Magyarországon mindenhol arról ugatnak, hogy a hivatalainkban remekül működik az egyablakos ügyintézés. Ja, meg egy nagy lófaszt!

  Az APEH-ba a nő már sokkal segítőkészebb volt, mint azok a picsák a munkaügynél. Mondta, hogy kell egy nyomtatvány a 07 T 10 11 jelű. Ára 300 Forint, de az internetről letölthetem, ingyen. A kérdőív kőkemény. Már a második rovatnál elakadsz, ahol a következő szerepel: Állampolgársága. Az nem elég, ha beírod, hogy magyar vagy akármi, kell az ISO 3166-1 jelű kódjegyzék általi besorolás. A kitöltési útmutatóban megadtak egy Wikipédiás URL-t. A poén az, hogy nem szerepel ez a szócikk.

  Ám el kellett mennem a Városházára is, igazolást kérni. Amint beléptem az ügyintéző nőhöz, már tudtam, hogy itt kúrva nagy gáz lesz! Az idiótája a jobbra igazítást szóközzel csinálta, a Word-be. Kezembe nyomott, két kérvény, meg egy üres lapot, hogy írjak egyet én is, ott helyben kézzel. Így lett három kérvényem, és mindegyik ugyanarról szólt és már mehettem is vissza a picsához. Megkérdezte van-e ÁK-m. Mondtam neki, hogy a 47-es dúrva jószág, de nem vette a poént. (ÁK: Álláskeresők Kiskönyve) Lefénymásolta azt a szart, majd egy újabb kérdés: Együttműködök-e a Munkaügyi Központtal? Válaszom: Ha a Basztató Hivatalra gondol, akkor igen! Végül közölte, hogy 8 napon belül postázza az igazolást.

  Az embert végül is az zavarja a legkevésbé, hogy egyik hivatalból a másikba küldik, hanem az ott dolgozók hozzáállása. Most komolyan: Essen hasra előttük az egész kibaszott világ, csak azért mért Ők néha méltóztatnak dolgozni? Az a tény viszont az istennek se jut el a tudatukig, hogy Ők vannak értünk és nem fordítva. Azt viszont végképp nem veszi be a gyomrom, hogy az egyszerű emberekkel úgy beszélnek, mint az állatokkal.

  Jó lenne, ha végre észbe kapna ez az ország. Hivatali fronton a rendszerváltozás óta nem történt semmi. Ha csak az nem, hogy átnevezték a régieket, plusz létrehoztak még egy-kettőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr8231724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása