A rendszerváltás utáni elhibázott társadalompolitikának már eddig is rengeteg áldozata volt, de talán most ez a tragédia felrázza a döntéshozókat az apátiából. Sajnos ettől Marian Cozma halála még ugyanúgy értelmetlen marad, és a történtekre nincs mentség, sem pedig magyarázat.

  A cigánybűnözést emlegetni hatalmas elmebajra utal, hiszen ennyi erővel lehetne magyar-, ukrán-, szerb-, vagy éppenséggel románbűnözésről is beszélni, de a bőrszínnek, a vallási politikai hovatartozásnak és a származásnak kibaszottul kevés köze van a bűn elkövetéséhez. A szellemi képességeknek és a társadalmi helyzetnek már annál inkább. A kisstílű bűnözés, és az értelmetlen gyilkolás az agyatlan kretének reszortja, és végképp nem számít, hogy magyar vagy roma az illető. Hogy ilyen megtörténhet, az viszont mindenkinek a felelőssége. A veszprémi események után sem azért kell az elkövetőket szidni, mert cigányok, hanem mert ennyire ostobák, és tisztességtelenek. Hát igen, aki amit otthon lát, azt fogja csinálni, ha felnő. A cigányok már annyira hozzászokott az önsajnálathoz, hogy már(-már) saját magukat rekesztik ki a társadalomból. Van azért pár példa arra, hogy egy roma ember is elérhet elég sok mindent - még kis hazánkban is -, elég csak Choly-Daróczi Józsefre gondolni. A legtöbben viszont nincs meg az a fajta igényesség, ami odáig vezetné őket, hogy tanuljanak, normális körülményeket teremtsenek maguk körül, dolgozzanak. Ennél lényegesen egyszerűbb primitívnek maradni, segélyekből tengődni, lopni, szétverni mindent, késelni, mindezt arra hivatkozva, hogy ők cigányok. Itt jön a képbe az elcseszett társadalompolitika. A rendszerváltás után a fejesek csak azzal foglalkoztak, hogy ne kelljen elvtársazni egymást, illetve hogy minél többet tudjanak lopni. Azzal elég ritkán foglalkoztak/foglalkoznak, hogy az átlagemberek számára mi a jó. A látszatintézkedések lényegesen olcsóbbak, mint a gondok forrását kutatni, és valami újat felépíteni.

  Éppen ezért, a cigányok integrációjára fordított pénzt sokkal inkább oktatásra kellett volna/kellene költeni, nem pedig a cigányok reklámozására, hiszen az ellentét mindkét oldalon fennáll, tehát mind a magyarok, mind pedig a romák részéről jelen van egy kölcsönös elutasítás egymással szemben. A cigányok nem tesznek semmit azért, hogy ez a helyzet valamelyest megváltozzon, illetve megverik azokat, akik segíteni próbálnak rajtuk. Mindezek ellenére a neonáci szervezeteknek nincs létjogosultsága idehaza, sőt sehol a világban. Az egyik eshetőség, hogy világútlevelet adunk a romáknak, aztán menjenek Strassburg-ba, vagy ahova csak akarnak. A becsület és a tisztesség hiánya is fontos tényező a kialakult helyzet szempontjából, hiszen ha nézeteltérésed van egy cigánnyal, hozza az egész családját, aztán ott vagy 30 az egy ellen. Ennyit az esélyegyenlőségről!

  A rendőrség tehetetlenségét pedig részben az ellenzék idézte elő, amikor a kormányellenes tüntetők védelmére siettek, és igyekeztek bűnösöket fabrikálni az intézkedő zsarukból. Ezek után próbáljon meg bármelyik fakabát eljárni. A cigányt azért nem tartóztathatja le, mert kisebbség, az újfasisztát meg ezért nem, mert az ellenzék támogatását élvezi. Ezek után az egyetlen megoldás az marad, hogy a két csoportot összeeresszék, aztán aki túléli, az lesz a győztes. A másik ok az, hogy a rendőreink is eléggé szellemi fogyatékosok. Lássuk be, nem az értelmiség megy el rendőrtiszti főiskolára, hanem az agyatlan senkik. Itt elég Orbán Péter nevét említeni. Ott van továbbá az a tény, hogy a rend éber őrei nem szeretnek dolgozni, főleg a rengeteg papírmunka miatt. A rendőri tehetetlenség nem csak pénz és létszám kérdése. Bármennyire is vicces, de nem árt, ha egy rendőr legalább olvasni tud. Beláthatjuk tehát, hogy egy rendőrállamnak semmi értelme, hiszen minden maradna a régiben, sőt a probléma csak fokozódik, hiszen a rendőrök még jobban visszaélnének a hatalmukkal. A korrupció mostanra mindent behálóz, jelen van minden szinten, a politikában, a közéletben, egyszóval mindenhol.  A törvények összevisszasága is csak a bűnözőknek jó, hiszen rengeteg a kiskapu. Elég megnézni, hogy a Btk. szemében mennyit ér egy emberélet. Ha megölsz két embert, kapsz 15 évet, jó magaviselettel kijössz, mondjuk 12-13 év múlva, aztán kezdheted elölről. Ha szerző jogokat sértesz, magyarul CD-t, DVD-t másolsz és eladod, 5 évet is kaphatsz. A tényleges életfogytiglan az jelentse azt, amit eleve kellene neki, tehát aki életfogytot kap, az addig legyen sitten, amíg el nem patkol. Közhely, de mindenki vállalja a felelősséget a tetteiért!

  A börtön ingerszegény környezet kell hogy legyen, nem pedig egy 5 csillagos hotel, ahol van minden. Ombudsmani közbenjárással lassan a raboknak már saját mobiljuk is lehet, bár ebben az esetben minek tartják benn őket? Így nem kell csodálkozni, hogy mindenki a sittre vágyik, hiszen mára a börtönök egyfajta átmeneti szállóvá alakultak. Ingyen lakássá, ahol van mosoda, és napi 3-szori étkezés. Már régóta nem az elrettentés eszköze. Kérdés az is, hogy az átlagember miért tartsa be a törvényeket, ha a politikusok, rendőrök, és a bírók sem teszik? Jó néha kell egy kis anarchia, de azért ez már tényleg túlzás.

  A gyerekeket tisztességesen fel kell nevelni, nem csak kiszülni a világra. Bárki bármit mond, szar ez a társadalom. Talán a büntetés-végrehajtás szempontjából lehetne majmolni az USÁ-t, ha elkapnak harmadszor is, többet nem jössz ki a hűvösről. De minden marad a régiben: Az ártatlan ember meghal, a bűnös pedig megússza!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr73933930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zee 2009.02.10. 08:02:25

Arkan katonái egy hét alatt megoldanák azt,amit a tisztelt magyar rendőrégnek(nem véletlen a kisbetű)
20 év alatt nem sikerült.
süti beállítások módosítása