Tiltakozom a tiltakozók ellen

2009.06.01. 14:47

  Manapság már nem meglepő, hogy mindenki tiltakozik minden ellen. Most a szombathelyi püspök akadt ki egy MSZP-s EP szórólap miatt. Állítólag ez a szórólap olyan összefüggésbe helyez egyházi épületeket, amelyek megtévesztik a választópolgárokat.

  Jómagam nem láttam ilyen röpiratot, csak a tiltakozó levelet olvastam. Nem tudom, hogy miért volt jobban felháborodva a püspök úr, hogy valótlanságokat tettek közzé, vagy amiatt, hogy engedélyük nélkül szerepelt a kiadványon a Székesegyház és a Jáki templom.

Úgy látszik a hívek adománya már nem elég. Jogdíjas közlést is szeretnének a jó egyházfiak. Aki ezentúl lefényképez egy templomot, az elkészült képet esetleg publikálja, -online fotóalbumba teszi- az ezentúl ilyen tiltakozó levelet fog kapni. Úgyhogy óvatosan a masinákkal. De elmondanám, hogy sokkal egyszerűbb óriási fekete lepellel eltakarni ezeket az épületeket a hasonló problémák elkerülése miatt.

  Ellenben a szombathelyi püspök nem volt felháborodva sok olyan dolog miatt, ami miatt igazán joga sőt munkaköri kötelessége lett volna a méltatlankodásra. Például miért nem tiltakozik azért, mert a napi politika bekerült a templomok falai közé? Nyíltan vallanak színt az egyházi atyák, általában a narancssárga a menő köreikben. A híveknek pedig elmondják, hogy miért a Fideszre kell szavazni. Akkor mi a gond? Ez nem felháborító, mert nyilván ez a jó irány, ahhoz, hogy újra befolyásuk legyen és csendesen beszivárogjanak az aktuális hatalomba.

  De történtek, történnek sokkal rosszabb dolgok is. Persze tudjuk pedofil papok nincsenek, és nincs ex-Hitlerjugend tag pápa -soha nem volt töltve a pisztolya-. Nem voltak idehaza besúgók az egyház berkein belül, és persze a böjti időszakot is betartják a papok. Az álságos magatartás persze évszázados hagyomány, ezt nem igazán lehet már levetkőzni.

  Egy keresztelőn fizetsz a papnak, számlát persze nem ad, az esketésért fizetni kell a papnak, a temetéskor fizetni kell a papnak. Én ezért tiltakozom. Egyszerűen a keresztény alapértékekkel összeegyeztethetetlen ez pénzsóvár magatartás. És még szedik az egyházi adót is! Ezért miért nem tiltakozik senki?

  Mindez azonban nem érdekes, mert aki ilyet mond az egyházellenes, eretnek, pogány, esetleg zsidó stb.

  Ezzel elértem a következő ponthoz, amit nem szeretnék kihagyni. A múltkori írásunk után kaptunk néhány kommentet. Sokan nem éppen irodalmi stílusban közelítettek. Nos mivel ez előfordult már korábban is, ezért döntöttünk a moderálás mellett.

  Szóval leszögezném, nem vagyunk sem zsidók, sem MSZP-s bérencek, sem SZDSZ szekértolók. Ja, buzi faszszopók sem vagyunk. Persze nem is leszünk, ezt meghagyjuk azoknak a homofób kopaszoknak, aki titokban egymást köcsögölik az árpádsávos zászló alatt, és ide kommentelnek. Nyilván a saját útszéli stílusukban, mint amilyen színvonaltalan blogokat is vezetnek ezek a neoprimitívek. Sz’al erre csak annyit, hogy SÜN!!!

  Sajnos akadnak ilyen egyszerű észjárású emberek, de egyre többen vannak sajnos. Aki másként gondolkodik az meg dögöljön meg, ha lehet, akkor minél gyorsabban. Aztán jön majd a führer, hogy nyíltszíni önkielégítést végezhessenek előtte a hívek a Kossuth téren…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr221156912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása