Grúziától Kínáig

2008.08.18. 02:37

 

  Az ember fia pihen egy hetet, és hirtelen arra ébred, hogy Magyarország atom-nagyhatalom lett. Egyetlen rövid hét alatt utolértük keletet és nyugatot egyaránt. Bár sokkal valószínűbb, hogy csak Orbán Viktor gyógyszerei gurultak el, vagy eleve ki sem váltotta őket. Szóval lerohanjuk Oroszországot? Zsír!

  A dolog kezdete az orosz grúz viszály kiújulása volt. Az Oroszoknak kell a gázvezeték - ami áthalad Grúzián -, mint Amerikának az iraki olaj. Ehhez remek ürügyet szolgáltatott, hogy grúz katonák bevonultak Dél-Oszétiába, az oroszok meg visszakézből válaszoltak. Szaakasvili persze egyből háborút hirdetett az egy milliós hadsereggel szemben, ami két lehetőséget vet fel. Az első, hogy a grúz miniszterelnök túlzott önbizalommal rendelkezik, esetleg nagyobb hadsereggel (ide kapcsolódik az az álhír, miszerint Magyarország 60 tankot adott el Grúziának. Összesen nincs 60 működő tankunk!). A másik eshetőség, hogy Szaakasvili – ahogy azt Medvegyev is mondta – elmebeteg, amit a nyakkendőevéses jelenet alátámaszt.

  Természetesen ez megint egy olyan helyzet, amibe Magyarországnak nem kellene beavatkoznia, ha még szeretnénk viszonylag elfogadható áron gázt venni az oroszoktól, vagy egyáltalán gázt kapni, mert elzárhatják a csapot, aztán baszhatod, mindjárt itt a fűtési szezon!

  De vannak olyan „neves” Oroszország és Grúzia szakértők, mint Orbán Viktor, akik megmondják a tutit. Nos Orbánt minden háború ’56-ra emlékezteti? Érdekes módon, amikor az amcsi haverjai megtámadták Irakot (vagy előtte Afganisztánt) nem támadtak ilyen jellegű gondolatai.  Esetleg ha „Fideszisten” méltóztatna leszállni a földre, esetleg rájönne, hogy mekkora faszságokat dumál, és talán megtenné azt a szívességet, hogy fejbe lövi magát, mert rajta a gyógykezelés már nem segít! Köztudottan a Fidesz előtt egyetlen „szent” cél lebeg, mindenáron ellehetetleníteni az országot. Remek bizonyíték, hogy az Apollo gumigyárat elüldözték Gyöngyösről, a HospInvest kérdés (egyik helyen jó, a másikon nem) és még sorolhatnám. A kételkedők és a Fidesz-hívők most biztosan készülnek kommentet írni, bértollnokozással, meg hogy miért tenne, hőn szeretett seggfejük ilyet? Nos a válasz roppant módon egyszerű. 2010 után Ők már nem akarják átadni a hatalmat senkinek, mert az egy párt rendszerben hisznek. Igyekeznek elhitetni az emberekkel, hogy most nekik szar, de ha megválasztják őket, eljön a Kánaán. Bár, ha igazak a pletykák, az államkassza idén 1,5 milliárdos pluszban zár, ami a rendszerváltás óta nem sikerült senkinek, még Viktornak sem.

  Bármerre is járnak, jól lejáratják Magyarországot. Orbán az Európa-parlamentben magyarul szólal fel, mert az olyan nagy világnyelv, milliárdok beszélik. Ha felszólal, egyből az MSZP-t szidja, mert máshoz nem ért. Gyerekkorában biztos csak akkor evett, ha Ő volt leggyorsabb. Szegénységi bizonyítványok tömkelege.  Az olimpián azért nincs még magyar arany, mert Schmidt Pál mindenhova a Fidesz sameszait nyomja be. A legszomorúbb az egészben viszont az, hogy néhány magyar Amerikának (meg még jó pár más országnak) nyer aranyat, nem pedig kis hazánknak! Aki nem nyal Schmidt Pálnak az mehet a levesbe, mint annak idején Annus Adrián és Fazekas Róbert. Akkor nem kellett két aranyérem, most meg már ne kelljen egy se.

  Végezetül visszatérve a grúz harcokra, egyet kell értenem az oroszokkal, még ha ez szörnyen is hangzik. Az ürügy, amivel bevonultak, felettébb egyszerű, de annál hatásosabb. Megvédik a honfitársaikat. Az érem másik oldala is Őket igazolja, ha Koszovó elszakadhatott Szerbiától, akkor Dél-Oszétia miért ne „válhatna el” Grúziától?

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr56620687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisokos 2008.08.27. 10:56:28

húbazmeg. neked mennyi eszed van!:-(

b_ 2008.08.27. 11:40:47

na, ezt jól megírtad.
süti beállítások módosítása