Itt az új kormány és itt lenne az ideje, világos és átlátható drogpolitikát folytatni. Persze vannak ennél fontosabb dolgok is Magyarország számára, de talán ez egy izgalmasabb téma lehet. Orbánék most ugyanúgy eladják ugyanazt a konzervatív-keresztény szart (meg még többet is), de ettől még lehetne felvilágosultan gondolkodni.

  Szóval csak a tiltás van, meg a fenyítés. Pedig tényleg lehetne ezt a kérdést felnőtt módon kezelni. Nem azt mondom, hogy holnaptól legyen legális minden, ami kábít, de a jelen helyzet sem megoldás. Azonban előfordulhat, hogy csak én nem ismerek akkora magyar börtönt, amibe beleférne fél Magyarország. Valamit tenni kell, és nem az a megoldás, hogy betiltjuk, mert az nem jó, azt nem szabad. De hogyan ítélhetsz meg/el egy olyan dolgot, amit sohasem próbáltál?

  Tudományos kutatások bizonyítják, hogy egy kis „fűvel” könnyebb a tanulás, személy szerint nekem is ez a tapasztalatom. Amúgy sem árt valami, ami segít túlélni a dolgos mindennapokat. Persze ez is olyan, mint a Tisza cipő, nem lehet mindenkinek, és nem is áll jól mindenkinek, mert akkor már unalmas. Akik csak divatból tolják, a legalitás után már nem fogják nyomni, mert akkor már nem lesz a dolog trendi. Amúgy a szintetikus anyag, az tényleg halál, de a természetes dolgokat felesleges tiltani. Meg itt az örök dilemma, miszerint fű vagy pia? Az alkoholmérgezés egy nagyon komoly dolog, amibe könnyebben belehalsz, mint pár kövér spangliba.

  Melyik a jobb mondjuk egy tini lánynak? Ha mondjuk 16 évesen teherbe esik, vagy ha 16 évesen elszív egy jointot? Az utóbbival kevésbé bassza el az életét, mert egy gyerek az már nagy felelősség, és nagy valószínűséggel már az iskolát sem fogja befejezni. Persze a terhes témára van megoldása a konzervatív-keresztény köcsögöknek; „össze köll házasodni, azt kész”, míg a drogosokkal nem tudnak mit kezdeni. Pedig némi cannabis könnyen kreatívvá teheti az embert, míg egy gyerek már kevésbé. Ez előbbire jó példa az Akkezdet Phiai és a Belga, az utóbbira, mármint, hogy a gyerek születése tesz kreatívvá, ja bocs, nincs egy sem, vagy csak nagyon kevés. A hazai zeneiparban is több utalás van a drogfogyasztásra, mint gyerekekre.

  De ha azt vesszük, hogy mindent Istent teremtett ezen a világon, akkor a ganjával is volt valami célja, tehát azért van, hogy fogyassz, vedd belőle ami kell, és tekerd csak meg, és némi tűzre lesz csak szükséged, és indulhat a 4 ütem…

  Összegzésképpen, a könnyűdrogokra igen, a szintetikus kemény anyagokra továbbra is nem. Amúgy meg mindenki maga rendelkezik a sorsával. Van akinél a pia játszik, van akinél a fű. A rendőrségnek sem a kenderültetvényeseket kéne hajkurászni, hanem a nagyhalakat kéne elkapniuk. Bár a nagyhalakkal az a baj, hogy mindig ők vannak hatalmon, így nehéz velük valamit is kezdeni, míg a füvesek mindig ott voltak, vannak, lesznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr902030369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nehiddel 2010.05.26. 12:11:23

Nagy igazságok, igen tetszetős poszt, annak. Köszi, jó volt olvasni.
süti beállítások módosítása