Free Tibet!

2008.04.17. 04:34

  Mi már csak tudjuk milyen fontos a szabadság. Gyakoroljuk az olyan vívmányait is, amire igazából nem lenne szükség: alkotmányos népítélet például. De vannak olyanok – sajnos – akiknek nem jut ennyi, sem a negyede, sem a fele.

  Kínát újabban a lehetőségek hazájaként emlegetik. Most értek el arra a szintre, ahol az 1900-as évek elején az USA volt. A lehetőségek korlátlanok, vagy legalábbis a kommunista propaganda ezt szeretné elhitetni a világgal, több-kevesebb sikerrel. Az elmúlt hetekben azonban felszínre került a valóság. A párt ezt minden erejével igyekszik leplezni, de mindhiába. Most már tisztán látnak a népek. Az Olimpia elegendő figyelmet irányított az országra, és a tibeti szerzetesek igyekeznek kihasználni az adódó lehetőségeket - feltéve -, ha hagyják őket. Mert lássuk be, elég valószínűtlen, hogy az egyébként pacifista (békés) szerzetesek se szó, se beszéd, szétverik a várost. A probléma forrása a mérhetetlen és végtelennek tűnő: emberi butaság és nem a Dalai Láma követőinek a részéről.

  A primitívség nemcsak hazánkban jelent gondot, ez egy globális probléma. Nem értem, mire gondoltak, amikor a kommunista párt sameszait kék melegítőbe dugták? Erőteljesen bíztak bent, hogy senkinek sem fog szemet szúrni, ha a lángot kísérő „sportolók” szarrá verik a fél világot? Annyi bizonyos, hogy sportemberek, csak éppenséggel a küzdősportok egy egészen más műfaját képviselik; az egyetlen ütéssel gyilkolást. James Bond ezekhez képest, ártatlan ministránsfiú. Egyébként meg a függetlenedés időszakát éljük. Koszovó is elszakadhatott Szerbiától, Tibet miért ne szakadhatna el Kínától? Koszovóval ellentétben, nekik sokkal több joguk lenne hozzá, hiszen a kommunisták megszállták őket! Én sem örülnék annak, ha egyik nap, kis sárga emberkék jönnének elő a spájzomból, és kijelentenék, hogy hozzám költöztek.

  Más részről a butaság egy globális kapocs az emberek között. Összeköti a neonácikat, kommunistákat, a kettő keverékét (Fidesz), politikusokat, stb.… Az igazság viszont az, hogy lassan a saját függetlenségünkért is tüntetnünk kellene, hiszen a Slota vezette szlovák Nemzeti Párt, már fel is osztotta Magyarországot. A tervekkel Ausztria is egyet ért, főleg ha grátiszba megkapják a MOL-t. Annyira megszokták, hogy sokáig belőlünk éltek (monarchia). Visszatérve Tibethez, Amerikának Irak és Afganisztán helyett, Kínát kellett volna megtámadnia. Jobban belegondolva, ez nem egy nyerő ötlet. Vietnámban nem tudtak nyerni, Irakban sem állnak valami jól, és az óta gazdasági csőd is fenyegeti őket. A kínai gazdasági növekedés kulcsa, hogy az emberek gyakran egy tál rizsért 16 órát dolgoznak. Ha szerencsések egész napi munkáért kapnak 1 dollárt.

  Helyet adva a tiltakozóknak, akik már biztos azt mondják, hogy: ja, igen, de ott vannak azok a videók a randalírozó szerzetesekről. Ezeket csak azzal tudom agyoncsapni, hogy a főszerepekben Jet Li és Jackie Chan látható. Bár aki odafigyelt a történelem órákon, az tudja, hogy a kommunista propaganda és cenzúra, hogy működött és egyáltalán mik is ezek. Aki nem tudja, miről van szó: ott a Google bazd meg! De ha valaki Sváby András stílusban szeretné nyomni - Papírgoogle -, annak a lexikonokat ajánlom. Mert ugye a művelődés még senkinek sem ártott meg, amúgy meg holtáig tanul az ember!  A videók és képek másik része, amelyeken a megsérült tibetieket ápolják, kész röhej! Ha senki sem csinált semmit, akkor miért kellett őket ellátni? Mert a kínai vezérkar azt állította, hogy nem bántottak senkit, sérült viszont sok volt. A szerzetesek a városon kívül, egymást is agyonütötték, a rengeteg szabadidejükkel együtt. Az ilyen ostoba történetekkel kit akarnak etetni? Ennyire hülyének nézik a világot? Talán igazuk van! Balfaszok vagyunk, akárhányszor megveszünk valamit, aminek az alján a Made in China felirat látható.

  A fejlett országok jó része bojkottálja az Olimpia megnyitóját. Véleményük szerint elegendő, ha a vezetőik távol maradnak a ceremóniától. A kis komcsi sárgák le se szarják, hogy nem mennek el, mert a kínai cuccokat ugyanúgy megveszik, akarva-akaratlanul. A valódi sportolók részéről már nem számíthatunk hasonló együttérzésre. Nekik nem számít, ha a reggeli bemelegítő edzés az lesz, hogy a katonák lőnek rájuk, ők meg cikk-cakkba futnak. Itt jön elő az az apróság, hogy a doppingszerektől csak izmod lesz, agyad viszont nem! Az ötkarikás játékoknál a startpisztoly szerepét a kivégző osztag veszi át. A sok bebörtönzött emberjogi aktivistát valahogy ki kell iktatni. Likviditás vagy likvidálás, nekik egyre megy!

  Ha változásokat akarunk elérni Kínában, bojkottáljuk a kínai áruk piacát. Ne vegyünk meg semmit, amin a már említett Made in China felirat ott van. Jól tudom ez áldozatokkal jár, hiszen meg kell magyarázni a gyerekeknek, hogy idén nem lesz menő, rövid ujjú télikabát, és az önpusztító masszázskád is a boltokban marad.

FREE TIBET!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr40429338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pisti 2008.07.26. 02:17:56

Nem vagy te egy kicsit irredenta ezzel a free tibet szöveggel? Vigyázz meg már a nácizmus előszobájában vagy:D
süti beállítások módosítása