A nagy jövőbeni nemzeti megváltónk, a lángoszlop a honi pusztában érdekes módon nyilatkozott meg. Sőt ezt úgy tette, hogy majdnem egyet tudtam vele érteni. Mármint a mondandójának egy részével. Nagyon kis részével. Változás kell, teljes megújulás kell.

 Ennek első lépcsője az előrehozott választás, természetesen magabiztos Fidesz győzelemmel. Ehhez kétség sem férhet. Aztán jöhet a fehérterror (illetve narancssárga) és a hadüzenet a környező szláv nemzeteknek. Legalábbis ez az áthallása annak, hogy a leendő kormánynak meg kell teremteni a politikai felelősségre vonás jogi kereteit. Ez elég finom megfogalmazása annak, hogy aki nincs velünk azt kinyírjuk. A külpolitikát is új alapokra kell helyezni. Árpádsávos zászlókkal járunk majd kirándulni a Felvidékre, Erdélybe, vagy éppen a Vajdaságba. És akkor majd talán Sólyom Lászlót sem ujjazák a román határőrök mint egy rossz köcsögöt a sitten.

 Ez persze nem lesz probléma, mivel az istenadta nép felhatalmazásával teszi mindezt a majdani legitim kormány. Ez nagyon fontos. Mindennél fontosabb.  Ezt terpeszállásban a köztársasági elnök is fennhangon hirdette (még nem tudja összezárni a lábát, elég nagy volt a zseblámpa amivel bevilágítottak). A gazdasági válság az smafu. Lófasz. A börtönöket kell politikai foglyokkal telezsúfolni. Már látom ahogy Gyurcsány, Szekesres,  Lamperth és a többiek láncra verve közmunkát végeznek mint útkaparók.

 Ez az egyenes út a nemzet felemelkedéséhez. Csak és kizárólag a Fidesz vezetheti ki ebből a tespedtségből az országot. Lenyomjuk a környező országot, kilóra megvesszük majd a németeket, franciákat az angol királynő is majd a mi segítségünkre ácsingózik.

Lesz adócsökkenés, és minden áru korlátlan mennyiségben, ingyen evihető a boltok polcairól  természetesen. Mindenki bőgatyát hord és karikás ostorral pattogtat, miközben önkívületi állapotban a tízemelet magas színarany Viktor szobor körül fáklyás felvonulást tart. És persze senkinek sem kell dolgoznia, de a lé ömlik. Az utcákat is fűteni fogjuk, minden évben olimpiát és fociebét rendezünk... folytassam?

 Nincs kedvem hozzá. De elmondom, szerintem mi a megújulás. Orbánnak is be kellene látnia, hogy ő sem jelent megoldás a jelenlegi helyzetben. Csak a nagy szavak mardnak, és a végén nem lesz más, mint egy újabb öszödi beszéd. Narancssárgában. A régi cimbik pedig alig várják, hogy visszakapják a jólfizető állásaikat.

 Kisebb parlament kell, kevesebb szarrágó és jólfizető bizottsággal. A képviselői juttatásokat megszüntetni, és a pártok finanszírozását meg kell szigorítani. Nem lett volna szabad eddig várni ezekkel az intézkedésekkel. Nem csak maszatolni kellett volna. A másikra mutogatni, hogy ez nem jó és nem tárgyalok veled, mert elvetted a dömperemet.

A népszavazás baromság jelenlegi formájában, fontos kérdésekben nem lehet a bugrisokra bízni a döntést. Még akkor sem ha ez a kényelmesebb út. Minden állami feladatot a lehető legjobban kell egyszerűsíteni. Miért kell egy egész füzetet kitölteni adóbevalláskor? Máshol ezt miért lehet egy A4-esen megoldani?

Nem szégyen másoktól tanulni, a jót ellesni, vagy azt fejleszteni.  Nem új és hajmeresztő ökörségeket kitalálni, és tovább ragozni értelmetlenül. Ha ezt a jó magyar szokást követjük azzal csak saját lemaradásunkat növeljük. Sajnos a Fidesz nem képes, szakítani -nem is akar- a nemzeti szocializmus eszmeiségével. A magyar virtussal -csakazért is hülyék vagyunk- nem fogunk sokra menni. Maximum tönkre...

 Szóval bármi is jöjjön nem kell sok jóra számítani. A romokat már nem lehet eltakarítani, de a törmelékek alatt azért van mit rabolni. És valaki észvesztve készülődik erre...

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr621030341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása