Most játszunk olyat, hogy hiszünk a kormányunknak! Akinek sikerült, az tegye fel a kezét. Aki most odahaza, vagy netalán a munkahelyén serényen „jelentkezni” kezdett, nos nekik más olvasnivalót tudnék javasolni, mondjuk egy kifestőkönyvet. A többiek gondolom jót szórakoztak ezen. Keserű a valóság, de nem csüggedős fajta a magyar!

  Szóval van nekünk politikánk, ami ugyan se nem fehér, se nem fekete, egyszerűen csak kínai, vagyis mától másképp „Cseng” egyik-másik név, de legalább a mienk. Mert nem kell nekünk is nyugatra tartani, hiszen kelet felé szinte üresek az utak, ahogy nem kell egy Plácido Domingo szintű énekest leigazolni a Himnusz elénekléséhez, amikor össze lehet állítani ehhez a Vikidál Gyula Király Linda duót. Tehát adott az út, ahol erős a szembeszél és dúl a háború, de mi nem riadunk vissza, még akkor sem, ha az egy tolvajkulcsos adórendszerünket mankókkal kell megtámogatni, aggodalomra azonban semmi ok, már be van neki készítve egy tolókocsi, de akad mentőcsomag is. Apropó mentőcsomag. Ha már itt tartunk, akkor a devizahitelesek most már tényleg fellélegezhetnek, hiszen egyrészt a terveken már kész az ócsai internálótábor, másrészt itt a nagy újítás, a végtörlesztés, leánykori nevén a vendetta is.

  Kezdjük talán a városrendezési tervvel, mert ez valamivel egyszerűbb téma. Ocsára fogják vezényelni a sok közmunkást (továbbiakban rabszolga), akik addigra már szép számmal lesznek, hiszen a kormány minden erejét arra fordítja, hogy a közmunkaprogramban teremtsen 1 millió új munkahelyet, ehhez azonban jó néhány munkahelyet előbb meg kell szüntetni, vissza kell téríteni a munka ösvényére a rokkantakat és korkedvezményes nyugdíjasokat. Később, a rabszolgák felhúzzák az új városrészt, ahogy anno Egyiptomban a piramisokat, ingyen és bérmente, a szerencséseknek jut majd koszt és kvártély, a kevésbé szerencséseknek pedig vérpad. Ezek az emberek a lakhelyüktől nagyon-nagyon messze fogják építeni a szép új világot, és ha a természet úgy gondolja, akkor majd a lápot is elkezdhetik lecsapolni, hiszen ha már egyszer belekezdtek a munkába, akkor miért is hagynák abba? Az így létrejött összkomfortmentes, két szoba, fürdőszoba nélküli ingatlanokba pedig beköltözhetnek, mit beköltözhetnek, egyenes honfoglalást tarthatnak a devizahitelesek, akik a kormány felelőtlen és nem minden körülmények között átlátható beszédei és annak káros gazdasági hatásai miatt bukták el lakásaikat. Itt jön a képbe a végtörlesztés, ami mára egy kötelezően ajánlott opcióvá nőtte ki magát. Hiszen aki kimarad, az sz@rban marad, ráadásul nagyobban, mint annak előtte, hiszen ennek a műfajnak forintrontó hatásai lesznek, vagyis feljebb nyomja az amúgy is magas törlesztőrészleteket. Azért aggodalomra és pánikra semmi ok, mindenki jól jár. Hiszen Magyarország Kormánya nem hagy senkit az út szélén, mindenkit bekergetnek az autópályára a száguldó autók közé! Néha kell egy kis mesterséges szelekció, legalábbis így gondolják a bársonyszékek tulajdonosai. De ahogy azt már írtam, mindenki jól jár, aki párton belüli. Úgy hírlik K. Lajos különösen, hiszen elég nagy az adóssága, amiért most bosszút állhat, és segítséget kap – nem elmeorvosit – P. Attila énekes előadóművész is, hogy ne egyedül kelljen felégetnie a bankrendszert. A miskolci fickó mellesleg zálogházakat üzemeltet, de ez tényleg csak mellékes.

  Ennek ellenére sem kell bef*sni a gatyánkba, hiszen a törvényhozás is elköltözik a demokrácia jelképéből, a Parlamentből egy sokkal jobban védhető helyre, a Budai Várba. Arról viszont még nincsenek információk, hogy a vezér átmegy-e miniszterelnökből cárba. Ha csak S.P.-n múlik a dolog, akkor Ő biztosan aláírja, egyrészt, mert így akarja, másrészt pedig azért, mert ezt az erős akaratot előtte belesúgják a fülébe, amolyan parancsként. Az embereknek meg ott lesz a sok járás, amiben el kell majd igazodni, de gondoltak rájuk, hiszen ha megfáradnak, mindig ott lesz nekik az „Alaptörvény asztala”, ahol megpihenhetnek, és még olvasgathatnak is. Mondjuk én néhány jól felszerelt nyilvános vizeldének jobban örültem volna, igaz még nem tettem tiszteletemet a kis asztalkánál, így nem tudhatom pontosan, hogy ezen igényemet képes-e kielégíteni, annyi szent, papír van, szóval ha jön a nagydolog, akkor sincs baj. Azt hallottam, aki aláírja a kis terülj-terülj asztalkámat, az dedikált gyújtóst kap az államtól ingyen, gondoskodó kormányunkat ismerve, biztosan kitart majd egész télen, tekintve, hogy gázzal fűtök…

  Itt érkeznénk az egyoldalú szerződésmódosításokhoz. Akárhonnan nézzük, ez sehogy sem jó, illetve ez is nézőpont kérdése. Aki csinálja, annak jó, aki elszenvedi, azt hiszem innentől egyértelmű a dolog. Akinek mégse, vagy csak lemaradt volna általános első-második táján, amikor értelmes ember olvasni tanult, akkor nyugodtan lehet nekem e-mailt írni, ahogy eddig is. Visszatérve a bekezdés elején felvetett dolgokra, ez úgy működik mostanában, ha nem Viktorék csinálják, akkor bűn. Mert lássuk be a kormány amióta hatalomra került, nem csinál mást, csak módosítja a szerződéseket, anélkül, hogy bárkit is megkérdezne. Itt van mindjárt példának a rendelkezésre állási támogatás rendszere, a korkedvezményes nyugdíj, az Alkotmány, a magánnyugdíjpénztárak, a választási ígéretek és még sorolhatnám. „Nem lesznek megszorítások, mert már vannak! Mindenkinek jobb lesz, kivéve, akinek mégsem, de olyan nem lesz, mert nem fogunk tudomást venni róla! Azt hiszem, kicsit habzik a szájam, Feri, kitakarították a celládat, ideje lenne bemenni. A Pali bácsi aláírja. Mondom; ALÁÍRJA! Kiló kenyér, liter tej, 30 deka kolbász… Ja ez az asszony bevásárlólistája. Az állami ünnepeken tisztességgel végigmondják a verseket… cenzúrázva!” A Magyarország harcban áll rész viszont megint egy olyan valami, ami talán egy kicsit külön magyarázatra szorul. Ebben a metaforában az ország a pártot jelenti, és harcban állnak a néppel, akik egyre nehezebben nyelik le a békát. Most, hogy már mindent tisztáztunk, ideje befejezni. A tanulságot mindenki vonja le maga, akinek kell segítség, szóljon nyugodtan…

  A kockázatos és mellékhatások elkerülésének érdekében mindig olvassa el a betegtájékoztatót, meg ezt: Az R.T.’s World 3.0b elnevezésű blogon szereplő írások csupán fikciók, bármi nemű egyezés létező vagy kitalált személyekkel, megtörtént vagy a jövőben bekövetkező eseményekkel csak a képzelet műve. A szerkesztő nyíltan azt a matematika tézist vallja, mely szerint valójában semmi sem létezik – ez a blog sem – csupán nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs. Éppen ezért cáfolunk minden olyan állítást, mely szerint az itt leírtaknak bármi köze lenne bármihez is. Továbbá nem áll szándékunkban ítéletet mondani, hiszen az, az Isten dolga, csakis az Istené.

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr723242480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása