudok.

  A Parlament nem más, mint a „Pocsék áruk fóruma”. Sorra állítjuk ki magunkról a szegénységi bizonyítványokat, csak azért, mert Orbánék nem tűrik a konkurenciát, főleg ha a lopásról van szó. A sokéves felsőoktatás erre tanította meg őket. Lopnak, csalnak, hazudnak mindahányan vannak. Erre kaptak felhatalmazást, mindenesetre ők ezt hiszik. Az köztudott, hogy a hit nagyobb ellensége az igazságnak, mint a hazugság. Hajrá, Magyarország! Szopni fogtok!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr192386571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krausz2 2011.01.14. 00:17:14

Ennél lejjebb már nincs semmi!
Nehéz lehet agyatlanul írni...hajrá surmók!

kormányzó 2011.01.14. 11:36:21

A tudás fájdalmas.2,7 millió hazafi örül,mert nem érez fájdalmat.Éljen a Párt! Éljen a Kormány! Éljen Petőfi-minek nevezzelek -Viktor!
süti beállítások módosítása