Szóró"anyag"

2010.03.03. 07:55

  Kezemben tartok egy kicsi, narancssárga füzetet. Olyan ez, mint egy kifakult kommunista kiáltvány, melybe a nácik írtak vaskos lábjegyzeteket, nagyon vastag filctollal. De itt az ideje az ébredésnek, igen ideje, hogy eszméljek, hiszen ez a narancssárga füzetecske nem más, mint a Fidesz propaganda lapja, más néven: szavazásra buzdító szórólapja.

  A tartalmat még a jobbik is megirigyelhetné. Ügyes marketingfogásként, a szocialisták állítólagos tetteit a bal oldalakon sorolták fel, és mellette, a „jobb” oldalon vannak a Fidesz megoldási javaslatai. De nem feltétlenül a jobb oldalon szereplő dolgok a jobbak! Sőt! Ritka nagy szemétről lévén szó, nagyon nehéz eme anyag minősítése is. Akinek ez a cucc jön be, az sürgősen keresse fel kezelőorvosát, detoxikálóját! Összesen 16 oldal, egy seggtörléshez bőven elég, de egy ország vezetéséhez kevés. Illetve ha a megvezetés a cél, akkor tökéletes, de ebben az esetben nem is kellene több szót fecsérelni erre a mocsokra. Igen, jöhetnek a habzó szájú jobbos Janik és vergődhetnek, hogy a „szent füzetecskét” nem lehet szidni, de az ő szájuk is attól a méregtől habzik, amit ez a kis füzet tartalmaz. Egy ízig-vérig drogos filmben erre biztos mondanák; „Hát haver, ez má’ anyag!”, vagy egy jó kis akciófilmben, mint tömegpusztító-fegyvert tudnám elképzelni, de a rendeltetési céljának nem képes eleget tenni.

  A fő, és egyetlen motívuma a propagandának, hogy „Itt az idő!”, amit szemrebbenés nélkül loptak Petőfi Sándortól, mert hát 1848-ban már egyszer bejött. Kis túlzással, minden második mondat ez az „Itt az idő!”. Később már konkrétumok is előkerülnek, illetve annak ható, üres, semmitmondó ígéretek. A legütősebbel kezdik, ahogy azt kell. A Fidesz beindítja a gazdaság motorját! „Meg vörösök előre! Fegyverbe! Fegyverbe!” Illetve miket is beszélek, narancsok! Bár nem tudom, hogy a magyar gazdaságnak van-e egyáltalán motorja, amúgy meg mezőgazdasággal kellene foglalkoznunk, de a motor mindenképpen a nehéziparra utal. Az adócsökkentés is hangzatos ígéret, hallottuk már elégszer, de melyik adót is csökkentenék pontosan? Sajnos ma Magyarországon nagyon sokféle adónem van. Többek közt az adók miatt kerül 300 Ft-ba egy liter benzin, ami az adóterhek nélkül nagyjából 190 Ft körül lenne…

  Ám a hazugság ismérve, hogy mindig egyre csak nagyobb lesz. Szóval, aki hazudik az mindig egyre nagyobbat mond, így van ez a jelen helyzetben is. Bár a következő oldal bemutatja a sötét valóságot is. A Fidesz 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremt. Tudtommal 4 évre választják meg őket, nem 10-re. De ez az a pont, ahol Orbánék már felvállalják, hogy bizony ők hosszú távra rendezkednének be, mert a 8 év szoci kormányzás alatt felélték tartalékaikat, és sokkal nehezebben jutottak a húsosfazék közelébe, mint annak előtte. Az ellenzéki politikusok sorsa már csak ilyen. Szarabbul élnek mint 8 éve. A jelenlegi 915 ezer munkanélkülinek viszont sovány vigasz az évente 100 ezer új munkahely, és ha hozzávesszük, hogy egyre több ember fog kikerülni a munkaerő-piacra, ez tényleg az egy lépést hátra kategóriába tartozik. Az biztos, hogy nem egy teljesíthetetlen ígéret, de teljességgel nevetséges.

  Nem maradhatnak ki a nyugdíjasok sem, hiszen főként őket kell megnyerni, elég nagy szavazóbázist jelentenek. Velük az a baj, hogy nem túl bölcsek. A kis - vagy egyes esetekben nem is olyan kis – nyugdíjukon kívül, nem érdekli őket semmi. De a Fideszes ígéret, miszerint megőrzik a nyugdíjak értékét, mégis csak egyszerű porhintés. Ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy a nyugdíjasoknak jobb lesz. Ezzel csupán annyit mondanak, hogy a nyugdíjak csak az infláció mértékével fognak nőni, egyéb módosítások nem várhatóak. Vagyis a kisnyugdíjasok annyit kapnak majd, ami az élethez kevés lesz, az éhenhaláshoz pedig sok. A nyugdíjpénztárakat meg nem kell külön védeni, vannak ott biztonsági őrök, mert azért néha nagyon nem ártana tisztázni, hogy kit mitől védenek, vagy úgy egyáltalán mik a célok. Bár nehogy szegény nyugdíjpénztárakat nehogy elnyomják, hát kisebbséget képviselnek…

  De ha már a bűnözésnél tartunk, a narancsosok ígérnek 3000 új rendőrt. Szerintem elegen vannak most is, bár a felkészültségük rengeteg kívánni valót hagy maga után. Az biztos, bunkóra nincs szükségük, mert velük született tulajdonságuk. Illetve csak ugatnak, és nem harapnak, részben a törvényi feltételek miatt, hogy a Fidesz kisírta, hogy a bűnözőket kell védeni, hiszen ők is azok, másrészt a már említett hiányosságok miatt nem képesek a határozott fellépésre. Az úgynevezett 3 csapás törvény egy ökörség, nem ezen múlik. Amerikában, ahol ez már hosszú ideje működik, évről-évre nő a bűncselekmények száma, egy hülye törvény nem jelent akadályt mindaddig, amíg nem lesz olyan rendőr, aki el is meri kapni a bűnöst, és nem fogadja el a kenőpénzt. Szóval Orbán csak csapja magának háromszor, a kis brigádjával együtt. De ha a Pintér Sándor (a közokirat-hamisító) lesz az régi-új kormány belügyminisztere, akkor nagy szükség lesz a nagy létszámú, és továbbra is tehetetlen rendőrségre. Csak nyugalom, hiszen az új (és javított) Fidesz kormány megkeresi a felelősöket, és elszámoltatja őket! Igen, nullától végtelenig! Kétszer! Bár remélem, hogy ezt a nagy felelősségkeresést magukra, és az előző kormányokra is kiterjesztik. Bár Antall Józsefen már nincs mit felelősségre vonni, hacsak nem exhumálással. Az viszont tény, hogy a rendszerváltás utáni első kormány rendesen kiárulta az országot, mert nekik nem kellett semmi, amit a kommunisták csináltak, még akkor sem, ha az a valami kivételesen jól működött, és nem volt beteg, vagy eleve halott.

  Térjünk is gyorsan át az egészségügyre. Hát igen, az előző posztban is bemutatta, hogy milyen állapotok uralkodnak az egészségügyben. Viktorék azonban megígérik, hogy ezentúl sokkal jobb lesz! A betegek ezek után is meghalnak, de nem a kórházban, hanem a kórház előtt, és az ápolók dolga lesz úgy beállítani őket, mintha épp befelé igyekeznének. Az egészségügyi reform fő szószólója az a Mikola István (közismertebb nevén: Drakula), akit még az első Orbán-kormány alatt menesztettek az Egészségügyi-minisztérium éléről, mert alkalmatlan volt a feladatára, és tönkretette az egészségügyet. Pedig szakminiszterként van/volt feltüntetve eme témában. Majd az idő, és a „szingli hordák” eldöntik, hogy mi is az igazság.

  Végezetül essen néhány szó a felsőoktatásról. Igen, nagyon-nagy szükség lenne a fizetős felsőoktatásra, ahol a gyengén teljesítő diákok fizetnek, az éltanulóknak pedig ingyenes lenne az oktatás. Így megakadályozhatnánk, hogy dilettáns emberek kerüljenek vezető pozíciókba, és folytatódhasson a jelenleg megszokott rendszer!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr621803596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása