Vót or dáj!

2009.06.03. 07:15

  Ez az új magyar találmány Fidesz módra; Szavazz! Vagy meghalsz. Még szerencse, hogy június 7.-éig már nem kell sokat aludni. Más kérdés az is, hogy elmennék szavazni, hiszen jó buli, de nincs kire? Az átszavazók is köztünk élnek, úgyhogy már ez sem egy olyan parlamenti jelenség, mint mikor Viktor bealszik, aztán megszavazza, utána meg bármit mondanak neki, Ő eltörli.

  Tehát kedves Orbán Úr, mi lesz Magyarország jövője? – „Tisztelt barátaim, hát eltöröljük, kedves hölgyeim és uraim!” Szóval mindezek után, lássuk mik az alternatívák, illetve melyik a kisebbik rossz. Ez olyan lesz, mint amikor valaki csak résnyire nyitja ki Pandora szelencéjét, és elkezd válogatni, hogy mit szabadítson a világra. De amikor látom a választási plakátokat, vagy hirdetéseket (tv-ben, neten, újságokban) nem győzöm kapkodni a fejem, hogy ennyi kretén pedig nincs is, de hát mégis van…

  Itt van egyből az MDF kampány, Dávid Ibolyával, meg a két perverzzel ott mögötte, név szerint Bokros Lajossal, és Habsburg Györggyel. Első ránézésre kőkemény ahogy ott feszítenek, de közelebbről hányinger. Na jó, Bokrossal még egyet tudok érteni, hiszen rengeteg dolgot elért, és remek szakember, de Habsburg György, na az a fekete leves. Remélem, arról nem kell beszélni, hogy ha magyar vagy, egy Habsburg csak a tolvajod lehet, a megmentőd soha. De még a választási szlogent is erre a piócaivadékra írták, „Új kiegyezés kell Magyarországnak”. Már a régi sem volt egy tuti biznisz kis hazánknak, az újba meg bele sem merek gondolni. Bár azt is mondhatták volna, hogy „Új segg kell Magyarországnak, legyen mit nyalni!”. Tudom, kicsit radikális, de ez van. Egy haldokló (vagy tán már halott is az egészen) párt utolsó segélykiáltása, de lássuk be, elég butának kell lenni, hogy oda szavazzunk.

  Az MSZP retro kampánya jól néz ki, de ehhez fiatal arcok kellettek volna, nem kivénhedt ribancok (sajnos ez a megfelelő kifejezés). Kicsit száműzetés jellege van a dolognak, akik a hazai politikában valamit rohadtul elkúrtak, azt most elküldik európai vakációra. Göncz Kinga neve hallatán, kiráz a hideg. No de nem a szellem külső miatt, hanem a politikai teljesítménye alapján. Ha a Szlovák-Magyar viszonyt nem tudta kezelni, mi lesz a többivel, mert hát az EP-ben ezek egyszerre lesznek jelen. Ott lesz az a sok ország, meg a képviselőik (inkább csak a képviselőik) és Göncz Kinga meg majd elhúzza onnan a csíkot, nehogy konfliktus legyen, mert azzal nem tud mit kezdeni.

  A Fidesznél meg Orbán Viktor húzza az ekét, bár inkább a belét húzná… Szóval a lista élére odapakolták a legelvetemültebb faszkalapot, akit csak találtak, méghozzá Schmitt Pált személyesen. Vele kapcsolatban mindig felmerül, ha a hazai sportolókat sem tudta megvédeni, akkor egy ország érdekeiért hogyan fog kiállni? Sajnos tudjuk a választ – ugyebár költői kérdés, és mint ilyenre illik a szerzőnek megadnia a választ is –, sehogy. Nos Ő lesz az, aki majd Göncz Kingát átkarolva távozik, még mielőtt meg kellene szólalni. Előre borítékolható a narancs győzelem; napja is lesz: piros betűs ünnep. Azért náluk dübörög a kampány ezerrel, beszélnek faszságokat, a nép meg örül, mint majom a farkának, hiszen szól a kedvenc rigmusa, a „Gyurcsánytakarodj!” no meg a „Vesszen a kormány!”. Az meg nem számít, hogy az új ellenségüket Bajnainak hívják. Bár Fidesz részéről ötletes az a netes reklám, ahol Gyurcsány arca átvált Bajnaira, de a mögöttes üzenet és tartalom az már szánalmas.

  Következzék a sötét ló, Szent-Iványi Istvánról eddig csak annyit hallottam, hogy az SZDSZ alapító tagja, és jelenleg is EP képviselő. Azért a liberális reklámokban is vannak furcsa dolgok, hiszen folyton ígérik a könnyűdrogok legalizálását, a kampányban pedig a „Nem drogosok, másként gondolkodók!” mondat is szerepel. Illetve az árpádsávosok és a 2 millió honpolgár szembeállítása sem túl szerencsés, főleg a latin kinézetű fószerral, akin látszik, hogy nem a szolitól barna. De talán az enyingi banda meg nem árpádsávos, szóval van itt mit helyre tenni, azt hiszem.

  GR előző írásához érkezett egy komment miszerint ezek az úgynevezett átszavazók, az MSZP-SZDSZ táborból a jobbikra szavaznak. Nos ezeknek a vállalkozó szellemű embereknek csak annyit, hogy ha nekik a Jobbik kell, akkor egyrészt ne írjanak kommenteket, sőt irtsanak minden elektronikai eszközt, másrészt meg kezdjenek fáklyákkal világítani és költözzenek barlangokba, és végül de nem utolsó sorban, szekérrel, lóháton járjanak a templomba minden egyes nap. Az tény, hogy rendet kell tenni ebben a kibaszott országban, de nem a neonáci köcsögökre kell bízni a munkát, mert amint elfogynak a „cigánybűnözők”, jönnek a hazafiatlanok, zsidók, meg mindenki más, akik nem szavaztak rájuk. Dr. Morvai Krisztináról csak annyit, hogy a nőjogi aktivista után, átment gagyiba. Bár aki Baló György felesége lesz, annak biztos, hogy van egy kis beütése. A szomorú valóság az, hogy Magyarországon abból lesz politikus, aki nem ért semmihez, de tud össze-vissza beszélni, és ha még jól is hangzik, amit mond, na abból lesz Orbán Viktor.

    Belgás stílusban napokig sorolhatnám, hogy mi a baj ezzel az országgal, de az nem férne fel a blogra, az a baj, meg az Index se rakná ki, és az is baj. De a legnagyobb problémát mégis az jelenti, hogy az átlag magyar még mindig műveletlen. A butaság hatása érezhető, és egyesek jól megélnek belőle. Egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol, ha Orbán csalókról, hazugokról, meg tolvajokról beszél, akkor az arcába mondják: „Te is az vagy!”, ahol az emberek összefognak és segítenek egymáson, és nem szívlapáttal csapják agyon egymást. És a neonácik meg a cigányok között sincs semmi különbség, a két tábor között rengeteg az átfedés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr451160246

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én kampányom 2009.06.03. 19:07:04

Na naaa! :DEbben a pillanatban ugrott be egy plakátragasztó szimpatizánsunk az irodába, hogy megmutassa:Már érkezett is egy kiegészítés a sztorihoz:EON! A kommentekbe lehet képet beszúrni? : ) Az alábbit akartam hozzáfűzni...: ) "No, ez érdekes : )…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása