A tudatlanság kiaknázása mindig is jövedelmező üzletág volt. A vallások jó része tipikusan erre a fajta tudatlanságra építkezik. Az emberek jó része hisz valamiben, ha más nem önmagában, ami követendő példa a többi embernek. De a valóság az, hogy a sok hamis próféta megvezet, és elterel valamilyen mesebeli Isten felé.

  A keresztény egyház évezredek óta hülyíti a népet. A perverz papok meg mindig is jól éltek, és a privilégiumaik többségét a mai napig megtarthatták. A Biblia egyszerűen értelmezhetetlen, nem elég hogy tele van ellentmondásokkal, hiányos, de még maga a történet is szar. Ha tömören össze szeretnénk foglalni, akkor van egy Isten, aki mindent tud és lát, meg ott a haverja, a Morningstar vagyis Lucifer, és elosztják egymás között a holt lelkeket és így mindenki boldog. De az egész körítés csak arra szolgál, hogy kihasználják az embereket. Ez is csak a pénzről szól, elég, ha megnézzük a Hit Gyülekezetet, vagy akármelyik másik istenes brigádot. Egyházi-adódat, köszi, papoknak ebből futja csúcsverdára, kurvákra, kokainra, óvadékra, miseborra megvesztegetési összegekre, stb.. Szóval jól élnek, tele vannak lével, és a pofátlanság határait még hírből sem ismerik. Prédikálnak naphosszat politikáról és egyéb olyan dolgokról, amikhez közük sincs, a nép meg úgyis megeszi, mert eleve úgy írták a Bibliát, hogy kitágítsák a határokat, vagyis azt láthassanak bele, amit akarnak. Persze ez a fajta látás csak a papok saját joga, így ha ő azt látja bent, hogy gyerekeket kell molesztálni, akkor megteheti, a Pápa meg úgyis csak asszisztál az egészhez, mert annak idején ő is csak így csinálta. Azért XVI. Benedek hiteljugendes múltja elég kemény, de ez is csak azt igazolja, hogy mennyire gátlástalanok. Így el lehet adni mindent, vallási útmutatókat, Bibliákat, feszületeket és a többi giccses szemetet, és lehet vele szerezni parlamenti helyet is (KDNP). Minden kétséget kizáróan a Bibliában a legnagyobb ellentmondás már az alapoknál jelentkezik. Isten bünteti a bálványimádatot, de Isten önmaga is egy ilyen bálvány, szóval a keresztény hit szerint, aki hisz istenben az bűnös, mert bálványimádó. És mégis annyi hülye megeszi ezt a szart. És még ezek vannak a drogok ellen. Vicc az egész!

  Allah oe akbar! Vagyis Allah hatalmas. Az iszlám valláskörre egy egészen más üzletág települt, méghozzá a terrorizmus. Kellemest a hasznossal. Pedig a Korán többségében a békét hirdeti, de az ottani szószólók túlságosan konzervatívok és így lett a Dzsihádból szent háború, pedig eredetileg ez a szó igyekezetet jelent. Hát az tény, hogy ebből nagy buzgalom lett, és sok műveletlen – aluliskolázott – embert sikerült behúzni a csőbe, így ha azt halljuk, hogy valaki muzulmán, akkor egyből arra asszociálunk, hogy terrorista, pedig erről koránt sincs szó. Sajnos ebben a látásmódban van ráció, de minden nézőpont kérdése, mert az egyiknek terrorista a másiknak hős. Az biztos, hogy Mohamed próféta nem egy vallási háború alapjait akarta letenni, hanem békíteni jött, de a rengeteg álfordító kezei közt más jelentéstartalmat kapott az eredeti szöveg. Persze ennek a térhódítása is csak arra vezethető vissza, hogy az emberek alapvetően buták, és ez globális probléma.

  A buddhizmusról keveset tudok, de az is a békén alapuló valami, és az önfegyelmet emeli ki, fő erénynek, ami addig oké, amíg nem egy 300 kilós haspók kinézetű Isten féle ember beszél az önmegtartóztatásról. De még mindig jobb, mint a kereszténység. Igaz nekik más felfogásaik vannak az anyagi javakról és általában a világról,  így nem igazán passzol ehhez az iráshoz, de mégis említésre méltó. A külső és belső béke megtalálása nagyon fontos, és talán a jóga pozíciók jórésze tényleg kivitelezhető is, de az biztos, hogy rengeteg gyakorlást igényel.

  Minden kétséget kizáróan, a négy alap vallásforma közül, a zsidók jártak a legjobban. Annyi ünnepnap mellett a legelborultabb irányzatokban a férfiak dolga csupán annyi, hogy olvassák a Tórát, a nők meg melózhatnak reggeltől-estig. Talán itt lopnak a legkevesebbet a papok, mert a zsidók az idők kezdete óta a gazdasági életben szorgoskodtak, így a vallási vezetők nem innen tömik a zsebüket. A zsidók egyszerűen csak jól élnek, mert tudták, hogy hogyan lehet kifosztani az embereket vallási marhaságok nélkül, ők inkább a realitás talaján maradtak, és jobb híján kitalálták az uzsorakamatot, ami nem egy humánus dolog, de ez van.

  Ám most már létezik alternatíva azoknak is, akik inkább valami UFÓ hitet szeretnének vallani. A Szcientológia az új évezred vallási vívmány. Imádkozzunk, hogy Xenu ne jöjjön el, vagy ha el is jön, ne rombolja le a Földet. Elég hatásos, mert sokan vannak, akik egy Isten létezését nehezen veszik be, de hiszik, hogy létezhetnek még rajtunk kívül is fejlett civilizációk (amúgy tényleg létezhetnek). Komoly marketinggel gyorsan tettek szert hatalmas hívőtáborra, csak néhány celebet is be kellett venni a bizniszbe és már sínen is volt a dolog. Ennél csak a pornó nagyobb üzlet szóval a hülye amcsiknak megint bejött, Hollywood úgyis ontotta és ontja az ufós filmeket számolatlanul, elég ha csak az Avatarra vagy akármelyik Alien vs. Predator filmre gondolunk. De akadnak fura szcientológiás videók a Youtube-on is szép számmal, elég ha Sting „Englishman in New York” című dalát vesszük. Bár azért annak a számnak több mondanivalója van, mint a fent említett vallásoknak összesen.

  Persze az ember olyan lény, amelyik hinni akar. A magam részéről én tömbösítve szeretném imádni az Urat, a halálos ágyamon. Az igazság viszont az, hogy nem vagyok mentes vallási szempontból. A Rastafari vallás az egyetlen olyan dolog, ami szerintem összeegyeztethető a felvilágosult gondolkodásmóddal. Ez a vallás a hatalom elutasítását, egymás szeretetét és az egyén szabadságát hirdeti. A társadalmi normák átértékelése után, minden amit Babilon (a hatalom) képvisel, annak el kell tűnnie, és egyfajta utópia jön el. Itt az a jó, hogy nincsenek egyházak, igazából nincsenek papok sem, van néhány próféta, akik főleg a reggae zenén keresztül közvetítik Jah (isten) szavát. Persze a nép felvilágosítása mindig áldozatokkal jár, mert aki nem akar behódolni valamely diktátornak, annak nem sok babér terem. A rastafarizmus három fő színe a piros (a mártírok vére), az arany (az anyaföld boldogsága) és a zöld (az anyaföld, Etiópia). Etiópia jelenti a feketék számára az őshazát, onnan ered minden, és minden oda fog visszatérni, egy olyan társadalomban, ahol nincs rivalizálás, ahol humánus vezetők vannak. Persze ez is közel áll a mesevilághoz, de legalábbis egy álomhoz, de ezért hit, de talán egyszer valóság lesz. Hiszem, hogy eljöhet egy olyan kor, amikor a különböző vallású emberek vígan együtt élhetnek, és nem lesznek politikusok, akik felesleges indulatokat gerjesztenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr262116817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása