Átdobnak a palánkon!

2008.08.27. 03:13

 

  Bekapcsolod tv-t, amolyan háttérzajnak, és legalább egy heti reklámadagot kapsz 10 másodperc alatt. A promóciós kisfilmek pedig egyre silányabbak, agresszívebbek, és egyre több az átbaszás. Most ezekről lesz szó, a teljesség igénye nélkül.

  A fogyasztók megkárosításáért folytatott harcban az első helyet (világviszonylatban), a Coca Cola szerezte meg. A legutóbbi reklámjuk az elejétől a végéig hazugság. A cég történetéről itt, mert most nem ez az igazán lényeges. A reklámban azt állították, hogy a manapság kapható fekete lötty receptje 1885 óta változatlan, tartósítószer- és színezékmentes, csak természetes anyagok felhasználásával. Ha teljesen őszinte akarok lenni, az akkori kóláért ma jó pár év börtön lenne a jutalom, hiszen az eredeti jórészt szódavízből és kokainból állt (a többi alkotóelem titok, nem lepne meg, ha sósavat is tartalmazna). A ma kapható változat címkéjén az összetevők a következők: víz, szén-dioxid, színezékek: szulfitos-ammóniás karamell, savanyúságot szabályozó anyagok: foszforsav és nátrium-citrát, édesítőszerek: aszpartám és aceszulfát-K, aromák, koffein (és a kihagyhatatlan: fenil-alanin-forrás, ami jó, csak fosat!). Akinek van hozzá gusztusa, az vedelje literszám, én maradok az alternatív felhasználásnál; vízkő-oldónak kiváló!

  Bár ez a Cola reklám ugyan eltűnt, de a Provident reklámja sokad virágzását éli. Az uzsorakamat még mindig törvényellenes, de találtak rá egy remek kiskaput. Csak a reklámban 242,41 % a THM, a szerződéseken a felvett összeg megegyezik a visszafizetendő összeggel, tehát 358 360 Ft-tal, de az ügyfél csak 200 ezret kap kézhez, és hetente fizeti a törelsztőrészleteket. Ez egy tipikus adósságcsapda amiből, a bérből és fizetésből élő szegényebb társadalmi réteg nem tud kitörni. A Providenteseknek megéri, fizetnek majd az adósok gyerekei, meg az unokái. A rivális Raiffeisen Bank is próbál új kuncsaftokat szerezni, az idióta családdal és Tömör professzorral. Bár ezek a reklámok már értékelhetetlenek. Ennyire szart is ritkán látni!

  Legalább Emesét szájon kapták azóta, így kénytelen beszédhibás fickót játszani, bár így nem kefélhet Zoltánnal, de ez végképp mellékes. A motyogását nem lehet érteni, így felmerül a kérdés, akkor mit akar „eladni”? Egy fogorvos még betársulhatott volna, és akkor tuti! Itt van az a pont, amikor nem feledkezhetünk meg a CIB bankról, és az Ő kretén állat dokijukról és felettébb rosszarcú ápolónőjéről. Még szerencse, hogy eddig az állatokra nem izgultak rá, már csak az hiányzik, na meg a 18-as karika. Összevonhatnák a hüvelygombás reklámmal, annyival is kevesebb lenne.

  Majd megfeledkeztem az S-Budget éneklő pénztárcáról. A grafika egy kalap fos, de ehhez még egy elbaszottul bugyuta dalt is sikerül párosítani. Az „S”-ről nemcsak a spórolás jut az eszembe, hanem hogy egy nagy rakat szar! Élelmiszer szemét, amilyenekkel tele van minden bolt. Lassan elérkezünk arra a szintre, mikor a hiper- szupermarketek polcain, ami nem élelmiszer szemét, az kínai lesz. (Jó, a kínai porcelán az minőség és márka, meg még van egypár dolog ami jó, itt most csak az átlagon aluli termékekre gondolok. Ezeken már jórészt a Made in P.R.O.C. felirat olvasható!)

  A promóciós kisfilmek gyakorisága utal egy-egy csatorna anyagi helyzetére. Ezeknek a mennyisége arra utal, hogy a TV2 komoly anyagi válságban van, és olybá tűnik, végleg nullára akarják írni az egészet, hiszen elindítják a Megasztár 4-et is. Szerintem elég röhejes, hogy egy 45 perces epizód alatt legalább 4 reklámblokk van „elrejtve”, és állandósultak a „csak egy reklám (és még egy, és még egy…)” spotok.

  Ennyi reklám mellett senki se csodálkozzon el azon, hogy az emberek inkább letöltik a netről a filmeket, sorozatokat. Nem kell mindent megvenni, amit a TV-ben látunk, mert általában az a legnagyobb szar! /Fúj Reklámország, benned van!/

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr92634953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang 2008.08.27. 07:00:00

Aszpartam a cola zero-ban van, a normalban sima CUKOR amit kifelejtettel a listarol :)

Sidaries 2008.08.27. 07:07:08

Kill your god, Kill you TV - Már Manson bácsi is megmondta. Nekem nincs is TVm és boldog vagyok. :)

belekotty 2008.08.27. 07:09:34

Speciel a CIB reklám az állatorvossal és nővérkéjével nekem teccik, aranyos.
Az + külön jó benne hogy nem plázacicákkal van telezsúfolva.
A többiben 1etértünk. De azért az egésznek kissé leszólás jellege van. Vannak jó reklámok is szerintem, amiért berohanok a szobába a tévéhez ha +hallom.
Az biztos hogy a reklámokba idegesitő, hogy mennyire gátlástalanul hazudnak.

Kolompár Rómeó 2008.08.27. 07:17:43

Minden termeszetes eredetu. A koolaj termeszetes eredetu, abbol meg azt csinalnak, amit akarnak.

stukov 2008.08.27. 07:28:06

A Coca-COlás meg a Providentes reklám ismerős, de a többit nem tudom felidézni... többet kéne TV-t néznem?

Nyomek 2008.08.27. 07:29:05

Tyűha!
Komoly szájmenésed van. Egyébként mindegyik jó reklám. Amennyiben az a célja a reklámnak, hogy ismertebbé tegyék a terméket.
Egyébként a rossz reklám szerintem "szürke", semmitmondó, lapos, olyan, ami felett az ember figyelme átsiklik, vagy a reklám szándékával ellentétes reakciót vált ki az emberből.
Tipikusan rossz reklámok a magyar közlekedésbiztonságra felhívó reklámok:
- Amikor a kis gyurmaember (Zénó?) telefonált, cigizett, evett vezetés közben, aztán karambol, majd mankóval, fejkötéssel láthattuk. Mit jelent ez? Vezetés közben enni, cigizni, telcsizni vicces.
- Két csávó kocsmában van, az egyik alkoholt iszik, majd amikor haza akarnak menni, kihívja a másik egy autós komputerjátékra. S lám, a józan nyer. Mit jelent ez? Ha ittasan legyőzök valakit autós játékban, nyugodtan tovább ihatok.

walaki 2008.08.27. 07:29:30

A legjobb akkoris a "csoda ha mostanában valaminek nem emelkedik az ára" kerekszájú csaja. Me' csak 59 péz. Ja. Csak eddig 150 grammos volt, most meg 125... Kerekszájú.

benkoo 2008.08.27. 07:31:10

ez még mindíg jobb mint éjjelente az RTL-en vetített Pedofildokibácsi.az is megérne egy cikket!

pekmester 2008.08.27. 07:46:48

ezek közül csak az Emesés reklámokat ismerem, azt is csak netről néztem. aki TV-t néz, sikeres ember nem lehet :)

binko 2008.08.27. 07:57:35

-gombás láb
-gombás hüvely
-viszketö seggluk
-korpás haj
-büdös száj
-rotyogós fostos bélmüködés
-menstruációval kapcsolatos minden probléma
-kaparó kaktuszos torokfájás
-migrén
-váll, hát és ízületi fájdalmak
-sebek,horzsolások
-fülzsíros fül
-takonykór

Nyomek 2008.08.27. 08:10:35

Ja, arról meg nem is beszéltem, hogy ha a cég növeli az eladását a réklám htaására, akkor az szintén jó reklám.
Ha rossz reklámokat akarsz látni, nézz meg kis boltokat, butikokat, akik sírnak, hogy nem megy be hozzájuk a kutya se. A rossz reklámnál még rosszabb, ha nincs reklám.

SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.27. 08:15:30

Coca Cola recept

-extrém-

Pár évvel ezelőtt a lentebb található információ milliókat ért volna egyes ásványvíz-gyártóknak. De még most is nyerhetsz a leírtakkal pár forintot, bár nem hinném, hogy túlzottan költséghatékony lenne.

Végül, miután több mint száz évig sikeresen teljes titokban tartották, Mark Prendergast könyve lehúzza a leplet a Coca Cola receptjéről. Álljtása szerint ő egy "X" címkéjű papíron találta a cég archívumában.

Íme a teljes leírás:

Végy:
egy kevés (ford. megj.: elenyésző mennyiségű, az eredeti sem ír pontos mennyiséget) koriander (cigánypetrezselyem?) olaj
egy kevés narancsvirág olaj
0.94g narancs olaj
1.79g citrom olaj
0.14g szerecsendió olaj
0.41g fahéj olaj

keverd/elegyítsd őket 9.97g alkoholban és 5.50g vízben. (ford. megj.: az alkohol valszeg etilalkoholt jelenthet, nem ír pontos vegyületet).

Ha rendesen felkeverted, akkor hagyd állni 24 óráig. Az elegy szét fog válni. A tetején egy tiszta, sárga színű folyadék lesz, ez a cokeban található titkos "7x" ízesítő.

Oldj fel 4.88kg cukrot kis mennyiségű forrásponton lévő vízben, majd hagyd lehűlni.

Adj hozzá:

73g karamelt
6.3g koffeint
22.4g foszforsavat

Egy erőtől duzzadó dió a kokafáról. Esetleg még

2.24g kokalevelet, de előbb a kokaint vond ki belőle.

ezekután egy sűrű szirupot kell kapnod.

Adj hozzá:
61g citromlé
38.7g glycerin
3.05g vanília eszencia/kivonat
és a "7x".

Keverd meg jól és higítsd fel 1:5.5ös arányban hűs szóda vízzel.

És elvileg lett 50 liter kólád! Nagyon egyszerű!

by Tydam

---------------------------------------------------------------------------

Eredeti nyelven így hangzott (igen, az eredeti elégggé pontatlan leírás, én meg se vegyész se háziasszony nem vagyok;>):

A couple of years ago the information shown below could have been worth
millions to certain mineral water manufacturers. You could still save
yourself a few quid by following the procedures below. Although i doubt
it would be very cost-effective.

At last, after over 100 years of total secrecy, the recipe for Coca-
Cola has been revealed in a book by Mark Prendergast who claims to
have found it on a piece of paper titled "X" in a company archive.

Anyway. Here is the method in full :

Take

Coriander Oil (a trace)
Orange Blossom Oil (a trace)
Orange Oil (0.94g)
Lemon Oil (1.79g)
Nutmeg Oil (0.14g)
Cinnamon Oil (0.41g)
Mix them in alcohol (9.97g)
and water (5.50g)

Shake well and let stand for 24hrs. The mixture will separate. At the
top will be a clear yellow liquid, this is the cokes secret "7X"
flavouring.

Dissolve Sugar (4.88kg)
in a tiny amount of boiling water and allow to cool.

Add Caramel (73g)
Caffeine (6.3g)
Phosphoric Acid (22.4g)

A sprinkling of powered nut from the Kola tree. And purists may add

Coca Leaf (2.24g)

After first removing the cocaine!

You should now have a thick syrup.

Add Lime juice (61g)
Glycerin (38.7g)
Vanilla Extract (3.05g)
and "7X"

Stir hard and dilute with 5.5 parts chilled carbonated water.

You should now have 50 litres of Coca-Cola! Easy Really!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


www.canadahun.com/forum/showpost.php?p=661172&postcount=1530
A Coca-Cola recepje.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nyekk 2008.08.27. 08:19:15

A reklámokat időnként meg-meg szakítják műsorral. A reklámok zömét is útálom. (főleg, mikor egy amúgy mocskos, ajas, gátlástalan bank, étterem lánc, bratyizni akar veled, és előadja magát, mint jóságos moha bácsi, vagy mint laza haver. Aztán nézd csak meg, ha egyszeri skésel a részlettel, milyen laza csávók lesznek. Vagy energetikai cég a környezet nagy barátjának adja elő magát, vagy a tejipari multi azzal jócsávóskodik, hogy a rákkeltő tejetnemlátott szaraiból minden elkelt ezermillió tonna után kap tíz fillért a rákos kisgyerek. De a reklámot is útálom, és azonnal ekapcsolok, de a végeláthatatlanul ismételt jópofáskodó előzetesektől meg pattanás nő a valagamon. Az is megérne agy vizsgálatot (ha itt Magyarországon a jogrend legkisebb csírája is lenne) hogy hogy lehet az, hogy szinte az összes magyar kertv-n mindíg egyszerre vannak ezek a hosszú üresjáratok. Ezek összebeszéltek, karteleznek? Netán a háttérból ugyanazok a körök a tulajdonosok (RTL,TV2)?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.08.27. 08:39:37

Tízből kilenc fogorvos, az egy fogorvos.
(10-9=1)
Nem hazudnak, csak oda kell figyelni.
;)

acsa 2008.08.27. 08:48:20

Még emlékszem, amikor a németeknél beindult a kereskedelmi tv a 80-as években, és gyerekként nagyon buktam rá. De aztán ott is olyan tünetek jöttek, mint itthon mostanában. Úgyhogy még gyerekként meguntam (és több szociális letet éltem), pedig akkor még kritikátlanul is sokmindent befogadtam. Szóval ne csodálkozzanak, ha majd már az unatkozó kisnyugdíjas is lekapcsolja a tv-t... És közben az is vicces, hogy tömegével veszik az ál-HD tv-ket 2-3x áron. A mai műsoroknak a 160x120-as felbontás is bőven sok lenne :)

wagabound 2008.08.27. 08:48:40

Emesét szájon kapták?! Én úgy tudtam - vagyis láttam egy körlevélben kapott jópofa kis fotón-, hogy szájon b...ták, méghozzá alaposan, tövig nyomva neki. A szöveg ez volt hozzá: "Igen, Emese, igy már elégedettek az ügyfelek" :-))

wagabound 2008.08.27. 08:49:53

Helyesbités: a szöveg az volt, hogy "Köszönjük, Emese, igy már elégedettek az ügyfelek".

saard 2008.08.27. 08:50:00

A Coca-Cola receptből csak az maradt ki, hogy a cukrot mennyi vízben kell feloldani. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen cukros szirupot higítok 1:5.5 arányban szódával.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.08.27. 08:52:53

4-5 éve nem nézek tévét, jelenleg 3 hete be sem kapcsoltam.

A néznivalót letöltöm a netről.

Minden kertvé bekaphassa, a marketingeseket, kreatívokat és reklámszakembereket (hö) meg mind be kéne darálni párizsinak a kutyámnnak.

Tik meg itt hőbörögtök a reklám miatt... kit érdekel? :)

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2008.08.27. 08:52:53

Nyomek,

Ugyanilyen elven lehet magyarázgatni az összes reklámot, és hidd el, az általad jónak ítéltbe is bele lehet látni ekkora ostobaságokat is.

Egyébként igenis, hazudnak a reklámok, mert torzítják az információt, csak az eladás szempontjából pozitívat mondják el, azt is feltupírozva, más egyébként lényegi, de nem jól eladható tulajdonságát meg takargatni próbálják.

Sokkal gyakrabban fordul velem elő, hogy egy reklám hatására azt gondolom, na ilyet biztos nem fogok még csak kipróbálni se, mert ennyire felbosszantott a reklámja, mint az, hogy esetleg megfogan egy gondolat, talán ki kéne próbálni.

Dee 2008.08.27. 09:21:26

Szerintem azért van más a reklámban és az üvegeken, mert ha leírnák, azt a színezéket vagy aromát, aminek csak a kémiai nevét írták le a ködösítés miatt, milyen összetevőből nyerik ki, akkor oda a titkos receptjük.
Amúgy meg bolond, aki a reklám miatt gondolja egészséges innivalónak. :) Nem hiszem, hogy sokan lesznek.

lOc (a pasztafáriánus) 2008.08.27. 09:29:20

A Coca Cola recept fordítása nem a legjobb, ugyanis a Kola Tree nem egyenlő a kokacserjével.

en.wikipedia.org/wiki/Coca

en.wikipedia.org/wiki/Kola_nut

bergeroth 2008.08.27. 09:31:41

Nagyjából 6 évvel ezelőtt eladtam a tévémet, és azóta sem vágyom arra, hogy vegyek egy másikat. Nem értem azokat, akik ki vannak akadva a reklámokon, ki kell kapcsolni azt a szart, és kész.
Ja és kólát sem ittam mostmár több mint egy éve, maradok a teánál, az legalább egészséges.

Editor Bob 2008.08.27. 09:41:06

A Tömör professzoros "reklámoknak" van szvsz értelme. A sok pénzügyi analfabéta magyar tufa, aki felveszi a 0 % -os kezdőrészletű Suzukira a hitelt, legalább valamennyire képet kap arról, hogy miért fogják elárverezni a paneljét, ha nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket:) Ennek a reklámnak amúgy köze lehet a MIFID irányelvhez is, miszerint minél széleskörűbben tájékoztatni kell az ügyfeleket a bankoknak.

nol · http://www.blog.hu 2008.08.27. 09:43:22

aki tv-zik, sikeres ember nem lehet, aki reklámokat néz az sem. dejó hogy nincs tvm..

Hexxa 2008.08.27. 09:49:59

Én már 80 éve nem nézek TV-t. 70 éve csak gyökereket eszem meg esővizet iszom. Nem járok autóval, sem busszal, csak gyalog, de nem cipőben ám, mert miattam ne öljenek meg egy állatot sem! Mobilom sincs természetesen mer' nem akarok agyrákot kapni! Ha üzenni akarok valakinek csak tüzet gyújtok (most próbálok kővel szikrát pattintani, már egész jól megy és akkor eldobom a gyufát is) és már eregetem is a füstjeleket. Levegőt sem nagyon veszek már mer' azt is beszennyezte a sok szemét, globalista világcég! ...viszont nálam boldogabb nincs a földkerekségen!

Kmg42 2008.08.27. 09:50:39

Hát akinek nincs TV-je de van nete és erre veri magát, na az biztos hogy nem lehet sikeres ember!

A kólás rekláma nno nekem is feltünt hogy se tartósítószer meg csak természetes anyagok? Na jah! :)
A poszt első fele jó de a második fele inkább csak a minden másra általánosítható szardobálás. Mert ennyi erővel mi van a mosóporokkal vagy a fogkrémekkel, meg a viszeres lábú stewardessekkel?

nyekk 2008.08.27. 09:52:25

Magyarázhat itt a Tömör íprofesszor, ha már a bankreklámban tíz olvahatatlan apróbetűs sor van a képernyő alján. Aztán ha hitelt akarsz felvenni a bank alkalmazottja szóban mondja el neked a kondíciókat. a szerződés áttanulmányozására van pár perced, amikor ugyancsak a bank által kijelölt közjegyző felolvassa. A szerződés hívatkozik olyan szabályzatokra, belső banki előírásokra, amihez gyakorlatban még hozzáférni sem tudsz, vagy ha tudsz, akkor az ötszáz rafináltan megfogalmazott oldalt nem lehet átrágni. De ha átrágod tele van (a bank számára kedvező)gumielőírásokkal. És ha mindez sikerülne is, és észrevételeid vannak, akkor finoman közlik, hogy ha nem tetszik akkor nincs kölcsön. És mehetsz a másik bankhoz, ahol ugyanez van.

GPx 2008.08.27. 09:55:39

"Magyarázhat itt a Tömör íprofesszor, ha már a bankreklámban tíz olvahatatlan apróbetűs sor van a képernyő alján."
Azért köll a HDTV! :)

HáziDwebin 2008.08.27. 09:57:30

Teccik, amikor a betegagyú (hogy ne mondjam: faszszopó) marketingesek rászabadulnak a blogra, ahelyett, hogy normális tájékoztatást csinálnának a termékekről...
Pemblton, aki délre ment fűszernövényekért... persze, persze, meg aztán tolt egy kokacsíkot... az új CIB logó meg olyan valami másodosztályú igatlanbefektetési alap, közvetlenül a pénzüket visszakövetelő, bepalizott befektetők rohama után...
Tömör professzor meg egy faszkalap, azzal együtt, aki megfinanszírozta (csókoltatjuk a Raifost!).

yanchi 2008.08.27. 10:00:08

Mi a baj a reklámokkal? Miattuk van pénz műsorgyártásra. A tévé nem "ingyenes", hanem a reklámozók fizetik ki a költségeit. Persze, ha a műsor senkit nem érdekel, a csatorna is tönkremegy. Ha az összes kertévé tönkremegy, akkor nem lesznek műsorok sem (legfeljebb fizetős csatornákon, méregdrágán), mert nem lesz, aki gyártassa. A torrent oldalak nem fognak Jóbarátokat meg akármiket finanszírozni.
Nem tetszik a reklám? Nem kell nézni. De kicsi ésszel meg lehet érteni, hogy miért vannak, és nem vakon gyűlölni.
(Nem foglalkozom reklámmal, tévét is kb. hetente egyszer nézek)

Nyomek 2008.08.27. 10:04:24

Daily Shark!

Igen, igazad van, de kit érdekel, hogy én mit ítélek jónak? Aki megrendelte a reklámot, az méri le eladással, hogy emelkedett-e a forgalom. Ha igen, akkor jó a reklám.

Ami az én véleményem, az az, hogy sok unalmas (egyforma) reklám van, sokan pedig nem veszik észre, hogy ennek mekkora jelentősége van (lásd: összes multi szóróanyagozik, a kisboltok meg sírnak, hogy nem megy be hozzájuk senki - kérdem én, miért menne?), továbbá a közlekedésbiztonsági (ezeket mi fizetjük adóból?) reklámok a gyengéim a fent leírtak miatt. Ezek ugyanis ellentétes hatásúak szerintem.

Vagy pölö a RedBullt úgy reklámozzák, hogy "kromofág helyett" vagy "tiszta salak"?
Nem! Technikai, extrém sportok, szárnyakat ad, Forma1: RedBull (nincs is köze a termékhez). Pedig egyrészt kátrány, másrészt a Tesco 380 Ft helyett ugyanazt árulja 99 Ft-ért. Mégis működik, azaz jó a reklám.

Szóval a reklám jóságát az általa termelt profit dönti el. Azt pedig, hogy egyesek háborognak a filmek megszakításán: nagy ívben, cseresznyemagosan leszarják.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2008.08.27. 10:05:13

már ott hibázik a dolog, hogy nem kapcsolom be a tévét egy ideje. Ezért????

Nyomek 2008.08.27. 10:06:46

Yanchival értek egyet.

Egyébként még annyit, hogy engem inkább az zavar, ha meg akarok nézni egy filmet TV-ben, akkor nem mondják el, hogy te barom, ez egy vágott verzió, nem az, amit moziban láttál!

Na, ez tényleg idegesít, és úgy érzem, egyre kevésbé tesz sikeressé, hogy kerTV-ben akarok filmet nézni. :-)

Tiefighter 2008.08.27. 10:08:48

yo,

Nekem kellemes meglepetés volt, hogy valamelyik este egy filmet megszakítás nélkül adott le a TV 2 és az elején jelent csak meg a "szponzor", hogy neki köszönhetjük, hogy reklámblokk nélkül megy a film.

Amúgy HBO, sport és hír csatornák, meg merevlemezes LCD tv és egy műsor a netről és csak azt nézed amit akarsz, nem kell itt álszenteskedni annak akinek nincs TV-je mert van amiről lemarad és néz bután, mikor filmekről, meccsekről, hírekről van szó.

(ja, aki meg arra veri magát, hogy ő neten néz mindent, annak meg csókoltatom a fél képernyőnyi bannerjeit, meg pop up ablakjait)

már megyek is tovább... 2008.08.27. 10:11:42

IOc valamit nagyon benéztél...

a ker tv-k minősége pedig inkább no komment. providenten pl. kifejezetten jókat röhögök. főleg amikor kiírják a THM-et.

Nyomek 2008.08.27. 10:12:45

Azoknak, akik a TV nembekapcsolásával hencegnek:
Kaptok Ti reklámot más formában, dögivel!

De, ez a gazdasági élet egyik motorja, nem kell keresztet magunk elé tartva védekezni ellenük.

Vagy Ti még sosem vettetek reklám hatására semmit? (aki azt mondja, hogy nem, az hazudik)

Jó példa erre, hogy felmérések igazolják, hogy a leginkább hatékony brandkiválasztást a szomszédtól, rokontól, ismerőstől fogadunk el. Azaz a legmegbízhatóbb forrás az ismerős (megbízható) ember. Jó, de az mi, vagy ki javaslatára választott? Előbb-utóbb reklámhoz érünk.
Egyébként ezért is reklámarc híres ember (=ismerem, megbízom benne).

IdomitottFoka 2008.08.27. 10:17:33

Anyázni a bankokat, hogy haszonelvűek, istenem... Egyfelől "Welcome to the real world, Neo", másfelől az ügyfelei ugyanúgy haszonelvűek. Ha csak egy kiskapu lenne, hogy ne kelljen visszafizetni, rögtön ugrana 99,99% becsülete. Fikázni a reklámokat és letöltésre bíztatni... Ha ezt a többség megtenné, akkor máris nem lenne mit letölteni, nem érné meg elkészíteni a filmet, sorozatot, főzőcskesót, Győzikét. Inkább örülj, hogy a többség lusta és/vagy buta ezt megtenni.

AP 2008.08.27. 10:22:43

Két éve nekiadtam a tévémet nagyanyáméknak, a régi szarjuk helyett nekik jól jött.
Minap a családi tévén (amin csak híradó megy) valami csuda folytán akartam nézni valamit estefelé, erre benyomom, és valami csaj egy kanapén ülve valami hüvelygombáról beszélgetett..
Majdnem belebasztam a tévébe a távirnyítót. Atyaég.
Kezdem érteni, miért van köztünk ilyen sok agymosott, zombi, értetlen ember. Ezeket nézik órákon át..

GPx 2008.08.27. 10:32:49

Azért ha valaki ennyire kiakad a reklámokon az gáz... Óriás plakátok, újságok, BKV stb. mind tele van reklámmal. Azt mondjuk támogatnám, hogy a közszolgálati TV-ben ne lehessenek reklámok, de a kereskedelmi TV-k szemére vetni a reklámozást...

nemmondommeg 2008.08.27. 10:34:02

mondjuk egy olyan reklámról írtál, amely hazudik (Cola) a többi csak fika. Ez nem baj, csak akkor legközelebb a bejegyzés címét és a tartalmat feleltesd meg egymással

sertésmájkrém 2008.08.27. 10:35:50

A legkirályabb átbaszás a savóból álló activia a bifidus efensis sel :)
Még egy ekkora értéktelen szart eladni prémium termékként, az a művészet baszki.

A sok műanyag luvnya meg vedeli literszám :D

2008.08.27. 10:37:40

pedig a cibes reklámok aranyosak...

sertésmájkrém 2008.08.27. 10:37:57

A C Cola abban is hazudik hogy a zero kólájuk íze ugyan olyan mint az eredeti.
A lóf***t, csak még raktak bele egy kis (megfelelő mennyiségben) rákkeltő aszpartámot amihez persze nem tudtak olyan vegyületet kitalálni ami kicsit is elnyomná a ***r ízét:P
Hajrá

sertésmájkrém 2008.08.27. 10:43:51

a cibes reklámok rohadtul erőltetettek, fognak vmi sablonszemetet és alányomnak neked vmi dallamosabb zenét, úgy látszik ennyi is elég :)

sötét 2008.08.27. 10:49:04

Nem vagyok Providentes, de BAR-listásoknak a Providenten kívül más nem ad pénzt, ráadásul a kihelyezés kockázata is a sokszorosa az átlagnak. Hát ezért magasak a kamatok. Ez egy szabad ország: ne vedd fel a hitelt, ha nem akarod!
Aki meg tévét kölcsönből vesz, az magára vessen!

GPx 2008.08.27. 10:53:55

A Providentnek van a legprolibb (elromlott a TV? Sebaj! Hívja a Providentet!) :) reklámja, de hát a célközönsége is az...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2008.08.27. 11:00:46

Nyomek, az ismerőseim megkérdezése, netalántán fórumokon utánaolvasni tapasztalatoknak az nem eszetlen reklámoknak való bedőlés, hanem információ szerzés. Ami a reklámok feladata lenne, de nem teszik.
Én a reklámokat teljesen haszontalannak tartom éppen ezért. Soha, semmit nem vettem meg azért, mert a reklámja meggyőzött arról, hogy nekem az kell!

Kazimír 2008.08.27. 11:10:04

Mikor mondott a CC igazat?
Hiába próbálják selyempapírba csomagolni a hulladékot/cukrozott lónyálat/stb. attól még ugyanaz marad. Mondjuk én a teljes céget bojkottálom, vagyis nem veszek az általuk forgalmazott gyümölcslevekből, ásványvizekből, egyéb italokból sem.

hmmm 2008.08.27. 11:10:33

"aki tv-zik, sikeres ember nem lehet, aki reklámokat néz az sem. dejó hogy nincs tvm.."

És aki állandóan ilyeneket ír be mindenhová, mert ettől érzi valakinek magát, annak van egy tuti pszichiátriai gyógyszerhirdetésem. :)

Tiborsan 2008.08.27. 11:10:36

Üdv!
Jogos a poszt, bár helyenként kicsit erős.
A mókás még a kólás dologban, hogy Pemberton bácsi előbb megalkotja a kólát, majd elmegy összeszedni a hozzávalókat. Biztos dealer volt, ha akadt kokacserje a birtokon.
Tömör prof szerintem is hasznos, de nem fogok rohanni raiffos hitelért.
Talán néhány sörös reklám tud még mókás lenni, bár a sörbarátok kicsit bárgyúak lettek.
A legjobban a gyakoriságon felül még a 3szoros hangerő zavar, de az nagyon. És még csak időd sincs lehalkítani a tv-t, mert már a reklámot jelző szignál is lefújja a hajadat.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.08.27. 11:13:30

Nagyon muszáj a foszforsavat beletenni a kólába? Töményen még az üveget is megmarja...

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.08.27. 11:17:21

RE: Tiborsan 2008.08.27. 11:10:36

Hangerőben nagyon ott vannak a reklámok (0 dB-re van fölkompresszorozva az egész), de a legtutibb a T-Mobile. A szignáljuk áthatol öt falon keresztül is. Sikerült megtalálniuk azt a frekvenciát és hangszínt, amit leginkább áteresztenek a falak. Amikor egyébként azt sem hallod, hogy be van kapcsolva a TV, a T-szignál frankón kivehető. No ez a nagy okosság.

Sunsertes 2008.08.27. 11:35:37

Ki a kirááááály?
Kár hogy vége a sziget reklámnak.Rég nevettem ennyit. :)
Az ujabb tv-k tudják a hangerő kompenzálást a műsor és a reklámok között, persze sok pénzért.Hö.Ez az átb..szás.

ektoplazm 2008.08.27. 11:37:55

Arról még nem nagyon esett szó, hogy itten ungarisztánban a reklámok 99%-a igénytelen kommersz szar. Talán azért mert a magyar PR ipar erre képes és/vagy erre van igény. Reklám és reklám között is van különbség. Nem szeretem a reklámokat, de ha látok egy két remekműt akkor az meg marad bennem. Nem is kell messzire menni, elég csak megnézni mondjuk az Omega reklámot ami pl az olimpia alatt is futott az Euro Sporton. Na számomra valahol itt keződik a minőségi reklám, mondom mégegyszer ami nálunk megy az a béka segge alatt van.

Anton 2008.08.27. 11:38:58

egyértelmű, hogy a győzikesót meg balázssót vagy hasonló mélyértelmű műsorokat nem töltök le a netről megnézésre :) ennyi erővel nézhetném tvben is. azokat ugyanúgy megcsinálják ha töltünk, ha nem, megvan a saját közönsége

Dr Hátrányos Eleonóra 2008.08.27. 12:03:26

én már csak elalvásra használom a tv-t,és csak travelt nézem.már az undoron is túl vagyok a sok mocsoktermelő kertévéktől.

Gyugyó 2008.08.27. 12:09:23

Utálom a gagyi rekámokat, akármennyit is fizetett is érte a cég.
A reklám megjelenéséhez a megrendelőnek mindig van beleszólása, végül is neki kell engedélyezni. Akkor bizony madarat a tolláról! Szar reklám, szar cég.

SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ Cola recept.
Biztos, hogy az eredeti recept mértékegysége gramm?!

cyan 2008.08.27. 12:38:32

azt tudtátok, h a bogrács aljára kozmált cuccot coca colával lehet a legjobban leszedni? múltkor a pöri odakapott a zománcos bogrács aljára, áttettük egy másik bográcsba a kaját, öntöttünk jó 2 liter kólát a szenes cuccra, kb 1 óra múlva már "hámlott" le az odaégett kaja....

csíkostokám 2008.08.27. 13:03:46

há mennyél el reklámszakembernek plazma, majd te jól megmutatnád a tutit, miután gatyába ráztad a sok tehtségtelen idióta lomposfaszú szarjankót. biztos is.

ektoplazm 2008.08.27. 13:25:15

csíkostokám: dehogy megyek. Ettől még ez a véleményem. De egyébként jó lenne ha értelmezni is tudnád a hozzászólásomat. A jelek szerint ez nem sikerült.

csíkostokám 2008.08.27. 13:30:07

megsértetted a családomat, nekem ne habltyolj itt össze-vissza szövegértelmezésről;)

Muse · http://muse.blog.hu 2008.08.30. 23:50:45

Emberek, a reklám elkerülésére van egy tutibiztos módszer: kikapcsolod a kolhozdobozt, vársz kb. 8-9 percet, addig elfoglalod magad, hozol egy sört, vagy kimész a vécére, aztán visszakapcsolod, és kész. Vagy csatornát váltasz. Nem kötelező végignézni őket, de ezért találták fel a távkapcsolót, és a gombokat a tévén.
A filmek megvágása már más tészta.
süti beállítások módosítása