Végre vége!

2008.12.22. 01:53

  Már kezdtem teljesen kész lenni ettől az új és butítottabb Megasztártól. Ilyen színvonaltalan, rasszista, pénzhajhász és dilettáns műsort ritkán lát az ember, hála a jó égnek. Megléte csak egyetlen ember nevezésének volt köszönhető, aki milyen meglepő meg is nyerte, tehát: Király Viktor, a szcientológiai egyház versenyzője.

  Bánom, de megnéztem a döntőt, majdnem az egészet, és amit ott láttam, hát az egy merénylet. A Király kölyök seggét fényesre nyalta a zsűri. Az ítészek hozzáállása és kiválasztása elég gyérül sikerült, hiszen döntésképtelenek voltak a páros létszámnak köszönhetően, amit tetéztek a dilettantizmusukkal. Nézzük őket darabra, mert emberszámba nem lehet venni őket. Úgy illik, hogy az egyetlen nőnemű egyeddel kezdjem, tehát Eszenyi Enikő a Vígszínház újdonsült igazgatónője. Neki talán van némi énektudása, de szabad akarata alig, igénytelensége határtalan, a döntőben mutatott Ciccolina kinézet, már a hányinger küszöbére sodort. Következzék a két rocker díszpinty, akik a mondvacsinált sztár kategória győztesei, hiszen zenei tehetségük nulla, de egyszer kikiáltották őket celebnek, és ez rajtuk is ragadt. Mester Tamás nem nagyon értette a műsor lényegét - már ha volt egyáltalán olyanja ennek a szarnak -, de a butaságát bebizonyította. Két egyszerű tőmondatot sem tudott hibátlanul kimondani, még szerencse, hogy bemutatták őket minden adás elején, és nem neki kellett, mert sokáig tartott volna. Nem tudom, mi lenne ezzel az emberrel, ha mondjuk Vujity Tvrtkonak hívják? A másik ember, aki csak a rock & roll-t ismeri, azt is csak rosszul, nem más, mint Fenyő Miklós. Flitteres zakói egy buzibárban talán megfelelő viseletnek számítanak, de a tv képernyőn a 18-as karika sávjába tartoznak. Szerencsétlen gyerekeket, akik nézték ezt a fost, most némi identitás zavarral lehet pszichológushoz vinni. A náci vonal viszont valahol itt keveredhetett a műsorba. Végül, de nem utolsó sorban, az ember, a tévés személyiség (ez biztos azt jelenti, hogy van egy tv készüléke otthon): Friderikusz Sándor. Aki neki nem jattolt, azt kajakból fikázta, bár a zenéhez semmi köze, és máshoz se nagyon. A bukás gyáros jelenléte egyszer és mindenkorra megpecsételte a produkció sorsát.

  Azonban a kulisszák mögött is sok érdekesség akad. A legmodernebb hangtechnikával dolgoznak, és a mikrofonok mégsem szólnak, az „énekesek” mögötti hátterek nagyon rosszul lettek kiválasztva, a ruhákról már nem is beszélve. A vendéglátós zakó még elnézhető, hiszen a stylist szimplán nem ért a szakmájához, de amit szerencsétlen roma sráccal műveltek, az botrány a javából. Egy cigány emberre, hogy a picsába lehet Dixie zászlós pólót ráadni? Egy köztudottan rasszista jelképet akasztani egy kisebbséget képviselő emberre, számomra érthetetlen dolog. Nem igaz, hogy senki nem vette észre, hogy ez így kúrvára nem jó! Vagy a műsorszerkesztő a vasárnapi biboldózásra készült (biboldó: kereszteletlen). Ezek után már gyanítom, hogy a műsor jelképe egy horogcsillag volt. A fasizmus másik megnyilvánulás az a kritérium volt, hogy csak magyar állampolgár lehet megasztár. Ezt mondjuk közölhették volna szegény koreai csajjal is, mindjárt az elején. Az sms-ekkel való babrálásról nem szeretnék bővebben beszélni, hiszen már a műsor indulása előtt egyértelmű volt, hogy Király Viktor fog nyerni. Az a sok buta ember, aki mégis küldte a 240 Ft-os üzenetet, az vessen magára. A dalválasztások sem voltak egészen rendben, hiszen a zsűri által lesajnált daloknak helye volt a műsorban. Bár én megnéztem volna, a Király Linda, Király Viktor, Vikidál Gyula triót, amint a Magyar Himnuszt próbálják elénekelni. Ez a produkció megért volna egy misét, na de mindegy.

  A műsor nagy problematikája az volt, hogy mindenképpen egy magyar világsztárt kellene kisajtolni ebből a műsorból, aki később a teljes honi zeneipar segítségét megkapja. Ezúton szeretném közölni ezekkel a dilettáns parasztokkal, hogy van magyar világsztár a zeneiparban. A szombathelyi Beat Dis „Just like” című számát kiemelten játszotta az MTV, ami szerintem jelent valamit, no meg a külföldi rajongók szerint is. Persze ezek a kretének nem ismerik el a trip-hop csapat sikerét, hiszen csak a rock & roll, azon kívül meg semmi más. Ez is csak azt bizonyítja, hogy dilettánsok zsűriznek. De külföld „meghódítására” készül a Belga is, bár aki itthon kezdi, annak nagyon nehéz. A Király Viktor projekt, csak egy hatalmas pénznyelő lesz, hiszen a csávónak rohadtul idegesítő orrhangja van, énektudása meg nulla, de ez tényleg ne zavarjon senkit. Sajnos még a Fekete Pákó szintet sem sikerül elérnie.

  Mindezek után, csak annyit, hogy boldog karácsonyt mindenkinek, és hogy néhány ajándékötlettel is szolgáljak: Tisza cipő, Belga élő 2008. pendrive-on booklettel, Beat Dis: Keep Still! albuma.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr57836048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása