Jézus Brada

2007.11.07. 00:55

  Ha jól emlékszem a Szent Írás azt mondja; oszd meg másokkal, nem azt, hogy fossz ki másokat! A XXI. Század legnagyobb lehúzó biznisze a keresztény egyház. Menj be egy templomba, az ajtóban rögtön egy de inkább több urnába botlasz, és már adakozhatsz is.

  De ez nem amolyan választható dolog, kötelező, mint a perselybe szórni a pénzt, vagy az egyházi tized befizetése. A pofátlanság csúcsa az adó 1%-ok kiimádkozása az egyszeri emberek pénztárcájából. Még reklámot se kell csinálni, elég, ha a csuhások elmondják a misén.  Előnyben vannak minden téren, legyen szó: oktatásról, politikáról stb.…

  A Biblia egyik alaptézisét valahogy mindig sikerül figyelmen kívül hagyniuk: az egyház szegény. Inkább bezsebelik a nagy lóvét, aztán megkérik az államot: ugyan fiúk, építsetek már nekünk egy szép új templomot! A politikusok helyében biztos, hogy a már meglévőket is ledózeroltatnám, építsenek maguknak saját erejükből. Az adófizetők pénzéből könnyű megélni, ezt tapasztalhatjuk, még körül sem kell nézni! Több kedvezmény kap az egyház, mint bármelyik korház. A sok templomot inkább alakítsák át hajléktalan szállónak, abból úgyis hiány van.

  Nem értem azokat az embereket, akik bedőlnek a papok ócska szövegeinek. Egyik reggel nézem az m1-et, ment Hajnali gondolatok c. vallási műsor (ezekből rengeteg van, inkább adnának Frasier ismétlések). A tisztelendő geci a következőt találta mondani: „Jézus Krisztusnak van egy gazdaságilag meghökkentő mondása…” Hogy honnan szülik az ilyen böszmeségeket, fogalmam sincs, de biztos kúrva sokat agyalnak rajt. Ez a Jézus nevű faszi, meg biztos valami közgazdasági zseni volt. Jól kioktatta a papokat szó se róla, lopni, szemrebbenés nélkül tud az összes. És mit kapunk a keresztény egyháztól cserébe? Borkóstoló után, meztelen papok közt ébredő, alkoholista ministránsfiúkat, tömbösített egyházi faszságokat a politikába, egyszóval semmi olyat, amit zsebre tennénk! Esetleg adhatnának valamit ingyen, az áldáson kívül, abból van elég.

  Mindenki fel van háborodva a haláladón (én is!), de az senkinek sem bassza a csőrét, hogy a papok mennyi pénzt elkérnek egy temetésért? Láttam már olyan papot aki segg-padló matt részeg volt a temetésen és majdnem beleesett a sírgödörbe. (Lehet, hogy csak meg akarta nézni, jó helyre kerül-e az elhunyt?) A legjobb eset mindig az, amikor józan és beszélni is tud, mert a legtöbb csak motyog. Sólyom László és Mádl Ferencre hajaznak erősen. Előbbi Puskás Ferenc temetésén találta mondani: Kedves Puszkász Calád! Mádlt meg jól ismerjük újévi köszöntőkből. A Köztársasági Elnökök szarul kereshettek, kereshetnek. Nem futja a szűkös költségvetésükből: logopédusra, de néha zoknira se!

  Nagyon sokan tévedésben élnek. A hivatalok dolgozó, a parlamenti képviselők, a csuhások stb.… Elvileg Ők vannak értünk és nem fordítva!

A bejegyzés trackback címe:

https://rtsworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3220901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

omlás 2008.01.12. 18:56:05

Ahogy elkezdtem olvasni a blogodat, érdekesnek tűnt, de a jelen írás sajnos elvette a kedvemet a továbbiaktól. Butaság- és gyűlölködéshányás az egész, gőzöd nincs a témáról, csak hőbörögsz fogalmak nélkül. Szép napokat és kicsivel több önuralmat a továbbiakban. Géza
süti beállítások módosítása