Focivébé!

2010.06.11. 13:47

  Ma kezdetét veszi a dél-afrikai focivébé. A futball szeretete lázba hoz mindenkit, mi pedig játszunk el a gondolattal, hogy milyen olyan helyszíneken lehetne vébét rendezni, ami még izgalmasabbá teheti a mérkőzéseket.

  Ahol én vicces vébét tudnék elképzelni, az Jamaica. A belépőjegy mellé ingyen spangli jár, és a játékosok a kezdőrúgás előtt, jointot cserélnek. Mivel a rendező ország alanyi jogon résztvevő, így elég vicces látvány lenne, ahogy meccs közben a jamaicai játékosok adják körbe a füves cigit, és abban az elborult békét árasztó tudatállapotban nyomják végig a 90 percet. Így leírva biztosan nem hozza meg azt az érzést, amit a látvány nyújtana.

  De beszéltünk izgalmakról is a bevezetőben, így egy iraki afgán közös rendezésű focivébé vinné pálmát. Aláaknázott pályán, állig felfegyverzett nézők között, a játékosok, meg repeszálló mellényben rúgnák a bőr. Szerintem nem is kéne ennél több. Bár ha azt vesszük, hogy Dél-Afrika sem számít valami biztonságos helynek. Elég, ha csak a minap történéseit vesszük alapul, fegyveresek kiraboltak néhány újságírót, és nem kevés rendőr teljesít szolgálatot, hogy fenntartsák a rendet.

  „Focivébé, Magyarország, 2026!” ahogy a Belgás fiúk mondják, és hát ebben is van valami. Van itt minden. Igazából nem tudom, hogy milyen lenne a magyar vb nyitóceremóniája. A magyar Himnusz lejátszása után, a stadionban tartózkodó külföldi szurkolók tömegesen lesznek öngyilkosok, de legalábbis sírva fakadnak. Mert abban csak balsors van, nem balszél, de lehet, hogy erre a különleges alkalomra készítenének egy focis átiratot:

 

„Isten áld meg a Torghellét,
Szép gólokkal, bal bekkel,
Nyújts feléje bombagólt,
Bal bekk kit, Ronaldo tép,
Hozz reá becsúszó szerelést,
Megdöntötte már e nép,
A balfaszság minden csúcsát,
Legyen válogatottunkban még több Dzsudzsák!”

 

  Ezek után, jönne valami íjász bemutató, ahol a fellépő nemes egyszerűséggel lenyilazzák a játékvezetőket is, aztán némi lovas bemutató, ami rendesen átrendezi a talajviszonyokat, és a lószaros vakondtúrásos pusztán talán tudna nyerni egy-két meccset a magyar válogatott is. Persze addigra egy jó edzőt is kellene szerződtetni. Természetesen a kezdő kör, az alapvonalak, a tizenhatos vonala mind-mind matyó hímzéssel lenne díszítve.  A partjelzők zászlója Árpádsávos a bíró pedig Lehel kürtjével fújná a meccset. Merjünk nagyok lenni, talán ez az orbánizmus egyetlen igazsága, amit a fociban is hasznosítanunk kellene, ne csak a politikában, meg a lopások mértékénél.

  A dél-afrikai vb-n is megtörténhet még minden, esélylatolgatásokban most nem kezdenék, meg nincs is túl sok értelme. Van rengeteg jó játékos, de egy vébé cím megnyerése nem csak az egyéni teljesítményeken múlik. Meglátjuk, hogy melyik a legjobban összeszokott csapat, és melyik játsza a legszebb focit. Az hogy ki lesz a végső győztes, hát az meg majd úgyis kiderül, nem kell a dolgokat sürgetetni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr272074179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása