Sólyomnak repülnie kell, és a helyét egy gerinctelen féreg veszi át. Persze féregként is lehet sokra vinni, elég, ha Dennis Rodmanre gondolunk, de az egy egészen más műfaj volt. Bár ha párhuzamot kell vonnom közte és Schmitt Pál között, akkor talán annyi, hogy mindketten sportoltak.

  Szóval Schmitt Pál nyelve nem fáradt, és szépen felnyalta magát, egészen a Sándor-palotáig. Ez aztán a karrier a javából. De akárhogy is, még mindig ott van Orbán Viktor nyilatkozata, amelyben a „szavazófülkés forradalomról” beszélt, meg hogy most már vége lesz a korrupciónak, a mutyizásnak és a nepotizmusnak. Ennek ellenére szépen minden létező helyre benyomják az embereiket, ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkoznának, például az árvízkárosultakkal, a korrupció felszámolásával stb.… De mit is vártunk, hiszen annak idején Mikola már megmondta, hogy ha még egyszer hatalomra kerülnek, akkor legalább 40 évre rendezkednek be, most már kezdjük kapizsgálni, hogy nem hazudott. Demokrácia, hát azt gyorsan felejtsd el!

  „Simulékony ember.” Egy szókapcsolat, mégis mennyi mindent elárul egy ember jelleméről. A takony is simulékony, mégis undorító. De megközelíthetjük más szemszögből is. Schmitt mindig olyan emberekhez dörgölőzik, akiknek hatalma van. Kicsit vulgárisabban, mindig sikerül a megfelelő segget nyalnia. Bár nem tudom, hogy az ilyen Bibliás perverzeknél ez hogy megy, lehet hogy ennyire jól tud szopni. Minden politikus egy fasz, ezért van az, ha Viagrát adsz neki, akkor nagyra nő. Orbánék a jelek szerint nagy dózisban kapták a kék pirulát, és mernek nagyok lenni. Azonban ez mit sem változtat azon a tényen, hogy Schmitt Pál egy gerinctelen féreg.

  Itt most el kell elmélkednünk azon, hogy ez vajon becsületsértés, vagy csak szimplán a fájdalmas igazság. Persze lehet mondani, hogy én itt név és arc nélkül csinálom, de aki igazán akar, az megtalál, ott a Facebook… Na, az önreklámról ennyit, térjünk is gyorsan vissza a jelen helyzetre.

  Ma Magyarországon virágzik a korrupció és a nepotizmus. Minden létező államilag elosztható pozíciót a Fidesz magának akar, ezzel biztosítva az egypárt-rendszert. Ez sem jelent problémát, hiszen aki tehetne ez ellen, azt nem érdekli, akik meg tenni akarnak ellene, azok kevesen vannak, meg hát felnőtt egy generáció a demokráciában és ez keresztény-konzervatív vonalon elfogadhatatlan. Tudatlannak és kreténnek lenni a trendi, na meg kétharmadozni. A társadalom komoly problémákkal küzd, minden szempontból. Erkölcs, ugyan már, ne viccelj, az meg mi. Amennyiben mindenben csak a jót látjuk, hát akkor a Fidesz most hatalmas leckét ad lojalitásból, egy emberként bújnak Orbán seggébe. Bár néha egy ábrázat többet mond száz szónál is. Schmitt Pál meghallgatásán Lázár János arca mindent elárult. Azt a megvetést és csalódottságot, ami az arcára kiült, minimum egy Emmy díjjal kellene jutalmazni. Amíg a „mi vezérünk” Viktor elvtárs nyaral, addig itthon Lázár János takarította utána a mocskot, és adott idiótábbnál idiótább semmitmondó üres nyilatkozatokat, takargatván a valóságot, tehát: „a Fidesz nem is, és hát keserű a szőlő, meg savanyú a banán a többi pártnak! Előre! Előre! Fegyverbe! Fegyverbe! Sieg Heil! És amúgy sem, csak egy kicsit, de az már régen volt!”…

  De ne vegyük el a főszereplő kenyerét, hiszen Schmitt Úr már be is mutatkozott a Fidesz-KDNP frakciónak – mintha nem ismernék elég jól –, és elmondta, hogy az „emberek embere” akar lenni. Ha ez olyan übermensch szindróma, akkor egy rohadt fasiszta, ha meg ebbe a plebejus vonalba akar beszállni, akkor meg el van tévedve, nem kicsit, nagyon. Nagyon aranyosan kifaggatták Palikát, és feltették neki azt a bizonyos mentő kérdést a kettesért; „hogy hova vezetne Köztársasági elnökként az első útja?”. A válasz lényege az volt, hogy oda, ahova mondani fogják, mert hát amúgy is meg van kötve a keze, meg nem is akar Orbán személyi kultuszának gátja lenni. Szóval, ahogy egy bábfigurához illik, úgy mozog, ahogy fent mozgatják a zsinórokat. Azért elmondta, hogy iskolásokat meg ovisokat szeretne megrontani, akarom írni, hogy meglátogatni, mert ez külföldön is nagyon tetszetős, meg az ovisok és a kisiskolások még hisznek a mesékben.

  Semjén szerint Schmitt legnagyobb erénye, hogy minden nap Bibliázik egy kicsit, ami egy Köztársasági elnöknél nagyon fontos dolog, mert így még véletlenül se lapoz bele az Alkotmányba, és könnyebben fogja hozni a szerepét. Összefoglalva mindezt; van egy ember, akinek a diplomáciai érzéke nulla (az Annus-Fazekas dopping botránynál kiderült), politikai tudása zéró, saját gondolatai nincsenek, kell ennél kevesebb? Schmitt Pál az alkalmatlan jelölt mintaképe, de pont ez teszi alkalmassá erre a posztra. Nem kérdez, nem ötletel, csak bólogat, ahogy azt mondják. Itt újra képbe kerül az „emberek embere” szerep, megmutatja 15 millió magyarnak, hogy hogyan kell Orbán szavaira tetszetősen bólogatni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr362109816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2010.06.26. 16:58:02

Ezt szeretem a - jó - blogokban.
Világos, okos, őszinte és bátor beszéd.

havasi gyopár (törölt) 2010.06.26. 19:14:13

Kissé durva hangvétel, főleg így névtelenül.

S.P. valóban nagyon messze van Sólyom Lászlótól, de nem biztos, hogy most Sólyomra van szükség. Ami pedig a fidesz fikázását illeti, minden hibájukkal együtt is százszor jobb megoldás mint a komcsik...mert ugye az a kupleráj amit ők előadtak ahhoz nem kell komment. Soha vissza ne jöjjenek!!!!

R.T.Is.Rock · http://falszoveg.blog.hu/ 2010.06.26. 19:29:53

@havasi gyopár: hát ezt most nem minősíteném, látom a Facebook-os link nem volt elég, megértem az elkeseredettséget, de tolvajokat nem tolvajokra kell lecserélni...
süti beállítások módosítása